Založ si blog

Nočné mory uja Fera . .. .

Ujo Fero sa v noci trasie, či opäť nezažije rinčanie tankov na uliciach slovenských miest a dedín, alebo čítanie povestného pozývacieho listu … ktorý tento rachot – údajne – legitimizoval………..

Ja sa zase trasiem a potím v noci od strachu, či nezačujem v uliciach výskanie janičiarov, erdžanie spotených koní a vreskot znásilňovaných žien, či stenanie mužov, napichnutých na koly popri ceste …..

 

___________________________________

 

Nežijeme v časoch studenej vojny … a rovnako nežijeme ani v stredoveku. Takže, nemôžeme v našich uliciach počuť rinčanie sovietskych tankov (keďže ZSSR neexistuje), a rovnako nebudeme počuť výskanie janičiarov (keďže osmanská ríša sa už dávno rozpadla).

Avšak – poturčencov máme neustále viac, než dosť. Napríklad tých, čo včera poskakovali na námestí v Bratislave a horlivo rečnili o neprijateľnom konaní Ruska … áno, súhlasím, je neprijateľné. Len škoda, že rovnako títo ľudia nekričali aj v čase vraždenia americkými vojakmi v Iraku, v čase, keď zdrogovaní vojaci zastrelili matku, ktorá plakala pri mŕtvole syna … či v čase, keď pri útoku dronov na jednu pakistanskú lokalitu zahynulo tridsaťdva nevinných ľudí, lebo sa tam údajne zdržiaval hľadaný terorista.

Vtedy títo „milenci mieru a pokoja“ zbabelo mlčali, alebo dokonca tlieskali neodôvodnenej agresii proti Iraku. Nezaujímali ich nevinné obete, osirelé deti a bolesť pozostalých … načo, však bašta demokracie bojuje proti terorizmu, a ako napísal jeden diskutujúci – keď sa rúbe les, lietajú aj triesky. Pravda pravdúca ….

V krajine za oceánom platí, že neželaného návštevníka domu či pozemku môžete vyhnať všetkými dostupnými spôsobmi, vrátane použitia strelnej zbrane. Je zaujímavé, že predstavitelia tejto istej krajiny označujú za teroristov všetkých, ktorí sa bránia vstupu ich vojsk na vlastné územie. Ešte zaujímavejšie je, že ak ich postup niekto opakuje, označia ho bez zaváhania – za agresora. Čudná morálka ….

Nemám obavy z toho, že Rusko bude bojovať o obnovenie impéria z čias ZSSR. Tá doba už dávno pominula, a v Rusku nie sú pri moci ľudia, ktorí by túžili financovať malé a chudobné krajiny. Na druhej strane, len veľmi hlúpy človek môže poprieť, že o vybudovanie impéria sa dlhodobo snažia USA a EÚ. Dokazuje to množstvo konfliktov, do ktorých boli zapletené a ich reálne výsledky. V žiadnej krajine, kde akýmkoľvek spôsobom zasahovali, nenastolili pokoj a tzv. demokraciu.

Irak – občianska vojna a trvalé nepokoje … Sýria – občianska vojna …. Líbya – občianska vojna ……….. Afganistan – občianska vojna ………… a to už nespomíname trvalo neriešený problém agresie Izraela voči Palestínčanom, ktorý napriek rôznym rezolúciam neustále obsadzuje cudzie územia. To už nespomíname diktátorský režim v Saudskej Arábii, ktorý sa tiež dlhodobo toleruje …. a mohli by sme pokračovať ďalej ….

_____________________________________

Nikdy som nechápal „otrocký“ syndróm, ktorý sa prejavuje najmä u Slovanov. Nenávisť Poliakov voči Rusom má svoje korene, lenže Poliaci často zabúdajú, že boli aj časy, keď práve oni okupovali ruské územia a utláčali domáce obyvateľstvo. Napr. v 14.storočí spoločne s Litovcami obsadzovali rôzne časti (terajších) ruských území. Neskôr, počas bezvládia pred nástupom Romanovcov skúšali Poliaci dosadiť na prázdny trón svojho adepta, čo skončilo až veľkou bitkou neďaleko Moskvy, kde boli poľské vojská porazené.

Neskôr Rusko oplatilo Poliakom „službu“, keď si krajinu rozdelilo spoločne s Pruskom a Rakúskom.(18.stor.)

Podobne je to aj v postoji mnohých (napríklad Slovákov) voči Srbsku. Často sa pripomína, ako sa Srbi snažili za každú cenu udržať Juhosláviu v jednom celku. (ešte príde doba, keď ich dôvody budeme pokladať za opodstatnené) Všetci spomínajú krviprelievanie, ktorého sa Srbi počas balkánskych vojen dopustili, lenže …. napríklad chorvátsky hrdina a prezident F. Tudjman by bol možno tiež súdený za vojnové zločiny, ak by hrou osudu nebol predtým skonal. Nehovoriac o tom, že za jeho vlády sa vládna moc previazala s mafiou. Aj konflikt v Kosove začal trochu inak, než sa oficiálne prezentuje. Na začiatku boli útoky na srbských policajtov či srbské etnikum. Rovnako nebolo tajomstvom, že kosovské hnutie čerpalo financie z obchodu s drogami.

Vo februári 2014 zatkli syna I. Rugovu pre rôzne podozrenia, o.i. z korupcie, podvodu a obchodu s drogami ….

_____________________________________

Slovanské národy by mohli byť kráľmi v hádkach a sporoch. Rovnako aj v podrazoch na svojich najbližších. Nemôžeme sa diviť, že potom trpíme. Nemôžeme sa diviť, že nám vládnu zapredanci, ktorí by za krásnu vilu, auto či jachtičku predali aj vlastnú matku do nevestinca. Západné „demokratické“ mocnosti dokonale využívajú taktiku – rozdeľuj a panuj. Dokonale im vyhovoval rozpad Juhoslávie, ešte viac sa potešili rozpadu Československa. Štátu, ktorý i napriek svojej krátkej histórii mal svoje meno, a vďaka svojej polohe aj vplyv – aj v medzinárodných vzťahoch. Rovnako je pochopiteľné, že Brusel a Biely dom sa snažia všemožným spôsobom oslabiť pozíciu Ruska. V ich snahe o vybudovanie impéria „nad ktorým by slnko nezapadalo “ je práve Rusko najväčšou prekážkou.

Pre krajiny, ktoré už Brusel za pomoci domácich zradcov anektoval, je pozícia Ruska možným záložným plánom. Záložným plánom prežitia. Skúsme si spomenúť na prvé debaty o únii, kde sa jednoznačne deklarovalo, že to má byť spolok o spolupráci a priateľstve, ktorý nebude nijakým spôsobom zasahovať do vnútorných záležitostí svojich členov. Dnes je z týchto sľubov len prach a popol – máme nevoleného prezidenta a ministra zahraničia, podriadili sme vlastné zákony zákonom a príkazom únie, stratili sme aj ekonomickú nezávislosť a vlastnú menu. Teda všetky symboly štátnosti ….

Veci zašli tak ďaleko, že sa potichu uvažuje aj o trestaní za kritiku únie …. napr. v Grécku sa už v roku 2013 snažili zaviesť do praxe tresty za kritiku únie a jej opatrení, prípadne odmietnutie … 

_____________________________________

Nie sme si jazykovo, ani kultúrne blízki s Namcami, Britmi či Američanmi. Nech už to pripúšťame alebo nie – sme niekde úplne inde. Je smutné, že nehľadáme to, čo nás spája … ale naopak zvýrazňujeme to, čo nás delí. Ujo Fero je v podstate chorý človek – nikdy sa nevymaní z objatia duchov minulosti. Mali by sme sa však zamyslieť – ak niekto dnes nadáva Rusom do fašistov, neuráža aj nás ? Ak je dianie na Kryme prejavom fašizmu, hoci zatiaľ nemá žiadnu obeť (a dúfajme, že ani nebude mať), ako nazvať dianie v krajinách, kde prichádzala demokracia na hlavniach tankov, či bombách ? A ako nazvať ľudí, ktorí sa na týchto udalostiach podieľali a majú krvavé ruky až po lakte ?

_____________________________________

Odkaz pre tých, čo často argumentujú augustom 1968 – máme rok 2014 ……..

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432261x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu