Založ si blog

Lepší holub na streche . .. vraj

Viete, čo bude zajtra ? Ja to neviem, a pochybujem, že to ktokoľvek vie. Každý si len predstavuje, čo by malo byť. Hop … máme medzi nami aj jasnovidcov, ktorí vedia, čo bude o tridsať rokov.

Takže si to predstavte – vy mi dáte stovku, ja ju budem otáčať v obchode celý rok, na jeho konci mi ostane o desať eur menej (ako ste mi dali), a ešte si odrátam aj poplatok tri eurá za to, ako (dobre) som vaše peniaze investoval. Má to logiku ?

Nazlostí vás to. (aj mňa by nazlostilo) … a potom vám poviem, že je to OK, síce dnes som prerobil (aj o rok, či dva), ale po tridsiatich rokoch budete na základe mojich výpočtov v zisku. (a predstavte si, ono to funguje – neverili by ste, koľko volov verí tomu, že hoci niekto nevie zarobiť ani na svoje výdavky, raz im vytvorí zisk :::)

_______________________________________________

A tak som sa pobral za kamošom do banky, vybaviť úver. (teda, skôr sa dobre zasmiať) Hodili sme reč, že potrebujem nejakých sto litrov, a nech sa to vypočíta. Vypočítalo … a potom som sa ho opýtal, či by sa dalo zakotviť do zmluvy aj niečo také, že úroky zaplatím banke vtedy, keď niečo zarobím … ale banka zaplatí každý rok mne za to, že mi mohla požičať peniaze, aby som ich točil vo svojom biznise. Bez ohľadu na to, či jej niečo zarobím alebo nie …

_______________________________________________

Obaja sme sa rozrehotali … lenže,svojím spôsobom je to smiech cez slzy, pretože tento biznis naozaj tak funguje. Akurát s malým obmedzením – za straty sa platí len privilegovaným skupinám. Všetci ostatní by sme boli označení za podvodníkov, ak by sme od klienta inkasovali poplatky za služby, ktoré sme neposkytli.

 

———————————————————————————–

Čo myslíte – aká je pravdepodobnosť, že nejaká DSS bude existovať za tridsať rokov a vyplatí vám nielen vaše vklady, ale ich aj zhodnotí ? Chcete to naozaj vedieť ? 

Tak sa oblečte (aby ste neprechladli), choďte von a nájdite na nejakej streche holuba. A skúste ho presvedčiť, aby vletel do vašej kuchyne, ošklbal sa z peria, vyliezol na pekáč, dochutil sa korením a soľami, a griloval. Šanca na úspech je rovnaká, ako v prípade DSS. (a to už nehovorím o komplikáciach, ak je náhodou holub ekonomickým emigrantom zo Španielska a nebude rozumieť po slovensky … to bude riadny prúser, nie ?)

 

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433362x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu