Založ si blog

Škola – základ života

Čo sa za mladi naučíš, na starosť akoby si našiel … tak nám kedysi hovorievali učitelia a rodičia. Po novembri 1989 nás mnohí presviedčali, že čo sme sa za mladi naučili, nebola pravda … a pravda je úplne iná. Niektorí uverili, iní si povedali, že počkajú a uvidí sa – podľa starého a osvedčeného porekadla – dvakrát meraj a raz strihaj. Porekadla, ktoré sa opäť potvrdzuje v týchto dňoch.

Najprv krátky sumár toho, čo sa odohralo od prevratu. Prvá vojna v Iraku, kde sa ešte dalo povedať, že bola spravodlivá … hoci, ak sa na vec pozrieme objektívne, tak Kuvajt je skôr štát z milosti mocných, než založený na nejakej tradícii. Ale – povedzme, môže byť. A potom sa už valili udalosti v nepretržitom rade. Hladomor v Sudáne – svetové spoločenstvo sa prizeralo a dodnes aj prizerá, ako ľudia zomierali hladom a rôzne záujmové skupiny zarábali na predaji humanitárnej pomoci. Potom prišiel krvavý konflikt v Rwande, kde hlavnou starosťou mocností bola evakuácia vlastných občanov, a potom  už len priame prenosy vraždenia medzi znepriatelenými stranami. O čosi neskôr prišlo Somálsko, kde trvá občianska vojna dodnes – neslávne tam dopadli aj americké expedičné jednotky, z ktorých si zaostalí Somálci urobili pohyblivé terče. A dodnes trpí celý svet pirátstvom, ktorým sa Somálci živia. Medzitým niekoho napadlo, že Juhoslávia je problém. Juhoslávia sa rozpadla a následkom je nestabilný Balkán. Ak by sa svet riadil rozumom a nie záujmami idiotov v Bielom dome, tak by si aj spomenul, že nestabilita na Balkáne znamenala vždy problém pre celý európsky kontinent. Lenže – kto si spomenie, keď svetovú politiku majú v rukách degeši, čo nevedia na mape ukázať, odkiaľ pochádzajú ?

A pokračovalo sa ďalej – bombardovanie torza Juhoslávie pomohlo k vzniku kosovského drogového štátu. Prišla vojna pod vedením vojnových zločincov G. Busha a T. Blaira v Iraku, kde zneužili aj kurdskú menšinu pod prísľubom autonómie. Len pre zaujímavosť, je to tá istá menšina, ktorú chodí pravidelne Turecko (člen NATO) strieľať ako zajace, dokonca aj cez hranice Iraku. Prišla ďalšia vojna v Afganistane, do ktorej bolo zločinne zatiahnuté aj Slovensko – nikto nenapadol žiadneho „spojenca“ z NATO, a bin Ládin bol dlhé roky spojencom USA pri vojne proti Sovietom – v Afganistane. Dokonca mu dodávali aj zbrane, a zaisťovali výcvik. Na záver krátkeho zhrnutia len poznámka – dodnes trvá zločinné bombardovanie rôznych území po svete, údajne za cieľom boja proti terorizmu.

Na škole nás učili, že Varšavská zmluva je obranným spolkom a NATO útočným … skúsme sa pozrieť do histórie spolkov. NATO vzniklo 4. apríla 1949. VZ bola založená 14. mája 1955. Z toho vyplýva, že základná idea – teda NATO ako obranný spolok proti hrozbe z východu, je obyčajné klamstvo. Skúsme si položiť inú otázku – v koľkých konfliktoch priamo figurovali členské krajiny jednotlivých spolkov ? 

Je priam neuveriteľné, ako sa krajiny východnej a strednej Európy s bohatou históriou a kultúrou nechali zotročiť klamstvami a podvodmi vyspelej demokracie v podaní krajín západnej časti kontinentu a údajnej bašty svetovej demokracie – USA. Teda krajiny, kde si svoj sen (o poste prezidenta) môže naplniť aj poloidiot, neschopný orientácie vo vlastnej kuchyni.

_________________________________

 

Stačilo štvrťstoročie a ideologické „táraniny“ socialistického školstva sa naplno potvrdili v praxi. Americký imperializmus nie je klamstvom komunistov, ale každodennou realitou, kde životy ľudí patria len do štatistiky. Fašizmus je zakázanou ideológiou, ale jeho praktiky sa v politike využívajú bežne. Reálna skúsenosť hovorí, že každý národ má právo na sebaurčenie – ak to vyhovuje mocnostiam. Sloboda a demokracia ? Nebuďte smiešni … len pre vyvolených.

Volíme si prvého medzi rovnými … slogan na Markíze by znel pravdivejšie, ak by hovoril, že si volíme prvého medzi rovnejšími

 

__________________________________

Škola je základ života. Základ, ktorý sa dnes mrví medzi prstami, pretože vládnuca junta nemá záujem o vzdelaných ľudí, ktorí by ju mohli ohroziť svojím rozhľadom. Preto majú dnešné generácie nielen úbohú gramatiku, ale aj znalosti o vlastnej krajine, jej histórii, prírode, kultúre …. preto tam niekomu začiatkom 90. rokov záležalo na tom, aby sa učivo zúžilo na školách jednostranným spôsobom – teda vedieť výhradne len to, čo sa hodí k odboru. Absolvent s úzkou špecializáciou pokojne verí balastu, ktorý sa denne objavuje v médiách, hoci v prípade, že sa neuplatní vo svojom odbore, je prakticky stratený.

Preto mala vládnuca elita od začiatku ústa plné rečí o potrebe výmeny generácií, aby postupne odišli tí, ktorých vychoval socializmus. Odchovancov socializmu sa bojí – majú znalosti na takej úrovni, že nenaletia hocijakej propagande. Sú ťažšie manipulovateľní, lebo si pamätajú aj inú dobu. Vedia porovnať a vyvrátiť všetky klamstvá, pretože majú osobnú skúsenosť.

Avšak, vládnuca moc nepotrebuje stredoškolákov s rozhľadom … radšej bude mať diplomovaných idiotov s vysokoškolským titulom, ktorí si síce v praxi vypichnú oko so šraubovákom (lebo nenašli návod k použitiu na internete), ale sú dokonale očkovaní proti samostatnému mysleniu a logike.

Dnes máme potenciál na to, aby sme sa vzbúrili novodobej otrokárskej spoločnosti … zajtra budeme mať potenciál len na to, aby sme slúžili.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9463266x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu