Založ si blog

Nepozerať – spím alebo hrám . .. za vaše prachy

O úrovni žurnalistiky na Slovensku si nerobím ilúzie. Často mám pocit, že 99% novinárov nenapíše objektívny príspevok ani v prípade, že zakopne o pravdu. A to už nespomínam istú hyenu, ktorá pobehovala s fotoaparátom na mieste tragédie, kde vinou havárie zomreli dvaja ľudia, fotila a čosi šemotila o svojom práve. Z môjho pohľadu svedka nehody mala táto hyena právo len na jedno – guľku medzi oči … podobných „novinárov“ je však oveľa viac.

Ak pozerám správy, smejem sa pri rôznych reportážach z parlamentu, ktoré mi často pripomínajú skôr hon na bosorky. Konkurenčné médiá a ich zástupcovia zúrivo naháňajú svojich oponentov, dávajú im nasprostastlé a účelové otázky, pri ktorých vyrobí opytovaný zo seba osla bez ohľadu na to, ako odpovie. Za socializmu sa robila ideologická žurnalistika, dnes sa robí krvavá. Teda, ak nerátame naháňačov „celebrít“, ktorí kdesi v kríku čakajú, čo vypadne sledovanej osobe z plaviek. Hoci, niekedy si myslím, že „celebritky“ zámerne poskytujú podobné príležitosti, aby zakryli svoj – rozum plytký. Ktovie …

Predseda parlamentu obmedzil práva novinárov na pôde snemovne. Nič udivujúce, však aj park v Košiciach je pre istotu ohradený a dôsledne monitorovaný pred nežiadúcimi pohľadmi. Dokonca je to aj určitá forma ochrany zdravia verejnosti, pretože polkilometrovou obchádzkou parku naberáte kondíciu, a skrytím nežiadúcich záberov z parlamentu (napríklad spiacich poslancov, či gamblerov) sa zase šetria nervy. Všetko pre nášho občana, zásada nášho politika. Keď skryjeme majetky, nebude závidieť, ak skryjeme svoju predstavu „práce“, nebude sa zlostiť, že dostáva za svoju drinu sotva – desatinu.

Za necelé štvrťstoročie tu dokázali rôzne „elity“ vytvoriť dokonalý pašalik – v snemovni sedia gerontokrati, ktorí „bojovali“ po roku 1990 proti komunistickej gerontokracii, žebráci platia dane a bohatí sa bijú o ne – vo forme manipulovaných zákaziek pre štát, rôznych dotácií a podobne. Každý si svoju bandu pozná, povedal raz Deži, keď chcel vstúpiť do strany a pri testoch mu ukazovali fotografie rôznych revolucionárov – a vytiahol z vrecka fotku svojho vajdu. A keď došiel domov, Arana mu vo dverách strelila facku a povedala, aby radšej stúpil do …. však viete, čoho. Problém je, že sa nám tie ….. v kravatách akosi premnožili, dokonca aj v rôznych farbách. Len smrad je stále rovnaký.

Možno by sme mali v záujme ochrany súkromia našich vyvolených zabetónovať vchod do parlamentu. Tak bude istota, že si žiadny zvrhlík (ktorý ich živí) nedovolí kontrolovať ich sladké sny, a počúvať tupé reči, ktoré nikde nevedú. Ušetrili by na benzíne či cestovnom, nemuseli by platiť predražené nájmy a konečne by spoznali tú dobrotu, čo priehrštiami dopriali iným – spánok na dlažbe.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433311x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu