Založ si blog

Obchodníci so vzduchom

Sľuby sa na nás valia zo všetkých strán, rovnako aj supermanské hodnotenia výkonov kandidátov na lokálneho šéfa – župana, ktorí sú často dvojjediný … Škoda, že bežný človek vidí niečo úplne iné.

Vezmime si Banskú Bystricu a súvisiaci kraj. Centrum kraja je jediným mestom na Slovensku, ktoré nemá vlastného poskytovateľa verejnej dopravy. Bývalého prepravcu vytunelovali, trolejbusová doprava bola istý čas v stave klinickej smrti a veľa nechýbalo, aby sa rozpredalo aj trolejové vedenie. Mestskú dopravu zachraňoval na poslednú chvíľu prepravca zo susedného Zvolena, a šoféri jazdili po meste s mapami a vypytovali sa cestujúcich, kde majú stáť. Súčasný „prepravca“ vlastní niekoľko budov, ktoré prenajíma, ale neprevádzkuje ani jednu !!! pravidelnú linku. Autobusová stanica je skanzenom, kde si nemáte možnosť oddýchnuť, neexistuje čakáreň, a možnosti občerstvenia ? Škoda hovoriť. Mimochodom, viete, že Európa stojí na pozemkoch, kde bola plánovaná nová mestská plaváreň ?

Alebo Zvolen. Kedysi vás pri vstupe do mesta vítala krásna panoráme centra s dominantným Zvolenským zámkom. Avšak nejaký kultúrny ignorant sa postaral o to, že dominantu mesta zakrýva betónová škatuľa Európy (podobnosť s Bystricou čiste náhodná) … zlé jazyky – teda agentúra JPP – tvrdia, že poslancov nútili, aby toto kultúrne barbarstvo schválili za každú cenu. Určite sa rozhodovalo zákonne a nezaujato – len by ma zaujímalo, kto si pri tomto svinstve napchal vrecká. Mimoúrovňovú križovatku v kritickom uzle Košice – Šahy stavajú už dva roky … Japonci by sa váľali smiechom, sami postavili desiatky kilometrov diaľnice za jediný mesiac !!!

Rekreačné strediská ??? Škoda hovoriť, stačí sa pozrieť na Petržalku pri Banskej Bystrici. Neviete, o čom je reč ? Donovaly, malebná horská obec, sa zmenili na obyčajné sídlisko s množstvom „zázrakov“. Napríklad stavieb na cudzích pozemkoch, bez stavebných povolení a podobne. Dokonca jedna pani povedala, že ak niekto žiada o stavebné povolenie na cudzom pozemku, úrad si neoveruje súhlas vlastníka, ale len súlad podkladov, ktoré stavebník predloží. Ak teda odídete na rok-dva do zahraničia, a po návrate zistíte, že máte chatu a jej majiteľ vás vyháňa z vášho vlastného pozemku – nedivte sa. Podľa niektorých je v práve, lebo stavebné povolenie dostal a na vlastníka pozemku – kašlať. Nech si trhne nohou a čuší. Povráva sa, že takto oddychuje množstvo slovenských „celebrít“. Len sa nepýtajte, kto platí pozemkovú daň – hádam si nemyslíte, že vlastník chaty … šibe vám ? Však to nie je jeho pozemok. Smutné je, že nikto nechce hovoriť nahlas, nikto by v prípade potreby nesvedčil. Len tak medzi nami sa povie … nahlas nie.

A to už nespomínam Korytnicu – tam mi bolo pri pohľade na rozvaliny doslova do plaču. Oveľa lepšie nie je na tom ani Sliač, Kováčová či iné miesta. Šport živorí, kultúru škoda spomínať – v programoch od vrchu po spodok samé americké zvratky, plné násilia, bolesti a krvi … už sa nečudujem, že táto krajina neustále vyvoláva konflikty, pretože jej kultúru robia – sadisti. Aj za sprostého socializmu bol väčší výber.

Školstvo ? Hanba … kvalitné školy sa rušia, lebo nechceli meniť statusy – napríklad na cirkevné. Vodu kážu, víno pijú – vyžraté papule v kutniach, ktoré nepoznajú medzí vo svojej povýšenosti a arogancii. Kedy bude konečne odlúčená cirkev od štátu ? Smola – máme zločinné vatikánske zmluvy, ktoré zasahujú aj do životov tých, ktorí s touto sektou nechcú mať nič spoločné. Vraj im krivdím – naozaj ? Vari im, apoštolom morálky, nevadilo, že prali peniaze sicílske mafie ? Viď Banco Ambrosiano ….

Idete voliť ? Ja nie. Keď vidím široký úpadok celého regiónu, hanbím sa za túto krajinu. Hanbím sa za ľudí, ktorí namiesto hľadania dobra volia – menšie zlo. Chcem im len odkázať – nedivte sa, že sa máte zle, však ste si to vybrali.

Keď ste volili – obchodníkov so vzduchom …. 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9458209x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu