Založ si blog

Ako sa do hory volá, tak sa aj ozýva . ..

Zamestnávatelia zažívajú šok. Mzda sa môže zvýšiť aj bez ich súhlasu. Iste, firmy sa obrátia na Ústavný súd, aby ochránil ich práva na beztrestné zdieranie zamestnancov, podvody so zamestnávaním na živnosti a iné fígle, ktoré si za roky vymysleli, aby oligarchovia mali zisky za každú cenu. Lenže – za všetko raz príde účet, stačí populista pri moci.

Slovensko bolo dlhé roky rajom pre rôznych špekulantov. Zarábali, neplatili dane a dokonca dostávali príspevky z daní ľudí, ktorých všemožnými spôsobmi okrádali. Proste balada. Balada, ktorá sa pomaly končí. Hoci, súhlasím s názorom, že nápad s riešením kolektívneho vyjednávania je značne primitívny, a zrejme ho stihne osud zákona o zákaze ziskov pre zdravotné poisťovne. A možno to je aj zámer, vytvoriť spackaný zákon, ktorý u chudákov vytvorí dojem, že štát sa stará o ich potreby, a zbohatlíkom či rôznym investorským.parazitom neublíži. Súd povie, že zákon je neprijateľný a vláda zdvihne ruky a konštatuje – prepáčte, snažili sme sa. Nejaké milióniky pôjdu na odškodné, iné pre právnické kancelárie, ktoré budú zastupovať štát v spore, keďže ministerstvo spravodlivosti je preplnené „diplomovanými“ právnikmi. Vlk sa nažral a koza ostane celá.

Pritom, ak by niekomu išlo o skutočné a systémové riešenie, nebol by žiadny problém. Napríklad v prípade tzv. investora stanoviť podľa jednoduchého prepočtu jeho daňové povinnosti a práva na príspevky. Každý, kto by vyplácal mzdy nižšie ako jedna tretina priemeru v domovskej krajine, by musel povinne zaplatiť daňovú licenciu vo výške 10% z ročného obratu v domovskej krajine. Kto by vyplácal menej ako jednu štvrtinu, zaplatil by každý rok daňovú licenciu vo výške 25% z ročného obratu. Obe skupiny bez nároku na štátne príspevky, a so zvýšenou daňou – napríklad na 30% z ostatných ziskov, bez možnosti odrátania poplatku za daňovú licenciu. A naopak – kto by platil viac ako tretinu z priemerného príjmu v domovskej krajine, by automaticky získal nejakú výhodu.

Potrebujeme na vytvorenie pracovných miest rôznych skrachovancov z Ázie, USA, Nemecka či iných krajín ? Však je verejne známe, že mnohí z týchto podvodníkov roky kočujú po svete, a somrujú na chudobných krajinách. Prečo by mali aj na Slovensku ?

Problémom je, že na Slovensku vládnu poskokovia kapitálu a kariéristi. Stále sme sluhami iných … a zapredanci vo vládnych funkciách očakávajú, že budeme na to hrdí. Len nechápem, prečo sa sami tejto úlohe – sluhov – vyhýbajú, keď je to taký honor.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432888x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu