Založ si blog

Inakosť a Slováci

Vraj nám škodí odpor voči inakosti, povedala spisovateľka Kepplová pre denník SME. Netuším, čo táto spisovateľka napísala – takže nemôžem posúdiť jej spisovateľské nadanie. Viem však, že množstvo ľudí cíti zhnusenie voči iným z úplne iného dôvodu, než je inakosť.

Napríklad vyše polstoročie nás rôzne politické elity fackujú inakosťou rómskeho etnika a našou povinnosťou financovať jeho potreby, hoci na tie naše potreby sa zvysoka kašle, alebo bohorovne konštatuje – aký mešec, taký život. Samozrejme to konštatuje vo vzťahu k našim potrebám a požiadavkám.

Skoro denne nás fackujú svojimi požiadavkami aj príslušníci inej inakosti – homosexuálni aktivisti. Pritom otvorím občiansky zákonník, a keždý slova znalý/chápajúci človek – teda osoba rozumejúca písanému textu – veľmi rýchlo zistí, že už súčasné zákony umožňujú naplnenie 90% požiadaviek aktivistov.  Môžu dediť, môžu poveriť inú osobu svojím zastupovaním v právnych veciach, nikto im nebráni žiť podľa vlastných predstáv. V zásade sú obmedzení len v otázke rozmnožovania a výchovy detí. Lenže v tejto otázke neplatia ľudské zákony, ale tie prírodné. A tie sú nemenné. Ak niekto cíti neprekonateľný odpor k vzťahu s osobou opačného pohlavia, alebo sa cíti šťastne vo vzťahu s osobou rovnakého pohlavia – musí rátať aj s následkami. Dvaja chlapi alebo dve ženy dieťa nesplodia. Zatiaľ. Tak, ako ja nemôžem byť kozmonautom, lebo mám desať či pätnásť zdravotných obmedzení, ktoré tomu bránia. A samozrejme aj iné obmedzenia, nielen zdravotné. Zvykol som si na to, a dokážem s tým žiť.

Averzia voči inakosti je zapríčinená skôr niečím iným. Denne nás fackujú „iní“ ľudia svojimi požiadavkami a nárokmi. Denne skúšajú zasahovať donašich životov tým, že vykopávajú zatvorené dvere. Denne hovoria o tolerancii a rešpektovaní názoru, ale iný názor ako vlastný pokladajú za prejav fóbie, či rasizmu.

Niekde som čítal rozhovor s nejakou celebritou (asi to bol spevák), ktorá sa okrem iného vyjadrila : “ …. mám rád ženy, ale dnes chcem byť s chlapom …“ V poriadku – každý má právo na slobodnú voľbu, ak je ochotný akceptovať aj následky svojho rozhodnutia.

A spoločnosť je založená na jednoduchom pravidle – menšiny sa majú rešpektovať, ale musia sa prispôsobiť väčšine. Platí to v každej oblasti života, a neraz som aj sám bol nespokojný s následkami uplatňovania tohoto pravidla, ale dokázal som to rešpektovať. Aj o tom je život – o rešpekte voči ostatným.

Mám však pocit, že všetky menšiny bez rozdielu sa na Slovensku chovajú čoraz arogantnejšie voči väčšine, a skoro výhradne požadujú absolútny rešpekt voči vlastným požiadavkám. A požiadavky väčšiny sú ochotné akceptovať výberovo, v zmysle hesla – čo sa nehodí, prečiarknite. Život je však o niečom inom, a takto to nefunguje.

A bude to len horšie – každý máme svoj strop, pokiaľ sme ochotní znášať facky a vydieranie. Potom prichádza – obrana. 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465432x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu