Založ si blog

Plaťte a čušte . .. a zabudnite na slobodu názoru

Najprv sa na nejaký čas vytratil príspevok, a včera nad ránom sa od iného príspevku stratila kompletná diskusia. Náhoda ? Určite nie, pretože oba články sa týkajú témy, ktorá trápi túto spoločnosť už dlhé desaťročia. Zdá sa však, že z cudzieho krv netečie, a pravda sa nenosí – ak je nepríjemná.

Zhrnuté a podčiarknuté – padli sme tak hlboko, že akékoľvek vyjadrenie k menšinovým témam je nebezpečné. Dopracovali sme sa k jednoduchému postoju, ktorý je viditeľný skoro vo všetkých médiách – očakáva sa, že budeme platiť … a čušať, prípadne sa vyjadrovať vtedy, keď nám to dovolia. Nič nové pod slnkom – v SME sa prispievatelia lustrujú už dávno, v Pravde sú síce neobmedzené debaty, ale príspevky sa občas stratia. V iných denníkoch to nie je o nič lepšie. A netýka sa to len Slovenska – je to celosvetový trend. 

Slobodu názoru podľa predstáv politikov som mal možnosť vidieť počas jedného zasadanie G8, ktoré bolo sprevádzané mohutnými protestami proti globalizácii. Nikoho nezaujímal názor nespokojných daňových poplatníkov – podľa vyjadrení politikov to boli extrémisti, podľa médií vagabundi, ktorí spôsobili rôzne škody. Priama účasť v mieste protestov však ukázala niečo úplne iné – represívne zložky napadli pokojnú demonštráciu, začali biť účastníkov hlava-nehlava, čoho následkom boli spomínané výtržnosti. A udalosti skončili tradičným spôsobom, ktorý je skôr symbolom diktatúry, než demokracie – kto prišiel do cesty, bol zadržaný a predvedený na políciu. Niektorí skončili v nemocniciach, iní zaplatili pokuty … najlepšie však bolo to, že prešetrovanie zásahu polície nebolo možné, lebo videozáznam zásahu nebol urobený, a verejné kamery v okolí „nevysvetliteľne“ zlyhali.

Za krátky čas, čo prispievam na rôznych diskusných fórach, som dostal množstvo samolepiek – ak sa vyjadrím k Rómom .. som rasista, ak k homosexuálom … som homofób, ak ku vláde … som anarchista, ak ku Izraelu … som antisemita …. a tak by som mohol pokračovať. Mnohí požadujú peniaze, iní očakávajú toleranciu … ale mne nepriznávajú ani právo na vlastný názor. Či skôr právo na jeho prezentáciu. Nestaraj sa, daj peniaze a čuš … zaujímavá filozofia.

Čušať nebudem … ale prichádzam k názoru, že rešpekt od týchto ľudí sa nedá získať toleranciou. Pokladajú to za slabosť, a vždy aj patrične zneužijú. Takže sa budem musieť zamyslieť nad tým, ako ďalej …

Sloboda a právo … pre vyvolených …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457307x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu