Založ si blog

Pomýlení

Sloboda názoru sa nosila … možno pár mesiacov po prevrate. Potom sa potichu vytratila. Perzekuuje sa aj dnes, len nie tak otvorene. Skôr skryte a premyslene.

V štátnej alebo verejnej funkcii vôbec nezáleží na tom, či ste odborník. Nikoho nezaujíma osud peňazí daňových poplatníkov. Nie sme ako oni … vyjadrili sa predstavitelia modrej (dobrej ?!) koalície tesne po voľbách 1998, keď voľby prehrali, ale intrigami získali vládu. Neviem, čo bolo horšie – či zotrvanie Mečiara pri moci, alebo zapredaná koalícia. Ktovie … isté je, že v priebehu pár mesiacov prišlo mnoho známych a priateľov o prácu.

Nie, neboli členmi HZDS, hoci niektorí s hnutím sympatizovali. Ich previnením bolo, že nesympatizovali so správnou farbou, alebo ju priamo nenosili, a sedeli na miestach pre tých, čo po nich túžili. Výsledky práce neznamenali absolútne nič. Ani poctivosť. 

Počas minulého storočia si moja rodina hodne vytrpela. Prenasledovali ju mnohí – niekomu vadilo jej meno a pôvod, iným odstup od všetkého, čo smrdelo politikou a nepoctivosťou, ďalším otvorenosť – nikdy sme sa netajili, že so Sovietskym zväzom na večné časy do pekiel … či USA – bašta zločinu a úpadku. Paradoxne, dnes nám nadávajú do komunistov tí, čo nás kedysi komunistom udávali.

Neuchránili sme si krajinu, ktorá vznikla za ťažkých podmienok v 20. rokoch minulého storočia. Neuchránili sme dielo Štefánika a Masaryka, či mnohých iných. Z dnešnej generácie väčšina vôbec netuší, kto bol Michal Bosák, ani to, že jeho podpis svietil na desaťdolárovej bankovke z roku 1907. Málokto tuší, čo znamenala dohoda z Pittsburghu. Nikoho nezaujíma, že spoločný štát Čechov a Slovákov nebol o nerovnom vzťahu dvoch národov, ale naopak – o ich blízkosti, a spolupráci, ktorá vyplývala z ich stáročných vzťahov. O spoločnom záujme, ktorý veľmi chceli naplniť Štúr, Hurban, Hodža či mnohí iní. Neuchránili sme krajinu, ktorá mala svoje meno i povesť napriek vláde komunistov a ich mnohým prešľapom. Dnes za to platíme – sme handrou v rukách cudzích záujmov, postupne sme sa vzdali všetkého, čo identifikuje samostatný a nezávislý štát. Štúrovci by nám napľuli do tváre a nepodali ruku.

Bojíme sa pravdy. Žijeme v predstave, že musíme byť členmi niečoho, a počúvať niekoho. Je mnoho národov, ktoré sú rovnako malé ako ten slovenský, ale ani jeden nehazarduje so svojou identitou tak, ako Slováci. Čo vlastne chceme ? Vzájomne sa ponižujeme a urážame, aby sme boli svetoví. Pritom sme skôr na smiech. Pripomíname panáčkujúceho ratlíka v cirkuse, ktorý za vysušenú krekru naháňa vlastný chvost.

Pri hokeji kričíme – Slovenskoooooooooooooooooo, heja heja hej ….. ale keď máme naozaj bojovať za to malé a krásne Slovensko, keď máme jasne dať najavo, že naša kultúra nie je založená na kulte násilia a útlaku, tak stiahneme chvost a štekáme po tých, ktorí sa nezľakli a otvorene povedali – KRÁĽ JE NAHÝ !!! Nenávidíme ich, lebo nemajú strach povedať, že pravda je úplne iná, než nám médiá podsúvajú.

Kamarát bol veľkým obdivovateľom filmov so Stallonem, Seagalom a inými „hercami“. To je rana … ten ľahol …. výskal pri rôznych scénach, a krútil prstom na čele, keď som zhnusene odchádzal domov. Jedného dňa išiel na diskotéku a dostal nakladačku. Zlomená sánka, štyri vyrazené zuby, prasknutý malíček a ľahký otras mozgu … tak znela diagnóza. Keď som ho viezol z nemocnice domov, začal sa sťažovať … zadivene som na neho pozrel a opýtal som sa – prečo nejasáš, aká je to nádhera, ako si ľahol…? Nechápavo pozeral. Veru, na cudzie utrpenie sa veľmi ľahko hľadí, ak človek necíti bolesť. A netrpí … isté je, že dnes už podobnej „kultúre“ neholduje.

Sme akýsi pomýlení …odsudzovali sme sovietsku inváziu do Afganistanu, poľský výnimočný stav, okupáciu našej krajiny či krviprelievanie v Maďarsku. Dnes tlieskame niečomu podobnému v podaní inej veľmoci a nadávame tým, čo nám pripomínajú minulosť. Prečo ? Najskôr – na Sovietov sa nadávať môže, lebo to nikto nevráti. Na súčasných mocipánov radšej nie, lebo by to mohli nielen vrátiť.

Sme sluhami a otrokmi Európy úplne zaslúžene …….. až jedného dňa zistíte, že vás niekto sleduje, alebo odpočúva – nesťažujte sa, je to predsa boj za slobodu a demokraciu, proti terorizmu. Nie ste terorista ? No a čo … raz by ste mohli byť – napríklad pri obrane svojej krajiny.

Pomýlení ….

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9458271x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu