Založ si blog

Nitrania – nevzdávajte sa a bojujte za svoju kotolňu

Viem, situácia je ťažká. Hlavne teraz, keď sa blíži zima a ste vydierateľní. Toho sú si vedomí mestskí úradníci, a určite aj prevádzkovatelia teplárne. Predsa si však myslím, že máte možnosti, ako sa účinne brániť.

Budete potrebovať právnika. Sám právnikom nie som, takže môžem poradiť len na základe životných skúseností. Najprv by som podal podnet na prokuratúru – aj má úrad zákonom danú lehotu na konanie, a porušil ju, žiadajte, aby bol postup úradu prešetrený, a jednoznačne označený vinník. Skúsenosť mi hovorí, že pri začatí prešetrovania pustí polovica „hrdinov“ na úrade do gatí, a veľmi rýchlo dajú od celej veci ruky preč. Iná skúsenosť mi však hovorí, že cesta k úspechu bude dlhá a tŕnistá.

Predpokladám, že z prokuratúry vám príde nič nehovoriaca, vágna odpoveď. Slovenský zvyk. Navyše, prešetrovanie môže trvať nejaký čas, a zima je za dverami. Ďalšia skúsenosť mi hovorí, že kam sa nedá dverami, skúste vliezť oknom. Nikto vám nemôže brániť v podnikaní. Možným riešením by bolo založenie podnikateľského subjektu za jediným účelom – zabezpečením potrebných služieb s prevádzkou domového kotla (presnú definíciu podnikania v tomto smere nepoznám), pričom s novovzniknutým subjektom uzavrie bytové spoločenstvo zmluvu o poskytovaní požadovaných služieb. Firme zdarma prenajme spoločné priestory (na to má spoločenstvo právo), a tá bude následne pokračovať v realizácii projektu. Ak sa mesto v prípade bytového spoločenstva cíti silné, v prípade podnikateľského subjektu to bude úplne iné – bytové spoločenstvo nemôže podnikať, a teda mestu nehrozia sankcie za spôsobené škody. Avšak v prípade, že mesto spôsobuje straty podnikateľskému subjektu, situácia je iná. Tam sa dajú vyčísliť rôzne škody na ušlom zisku, ako aj iné nároky. Opäť spomeniem skúsenosť – v takomto prípade utečie z boja 99% potkanov. Nič im nestojí za ohrozenie vlastného pohodlia.

Aj sami máte rôzne páky, aj keď drobné. Pravidelne by som meral teplotu v bytoch, evidoval všetky ochorenia (chrípky, prechladnutia a spol.), škody spôsobené chýbajúcim kúrením a v každom prípade samostatne konal. Posielal výzvy, podával trestné oznámenia na neznáme osoby za ohrozenie zdravia a života, a neustále celú vec medializoval, volal by som rôzne kontroly. Vyvíjal by som tlak všetkými možnými spôsobmi. 

Uvedomte si však – vojna s úradníkom je vždy špinavá vojna, hlavne vo chvíľach, keď v pozadí stoja cudzie ekonomické záujmy. Musíte rátať s tým, že sa zablatíte. Je to však vojna, ktorú môžete vyhrať. Musíte však chcieť a bojovať … za svoje práva, zaručené Ústavou SR, po ktorých chce niekto šliapať, aby si zachoval vlastné zisky. Žiadny záujem obyvateľov mesta, ako tvrdia na mestskom úrade – len záujem spoločnosti na zachovaní ziskov.

A mimochodom – skúste požiadať zodpovedného úradníka, aby vám ukázal zákon, podľa ktorého ste povinní sa zaujímať o susedove výdavky na živobytie. Bude to celkom zábavné, ako sa bude vykrúcať a klamať – niekde si to nahrajte, napríklad do mobilu a potom zverejnite na nejakom portáli – tiež to pomáha.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433284x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu