Založ si blog

Nevadí ? Omyl . ..

Museli sme sa rozdeliť, spoločne to nešlo, a je jedno, ako sa to stalo … tak znela reakcia jedného diskutéra na upozornenie, že rozdelenie spoločného štátu bolo zločinom proti jeho obyvateľom.

Vlastne – je to naša mentalita. Beháme po úradoch, polícii, hľadáme pomoc médií … ak nás niekto okradol o drobné. Ale v prípade, že nám niekto ukradne celý štát, oberie nás o všetky práva, zaručené zákonmi – tvárime sa, ako by sa nič nestalo, však zločin splnil svoj účel… nie ? Omyl …

Následky tolerancie v podobných prípadoch bývajú fatálne. Obvykle potvrdia vinníkom, že si môžu dovoliť všetko a beztrestne. A ako to končí, to vidíme na súčasnom Slovensku. Miliardy miznú kozmickou rýchlosťou, nikto nie je zodpovedný, a rôzne pochybné existencie sa nám denne vyškierajú do tváre, napríklad na konskom póle, ktoré si bezočivo organizujú na Štrbskom plese – prírodnom unikáte, ktorý nám závidí celý svet. Napadlo vás niekedy, koľko zločincov a ich kumpánov sa nám vyškieralo na tejto honosnej párty ? A vyškierali sa nám za naše peniaze.

Hádať sa o stovky, a prehliadať miliardy … je to najvyššia forma zbabelosti a pokrytectva. O akom práve snívame ? Výberovom ? Nedivme sa, ako žijeme. Nesťažujme si, že máme zlý život, plný stresu a biedy. Zmierne sa s následkami zločinných zmlúv, ako napríklad zmluva s Vatikánom … ktorá zasahuje aj do životov ľudí, ktorí nechcú mať s Vatikánskou sektou nič spoločné. Nesťažujme si, že musíme živiť tisíce ľudí, ktorí sa práci vyhýbajú všetkými možnými spôsobmi. Neprosme o pomoc v situácii, keď niekto neoprávnene prebýva na našom majetku … nedivme sa, že lekári beztrestne mažú zápisy v zdravotných kartách, čo by ich v inej krajine stálo nielen licenciu, ale zabezpečilo aj dlhý pobyt vo väzení.

Vždy si spomeňme – mlčali sme pri významných zločinoch, a toto je naša odmena. Zaslúžili sme si ju … tolerovaním mafie !!!

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9455900x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu