Založ si blog

Socializmus – zabijak ľudí v produktívnom veku

V II. svetovej vojne zomrelo vyše päťdesiat miliónov ľudí. Ďalšie milióny utrpeli zranenia, mnohí hladovali, iní spávali pod holým nebom aj dlhé mesiace, bez ohľadu na ročné obdobie. Bojovali každý deň o prežitie, o kúsok chleba, hoci aj plesnivého …. stratená generácia.

Úbožiaci … prežili, aby ich zabili komunisti a socializmus. Netušili, že život v mieri je oveľa väčším zabijakom, ako každodenný strach z náletu bombardérov a pišťania zhodených bômb …. netušili, že hlad je skvelým nástrojom na udržanie štíhlej línie, a dokonca umožní aj významnú úsporu finančných prostriedkov pre rodiny hudobníkov – však, prečo by niekto kupoval klavír, keď si mohol zdarma zabrnkať na vlastných rebrách, ktoré sa mu pod očami rysovali lepšie, ako Šchwarzovi svaly ?

A potom prišiel komunizmus – vláda jednej strany, ktorá arogantne trvala na tom, aby každý pracoval, prísne kontrolovala všetky myšlienky, dokonca aj vyplácala mzdy za vykonanú prácu. Taká bezočivosť !!!  A bolo po štíhlej línii – zrazu všetci jedli … čo jedli, doslova žrali a kašlali na to, ako vyzerajú. Zhoršila sa im imunita, lebo už nebývali pod holým nebom, alebo niekde v zemľanke … ale dostali byty, ktoré si napríklad postavili v rámci neslávne známej Akcie Z.

Taká tragédia – nastal pokles adrenalínu v krvi, rástol podiel tuku v tele, skončil zdravý život na čerstvom vzduchu pod hviezdičkami. A telo to jednoducho nezvládlo … prudko vzrástla úmrtnosť v 60. rokoch a klesal vek dožitia. Strašná genocída sa začala

Neľudský komunistický režim zabíjal vlastných. Nútil ich jesť, bývať v bytoch a domoch, chodiť k lekárovi pri každej chorobe a ľudia to nezvládli. Režim nepochopil humánnu stránku vojnových čias – bitka o prežitie upevňovala zdravie a každý si prirodzene udržiaval kondíciu. Nikdy nevedel, kedy bude nútený absolvovať šprintérsky súboj s naštvatým nemeckým ovčiakom, alebo slalom pomedzi guľky zo samopalu bez lyží, či orientačný beh po miestnom mínovom políčku. Beštialita komunistického režimu sa prejavila v celej kráse – vládcovia zabíjali svojich voličov – ISTOTOU PREŽITIA.

____________________________

Tfuj, komunizmus musí byť zakázaný …. uvoľnite miesto pre sochy tých, čo z krajiny hrdinsky utiekli, a z bezpečného exilu filozofovali o zodpovednosti národa, potrebe boja proti fašizmu a sebaobetovaní ….

____________________________

Štatistiky hovoria jasnou rečou – v 60. rokoch klesal vek dožitia v dôsledku neľudskosti vládnuceho režimu … nespôsobil to stres z vojnových rokov a útrapy, ani žiaľ za tými, ktorí neprežili … ale naopak, mierový život a istota, že máme jedlo na stole, a strechu, pod ktorou skláňame unavené hlavy.

NIKDY NEZABUDNEME ….

_____________________________

Príliš ironické ? Možno, ale ak niekto tvrdí, že pokles priemerného veku dožitia počas 60. a 70. rokov majú na svedomí komunisti, napadnú ma len dve myšlienky – buď je dotyčný somár, alebo absolútne nezvláda svoj život a trpí nejakou duševnou chorobou. 

Ujo z maminej strany sa sotva dožil päťdesiatky. Na začiatku vojny mal necelú tridsiatku, na jej konci o päť rokov viac. Keď prišiel domov, mama sa zhrozila – šaty na ňom viseli, skoro každé jedlo vyvrátil. Spomínala, že skoro celý prvý rok po vojne jedával len polievky, strhol sa pri každom vrznutí dverí, keď vychádzal z domu a išiel po ulici, neustále sa obzeral. Nikdy ho to neprešlo.

Teta, jeho manželka, ho prežila o tri roky. Babka (z maminej strany) sa dožila o čosi viac – zomrela päťdesiatosemročná. Do poslednej chvíle si skrývala potraviny na najnemožnejších miestach, pri zabíjačke často navrhovala, aby sa odohrala v noci, keď to nikto nevidí …

Ich deti – to bolo niečo iné. Počas vojny sa batolili, niektoré sa tesne priblížili školskému veku. Mama má dnes 71 rokov, otec o sedem viac. Väčšinu života prežili za totality, a zjavne im to neuškodilo. Strýko má osemdesiatku, jeho žena zomrela pred rokom, mala vtedy dva roky do ôsmeho krížika.

Takže ? Aj podpriemerne inteligentný človek veľmi rýchlo pochopí, že dočasný pokles veku dožitia nemal na svedomí komunizmus, ale útrapy vojny a spomienky, ktoré niektorých nikdy neopustili. Zásluhou štyroch desaťročí socializmu sa dnes ľudia bežne dožívajú vyše sedemdesiatky. Ak však očistíme štatistiky od generácií, ktoré sa narodili medzi rokmi 1940 – 1960, tak sa zdesíme. Množstvo mladších ročníkov má obrovský problém, aby sa dožilo päťdesiatky, a to už vôbec nespomíname “ deti Černobyľu “ – z tých sa mnohí nedožili ani štvrtého krížika.

Lenže – nebuchol Černobyľ náhodou v roku 1986 ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9465146x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu