Založ si blog

Spokojní so životom v kolónii ? A je to vôbec život ?

Sme kolóniou európskej únie, realizovaného sna Otta von Habsburgha o obnove bývalej monarchie. Podarilo sa, Otto sa dožil naplnenia svojho sna, ba v mnohých smeroch bola jeho túžba prekročená. Napríklad – obyvateľstvo kolonizovaných krajín je spokojné s tým, že pracuje za žobrácku mzdu, v otrockých podmienkach, a pod rôznymi zámienkami je okrádané. Slovensko nie je Nemecko, alebo zvyšovať minimálne mzdy nemôžeme, aby sa neroztočila inflačná špirála – to sú príklady argumentov rôznych podvodníkov, ktorí sa partokratickými cestami dostali k moci.

Dnes sú milionármi – čo pokladajú za normálne, hoci ich práca nemá hodnotu fajky dymu. Ľudia, ktorým tieto lži trpezlivo sadili do hláv, pracujú za mzdu na hranici biedy (treba mzdu dostať aspoň na hranicu biedy, povedal nedávno jeden politický podvodník), sotva prežívajú a platia čoraz viac daní a skrytých poplatkov za nekvalitné služby – to je normálne, lebo je kríza. Kde som to len počul … ?

Na blogoch vidieť, ako sme za dve desaťročia osprosteli. Inak sa to definovať nedá. Poníženecky sa plazíme pred rôznymi zbohatlíkmi, o ktorých vieme, že nič nevynašli, nie sú ani geniálnymi podnikateľmi a napriek tomu sa stali – miliardármi. Určite je len náhoda, že sa objavili po zlodejskej privatizácii, riadenej politikmi – a mnohí z nich dodnes sedia v parlamente. A zanietene hovoria o spravodlivosti a zlodejinách iných, momentálne vládnucich špičiek. Šibe nám ?

Nie je iné riešenie, ako členstvo v únii a NATO. Napísal jeden prispievateľ v reakcii na jeden z mojich príspevkov. So Sovietskym zväzom na večné časy a nikdy inak … aj v tej dobe hovorili rôzni kuvikovia, že iná voľba nie je. Jediných volieb by sme sa mali skôr desiť, než ich obhajovať. Je to ako u podomového obchodníka – naša akcia je jedinečná, a len dnes máte možnosť … (naletieť) … lebo neskôr si uvedomíte, akú hlúposť od vás niekto požaduje.

Alebo iné hlúposti, ktoré denne počúvame a tolerujeme, hoci by sme sa mali búriť – “ viete, mzdy sú nižšie, lebo sme na Slovensku a tu je nižšia aj kvalita a produktivita práce …“ … prečo sa teda na Slovensku vyrábajú špičkové modely automobiliek, či iné luxusné výrobky ??? Prečo sa nevyrábajú v Nemecku ? Odpoveď je jednoduchá – Nemcovi by museli zaplatiť desaťnásobok, často aj na zmluvné obdobie vopred, nehovoriac o zaplatení daní a iných poplatkov. A preto prišli na Slovensko – zdierajú zamestnancov, neplatia dane, dokonca dostávajú príspevky na výplaty zamestnancov, ktorí tvoria ich zisky. To naozaj nevidíme ? Nevidíme, že tieto spoločnosti majú čisté zisky bez námahy a bežného rizika, ktoré nesie každý podnikateľ ?

Stali sme sa kolóniou a zásluhou skorumpovaných vlád analfabetov sme stratili skoro všetko. Nezávislosť charakterizujú určité znaky – štátny znak, štátna vlajka (a my dnes dávame na rovnakú úroveň vlajku únie ?) … ale aj vlastná mena (ktorej sme sa vzdali), nezávislá politika (aj tej sme sa vzdali), potravinová sebestačnosť (tú sme predali) …. čo nám teda ostalo ? Nič, sme kolóniou únie.

Ozdravenie bánk stálo daňových poplatníkov tejto krajiny 140 miliárd korún. Banky boli následne predané za 40 miliárd korún zahraničným subjektom. Čistá strata – sto miliárd korún. Kto nám prispel ? Nikto. A dnes my platíme za to isté, čo sme si svojho času museli naprávať z vlastných prostriedkov – a ešte aj tlieskame politikom, ktorí to obhajujú. Presne tým istým, ktorí vyrobili jediným predajom stomiliardovú sekeru.

Život v kolónii nebude nikdy životom … len živorením. Čím skôr to pochopíme, tým lepšie. Len mi vŕta hlavou, prečo sme sa búrili proti životu v sovietskej kolónii a dnes obhajujeme inú. Zabudli sme ? Alebo skôr neustále potrebujeme dohľad ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457119x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu