Založ si blog

Prehliadané prejavy duševných chorôb

Viete si predstaviť, že vaše deti by v škôlke vychovával pedofil ? Alebo vyučovanie sexuálnej výchovy na škole za pomoci reálneho sexu medzi učiteľkou a nejakým „figurantom“ ?

Pripadajú vám prvá riadky šialené ? Mne pripadá šialené, ak niekto verejne propaguje násilie, či ponižovanie ľudí s nižším intelektom, a pri spomenutí tejto skutočnosti väčšina povie – nepozeraj sa. Napríklad pri poukázaní na mediálne formy šírenia brutality a krviprelievania v televízii zareaguje väčšina ľudí slovami – nepozerajte to, a choďte napríklad do prírody alebo si čítajte knihu.Čiže – všetko sa môže, a ak sa to nezhoduje so zákonmi (napríklad propagácia násilia a rasizmu je zakázaná), treba strčiť hlavu do piesku a nevšímať si. Prečo ? Je to pohodlné – preto. Niektorí dokonca označia moje výhrady za snahu o obmedzovanie slobody prejavu či podnikania. Absurdné … a kde je naše právo na ochranu pred propagáciou praktík, ktoré môžu negatívnym spôsobom ovplyvniť výchovu našich detí ?

Prečo sa potom pohoršovali ľudia, keď videli sex mladej dvojice na verejnosti, keď im nevadí násilie v denných hodinách na televíznych obrazovkách ? Sex je predsa určitým prejavom citu medzi ľuďmi, ale násilie je len prejavom deformácie osobnosti. Alebo je to inak ?Je to inak – spoločnosť je chorá. Alebo presnejšie – normy prijateľnosti stanovujú v spoločnosti duševne chorí ľudia.

Nedávno som si zo zvedavosti urobil štatistiku vysielania na slovenských televíznych staniciach. Programy, kde sa neukazovalo násilie, alebo sa nejakým spôsobom neponižovali ľudia, tvorili necelých 10% vysielania počas celého dňa !!! A tak som skúsil niečo iné – pozrieť si skladbu programov (krajinu pôvodu) a čakala ma ďalšia nepríjemná pravda – zo „zábavných“ programov tvorila vyše 85% americká produkcia, zbytok naše a zahraničné telenovely. Kvalita ? Zabudnite. A pokiaľ ide o obsah preferovanej americkej produkcie – prakticky som nenašiel program, kde by sa neobjavilo v nejakej forme násilie. Či už to boli rozprávky, komédie … ostatné je škoda spomínať. Obdiv k tejto krajine je asi tiež známkou duševnej choroby, keďže pri výchove ľudí touto formou „kultúry“ sa vôbec nemôžeme diviť neobmedzenej túžbe Američanov po vraždení.

Prepadávame sa do podzemia a padli sme tak hlboko, že to pokladáme za normálne. Kedysi boli vážení ľudia, ktorí dokázali prežiť život s jednou partnerkou a usporiadanou rodinou. Dnes sú celebritami tí, čo vylezú na všetko, čo má sukňu a nevyskočí na strom.

Takže – ak raz zistíte, že vaše dieťa vyučuje v škôlke pedofil, nevzrušujte sa a pozerajte sa iným smerom. Ak by vám to náhodou prekážalo, spomeňte si na časy, keď ste mlčali pri rôznych amorálnostiach a pozerali sa iným smerom. Napokon – aj prsty kapitána Igloa poznajú deti na celom svete, nie ? Sejeme vietor, a mali by sme sa báť chvíle, keď príde žatva …

 

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433285x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu