Založ si blog

Rana kyticou mieru a spravodlivosti

Mier … keď prestaneš kľučkovať, zamierim. Mám ťa rád, objal priateľa okolo pliec a pošepol – sľubujem, že ak ma budeš počúvať a plniť moje želania, nebudem ťa biť … však si môj priateľ, nie ? Každý národ má právo na sebaurčenie, a slobodnú voľbu ľudí, ktorí budú vládnuť … (samozrejme, musia sa páčiť aj nám …)

Stačilo polstoročie kolonizácie amerického kontinentu, a priamym následkom bola smrť desiatich až pätnástich miliónov domorodcov. Jedni zomreli na choroby, iných surovo zavraždili. Krvavé dejiny amerického kontinentu začali príchodom „civilizácie“ spoza oceána. Tá priniesla vieru, choroby, alkohol a bezmedznú chamtivosť. V honbe za majetkom sa kolonizátori neštítili ničoho. Zašli tak ďaleko, že platili odmeny za skalpy domorodcov, bez ohľadu na vek a pohlavie. Neboli výnimkou ani skalpy detí. Dobrý Indián – mŕtvy Indián. Dnes sa odhaduje, že na kontinente žije približne dvestodvadsaťtisíc príslušníkov vyvraždených kmeňov. V roku 2007 odstúpili od niekdajších zmlúv, a začali požadovať právo na sebaurčenie. Odpoveď neprišla dodnes – vláda nemá čas, keďže sa venuje boju za práva tých, čo o jej krvavú pomoc nestoja.

Môj syn je dobrý chlapec, vychovaný – povedala istá matka na americkej škole reportérom istej americkej televízie. Dobrý chlapec si priniesol do školy automatickú pušku a začal strieľať po svojich spolužiakoch a učiteľoch. Výsledok ? Sedem mŕtvych detí, dvaja učitelia a množstvo zranených. Keď sa ho pýtali, prečo to spravil – cynicky sa usmial a povedal, že vždy chcel vidieť, ako ľudia zomierajú.

21. júla 1973 v neskorých večerných hodinách vystúpil z autobusu v Lillehammeri manželský pár. Žena kráčala ťažšie, keďže bola tehotná, muž ju podopieral. Keď prichádzali k bytu, ozvala sa streľba. Muž padol k zemi po štrnástich výstreloch útočníkov a neskôr zomrel v nemocnici. Atentát vykonala izraelskou tajnou službou vytvorená skupina, ktorá sa mala pomstiť za obete počas útoku na mníchovskej olympiáde. Ako sa ukázalo – nielen konala nezákonne na cudzom území, ale navyše zavraždila človeka, ktorý s mníchovskou tragédiou nemal nič spoločné.

Na konci II. svetovej vojny sa zrodil šialený plán. Židia sa chceli pomstiť za holokaust, a tak sa rozhodli zabiť rovnaké množstvo Nemcov – šesť miliónov. Najprv chceli otráviť vodný zdroj, našťastie ich niekto predtým udal. Záložným plánom mal byť pokus o zavraždenie 12 – 15 tisíc nemeckých zajatcov za pomoci otráveného chleba. Ochorelo 207 zajatcov, ktorí boli prevezení do nemocnice, ale žiadny nezomrel. Spoluautor tohoto šialeného plánu Aba Kovner sa neskôr stal významným izraelským básnikom. Bol pokladaný za hrdinu, a nikdy nebol súdený za svoje činy.

Zvrátené predstavy o mieri a spravodlivosti zabíjajú aj dnes … vlastne, vôbec nejde o mier a spravodlivosť. Vždy ide len o jedno – moc a peniaze. Vždy, keď počujem spomienky na holokaust, spomeniem si aj na pokusy o pomstu … spomeniem si na nevinného čašníka z Lillehammeru, nešťastných domorodcov na americkom kontinente – a množstvo iných, ktorí sa stali tiež obeťami zločinov a genocídy – ale nikto ich nespomína. Sú spomienky, ktoré sa nehodia … mocným tohoto sveta.

 

________________________________________

Operácia Boží hnev

Aba Kovner

Dejiny USA

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456460x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu