Založ si blog

Eštebák – Obama . .. žiadny rozdiel

Niekto mi denne oplieskava o hlavu, že november 89 bol o slobode názoru, ukončení svojvôle eštebákov a odpočúvania odporcov režimu, či ich neustáleho sledovania a perzekuovania štátnymi orgánmi. Za seba som názoru, že november 89 nebol o tom, aby domácich zločincov s ich praktikami nahradil zločinec v Bielom dome – Obama.

Nemecko ide údajne podpísať s USA zmluvu o neodpočúvaní. Je paradoxné, že musíte s teroristickou veľmocou č.1 podpisovať zmluvu o tom, čo zakazuje medzinárodné právo, a čo dokonca zakazujú jej vlastné zákony vo vzťahu k jej občanom. Navyše, je veľmi otázne, či sa dá plnenie zmluvy kontrolovať, a akým spôsobom.

Demokrati už dávno prekonali eštebákov. Vlastne sa v Obamovom prípade potvrdzuje ľudové porekadlo –

… daj žobrákovi palicu a hneď zistíš, čo s ňou dokáže ….

 

Mali by sme si položiť otázku – stojíme o spojenca s podobnými praktikami ? A mali by sme sa hneď aj zamyslieť nad inou otázkou – ako dlho potrvá, kým americký imperializmus a špinavá politika vyvolajú ďalší svetový konflikt, a koľko životov nás to bude stáť …. od roku 1990 stihli USA urobiť z Blízkeho východu nebezpečný sud s pušným prachom a horiacim knôtom … a raz dohorí.

Raz zaplatíme za mlčanie pri vojnových zločinoch Bieleho domu v Iraku, Afganistane, Pakistane a iných krajinách. Raz zaplatíme za mlčanie pri palestínskom holokauste, riadenom Izraelom. A účet bude mastný …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Irán, Izrael

Izrael verzus Irán: ako môže vyzerať odveta? + graf

16.04.2024 06:00

Irán bol cez víkend na Izrael schopný vypáliť okolo 350 dronov a balistických a riadených striel. Aká by mohla byť odveta židovského štátu?

macron

Svetoví darcovia prisľúbili Sudánu pomoc vo výške dvoch miliárd eur. Už rok tam zúri občianska vojna

15.04.2024 23:46

Macron to oznámil na záver medzinárodnej konferencie v Paríži. Jej cieľom bolo získať podporu pre Sudáncov.

Biden, fiala

USA aj Európa musia aktívne pomáhať Ukrajine, povedal Fiala po stretnutí s Bidenom

15.04.2024 22:25, aktualizované: 16.04.2024 00:20

Biden podľa Fialu opakovane ocenil úlohu Českej republiky v súčasnom svete, okrem iného českú iniciatívu nakúpiť muníciu pre Ukrajinu, aj vzájomné vzťahy.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9451984x
Priemerná čítanosť článkov: 3866x

Autor blogu