Založ si blog

Zásadová únia – železné Rusko

Tak nejako definoval súčasné pomery istý komentátor, sklamaný s diania na Ukrajine. Nespokojný s tým, že ročné výpalné pre Ukrajinu vo výške dvesto miliónov eur nestačí na ovládnutie tejto krajiny a vytvorenie podmienok na jej vytunelovanie. Čo už … Putin nie je ožratý a vyškerený Jeľcin.

Únia má zásady, ktorých sa skalopevne drží, povedal Barosso. Hej, naozaj sa ich pevne drží, to poznáme z vlastnej skúsenosti. Napríklad zásadovo zaviedla euro, hoci ani jedna zo zakladajúcich krajín nesplnila kritériá pre jeho používanie. Neskôr však únia zásadovo prinútila pristupujúcich chudákov, aby do bodky naplnili to, čo nesplnili zakladatelia – asi preto, aby dokázala, ako sa drží svojich zásad. A tak všetci používajú spoločnú menu, hoci kritériá jej užívania – zásadne neplnia. Aby som nekrivdil Fínsku a Luxembursku, tie aspoň plnia kritériá užívania nad 90 %.

Zásadou únie je ekonomická spolupráca a ponechanie nezávislosti členským krajinám. Skvelá zásada – v záujme jej naplnenia sa všetky krajiny dobrovoľne – nasilu vzdali svojej nezávislosti. Politickej i ekonomickej, keďže zákony únie stoja nad zákonmi krajiny. Kto sa nepodvolí, dostáva demarše. Teda – zásadne s výnimkou Británie, lebo tá by v prípade demaršu od únie (a našlo by sa množstvo dôvodov) nakopla autorov paškvilu aj s úniou … však viete, kam.

To taký Putin – to je pragmatik. Neposiela demarše – jednoducho zavrie kohútiky. Plyn či ropa, všetko jedno. A únia hneď tancuje ako sfetovaná štetka na Krížnej v Bratislave.

Ale – aj Číňania sú pragmatici. Disidentov posielajú na psychiatrie – aby sa preliečili. Pravdu povediac, pri pohľade na spúšť, ktorú zanechali na Slovensku disidenti a ich pohrobkovia, ja by som poslal na liečenie aj tých, čo im dali vysokoškolské tituly. Hoci v prípade rozdávačov titulov by som skôr liečil závislosť na drogách – lebo triezvy a nezhulený človek nemôže prehliadnuť, že na skúšku prišiel kariérista – idiot.

Raz som videl chlapíka, ako na záhradke vylieva kýbel exkrementov do čerstvého riadku so zasadenými zemiakmi. Vraj lepšie rastú … neviem, profesný záhradkár nie som. Ale rozhodne viem, že exkrementy aj škodia – pozrite sa, ako dokonale pohnojili zákony a život v našej krajine. Smrad zlodejstva, arogancie a chamtivosti sa tiahne celou krajinou.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Martina Šimkovičová

Šimkovičová: Zákon o STaR je hotový, je plne v súlade s európskou legislatívou

16.04.2024 13:02

K pôvodnému návrhu zákona prišlo v rámci medzirezortného pripomienkového konania 327 pripomienok, z toho 42 hromadných.

Peter Pellegrini

Poslanci opäť zasadnú do lavíc. Na úvod schôdze zložia sľub náhradníci za Pellegriniho a Moška

16.04.2024 12:52

Pellegrinimu zanikol mandát poslanca po zvolení za prezidenta.

Tomáš Taraba

Taraba sa dohodol s KDH na zmene zákona, ktorý bude riešiť odstrel medveďa

16.04.2024 12:22

Legislatívny návrh je podľa ministra do veľkej časti stotožnený s tým, ako chcelo situáciu riešiť MŽP.

SR ÚV MZVEZ Fico Blanár rokovanie kontrola TK BAX

Fico odmietol nový migračný pakt EÚ, opatrenia označil za diktát

16.04.2024 11:59, aktualizované: 12:45

Toto nie je tá solidarita, o ktorej sme hovorili, povedal predseda vlády.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9452304x
Priemerná čítanosť článkov: 3866x

Autor blogu