Založ si blog

Pokrok . .. smerom k feudalizmu

Za dvadsať rokov sa vytvorila spoločenská elita aj na Slovensku. Šľachta … disponujúca množstvom privilégií, vyňatá z opatrení, ktoré tak komplikujú život bežnému obyvateľstvu. Vŕta mi hlavou, kto je hlúpejší – či ľudia, ktorí sa do tohoto stavu natlačili a tvária sa ako SMOTÁNKA spoločnosti, alebo tí, čo tento cirkus platia a ich práva sú čoraz viac okliešťované. Ktovie … na túto odpoveď si asi počkám … a priznám sa, radšej sa odpovede nechcem dočkať. Asi by sa mi nepáčila.

Defilé zlodejov, klamárov a prostitútok v rôznych reláciách a pri rôznych spoločenských akciách mi pripadá ako zvláštna forma sado-masochizmu. Mám pocit, že väčšina ľudí v týchto kruhoch si vôbec neuvedomuje, aké následky môže ich správanie vyvolať. Smradi z vrcholovej politiky sa honosia svojím majetkom, ktorý by v mnohých prípadoch zrejme neobstál pri dôslednom uplatnení zákona o preukazovaní pôvodu majetku. Provokujú luxusným oblečením, šperkami, jachtami či autami. A nemajú žiadny problém hovoriť o skromnosti a potrebe šetrenia v ťažkej dobe – z čoho samozrejme vylučujú sami seba a svoje rodiny,priateľov, či kumpánov. Navariť svinstvo dokážu bez problémov, konzumácii sa vyhýbajú. Tak funguje súčasné Slovensko, rovnako aj tzv. zjednotená Európa.

Výsledkom sú rastúce zástupy pracujúcich bedárov a polovičných bezdomovcov. Ľudí, ktorí napriek poctivému rešpektovaniu zákonov, plateniu daní a plneniu povinností padli tak hlboko, že v súčasnosti musia platiť svojím zamestnávateľom, aby dostali prácu, pri ktorej ich okrádajú, zneužívajú … doslova otročia. Podnikateľská šľachta prichádza, dostáva generálny pardon na platenie daní, a dokonca aj finančnú podporu na zachovanie a rast ziskov. Paradoxom súčasnej doby je, že prispievajúci živnostník či malopodnikateľ nemá nárok na nič, ale na druhej strane si vlastnými daňami financuje konkurenciu. A tento systém chce nazývať niekto pokrokom … dokonca aj ľudia, ktorí začiatkom 90. rokov tvrdili, že štátne dotácie pre podniky sú deformáciou trhového mechanizmu, a v zdravej konkurencii má prežiť len to, čo je schopné konkurencie … jedným z autorov tejto myšlienky bol aj I. Mikloš, bývalý minister financií. Dnes mu dotácie zjavne neprekážajú.

Vládnuca šľachta nielen vytvára hladové doliny, ale dokonca ich aj provokuje svojím spôsobom života. V čase krízy (ktorú vyvolala svojími nezodpovednými krokmi) by mala ísť príkladom (napríklad znížením platu poslanca na 1/3, aj tak pracujú v priemere len 6-7 dní v mesiaci), oklieštením benefitov a výdavkov … zrušením luxusných prázdnin, však práve teraz potrebuje štát plné nasadenie. Progresívnu daň nazvala trestom pre úspešných – lenže, môžeme pokladať za úspešného človeka, ktorý získal svoje postavenie na základe bydliska, či rodinnej spriaznenosti ?

Chýbajú nám už len šľachtické tituly … mal by som aj niekoľko návrhov …. napríklad vojvoda von Riťoplesk, markíz z Nemaníc … alebo gróf z Debilakus …. veru, treba si to užiť, lebo aj mafiáni žijú každý deň naplno, keďže nevedia, ktorý môže byť posledný. Len by som si dovolil doporučiť štúdium kapitoly z wikipédie s názvom – defenestrácia – a začať trénovať hlavičku do betónu – vtedy človek minimalizuje možnosť dožitia na invalidnom vozíku.

Naštvatý a zbedačený ľud nevie odpúšťať … a dnes už nemáme stredovek, aby neustále nastavoval chrbát a hovoril … ponížene ďakujem, veľkomožný pán … a veľké možnosti sa aroganciou zvyknú zredukovať na jednu, obvykle nepríjemnú  – let s kolmým štartom nadol a tvrdým pristátím … a niekedy aj oveľa horšie, keď má napríklad spupný zbohatlík absolútne všetko, vrátane majetku a chorôb … na háku … ako Jánošík …

Ale šľachta to zjavne nechápe … lebo sýty hladným neverí. 

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433217x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu