Založ si blog

Hľadám osobnosť, ponúkajú mi – šupákov

Od začiatku samostatnosti Slovenska čakám na zázrak. Čakám, že niekto konečne ponúkne skutočnú osobnosť na post prezidenta krajiny. Funkciu, ktorá má krajinu reprezentovať – človeka, ktorý má ľudí spájať bez ohľadu na politické presvedčenie, a má byť skutočnou autoritou. Smola – asi sa tak skoro nedočkám.

Možno preto, že žiadna osobnosť nechce spájať svoje meno s hnojiskom, priam pretekajúcim švábmi a potkanmi. Alebo preto, že švábom a potkanom žiadnu osobnosť netreba – stačí rovnaká krvná skupina. Neviem… isté je, že doteraz bol každý prezident skôr terčom opovrhnutia a posmeškov. Niektorí radšej mlčali, iní skúšali svojich kritikov umlčať – napríklad podávaním trestných oznámení. Sloboda názoru sa vytratila vo chvíli prejavu nesúhlasu. Úcta nebola nikdy, však sedlák platí dane a má držať …. však viete, čo.

Takže sme mali prezidenta, ktorého syn bol odmenený diplomatickým postom za podrazenie nôh Mečiarovi … a nikdy nebola odhalená pravda o podvode na Technopol, či jeho účastníkoch … teda tých, čo mali vysokopostaveného otecka. Po tomto prezidentovi ostal stuchnutý vzduch nevyšetreného (svojpomocného) únosu a medzinárodného škandálu. Zásluhou bratskej výmeny amnestií medzi podozrivými – jedného amnestovali a zabránili vyšetreniu veľkého podvodu, iného amnestovali a zabránili vyšetrovaniu svojpomocného únosu. Ktovie …. niekto možno túžil po tom, aby si boli vagabundi kvit. Podarilo sa – smiala sa z nás celá Európa.

Nasledovala národná olympiáda, kde hlavnú úlohu zohrávala nevraživosť medzi poslancami, ktorí mali voliť prezidenta. Škoda, že sme počas tejto frašky nevykydali všetok hnoj z parlamentu – mali sme na to ideálnu príležitosť, a mohli sme byť niekde úplne inde. Bezvládie skončilo zmenou zákona a zavedením priamej voľby prezidenta, ktorá bola nastavená tak, aby zachovala pozíciu politických strán a ich nominantov. A ajhľa – mali sme opäť prezidenta.

A nie hocijakého – posledného predsedu Slovenskej národnej rady z čias socializmu. A tak chodili zahraničné návštevy kuť krompáče, rýle či lopaty do Medzeva. Z úradu sa stala cestovná kancelária a najvyšší nám zasielal pohľadnice so svojimi úspechmi. Potom pribudol aj tradičný škandál okolo jeho ochorenia, a následný výjazd do Rakúska za účelom záchrany života. A obrovské mediálne hádky s hľadaním vinníka. Ktovie – možno sa stačilo pozrieť do zrkadla a uvedomiť si, že už nie sme žiadny mladík … mister prezident.

Nebolo by to Slovensko, aby opäť neprišla fraška. Najprv pravica podrazila vlastného kandidáta „Kukiho“, a neskôr sa spojila so všetkými, aby vyhnala čerta „Mečiara“ jeho bývalým spojencom – doterajším prezidentom. Komické je, že prvý raz ho podporili všetci, ktorí len nedávno kričali – “ s Mečiarom a Gašparovičom nikdy …“. No – druhý raz ich ani nepotreboval, lebo svojou politikou sa postarali, aby sa opakovali žartíky z čias voľby prvého prezidenta …. pane, pozývajú vás na Slovensko – oznamuje sluha pánovi. Ten sa zamračí a pýta sa – “ Slovensko ? A to je čo – vari nový klub ? “ … nie, pane, to je taký malý štátik,pri Viedni doľava … kde si premiér zvolil prezidenta ….

No … a čoskoro nás čaká nový diel kabaretu. Opäť sa hlásia rôzni kandidáti, znova sa špekuluje. O podpore, či naopak bojkote. Hlási sa nám podnikateľ, o ktorom nič nevieme …. či zaprášená existencia z čias po revolúcii, ktorá občas pôsobí, ako by trpela stratou pamäti …. alebo osôbky, ktoré by mali šancu vyhrať jedine v prípade, ak by sa volieb zúčastnili sami s výhradným hlasom … dokonca nám núkajú aj komedianta, či športovca – tráviaceho posledné desaťročie zverejňovaním zúrivého sporu so svojim oponentom ….čo pôsobí skôr trápne, keďže oponent sa chová ako pasúca krava na lúke, a keďže si je vedomý svojej sily, občas len lenivo mávne chvostom, aby odohnal dotieravú muchu ….

Sedím si na lavičke vedľa dedka Ujházyho (Maďar z Kysúc ako repa — cha-cha), ktorý si pokojne bafká fajku. Dedko,pýtam sa a koho budete voliť za prezidenta ? Dedko sa zamyslí a rozosmeje – fajkou ukáže na svojho malého psíka a hovorí – keď príde rozumnejší, ako môj Punťo. Ten vie dobre, že nemá hrýzť ruku, čo ho kŕmi …. smeje sa dedko a potom sa zamračí – lenže títo šupáci to nepochopia dovtedy, kým nepoletia von oknom z radnice …. postaví sa, s pozdravom sa odšmatlá domov.

Veru … šupáci … lenže, kde sú osobnosti ? V exile, kde ich vyhnali tieto „zodpovedné“ vlády … alebo na cintoríne.

No nič, idem si šetriť na vlastný ostrov … videl som v ponuke nejaký za tri milióny dolárov – kus skaly pri Austrálii, či kde … budem šetriť asi dvesto rokov a ak dožijem, samozvolím sa prezidentom – tam nebude nikomu vadiť, že som starý – šupák. Prezident na svojom … škoda, že ostatní to nechápu.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9455962x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu