Založ si blog

Solidarita

Bruselskí zapredanci oplieskavajú Slovákom pri každom náznaku odporu voči nezmyselným rozhodnutiam únie údajné dotácie z eurofondov pre Slovensko. Tak sa skúsme pozrieť na to, či sme naozaj niečo dostali.

Základným (nepísaným) pravidlom únie je, že dotácie sú vyplácané takým spôsobom, aby sa vždy vrátili tomu, kto ich poskytol.

A tak najväčší podiel na dotáciách má automobilový a elektrotechnický priemysel, ktoré údajne vytvárajú pracovné miesta na Slovensku. Na druhej strane sú vyplácané príspevky za neobrábanú pôdu, aby mohli iné krajiny umiestniť na slovenskom trhu svoje nekvalitné a predražené potraviny/plodiny. Najviac výhod na Slovensku majú automobilky z Nemecka a Francúzska – teda dvoch bohatých krajín únie. Výsledkom je, že čo Nemci zaplatia do pokladne Bruselu, sa im vráti (niekoľkonásobne zhodnotené) formou dotácií pre ich subjekty v iných krajinách. Poznámka – žiadny slovenský podnik nemôže snívať o podmienkach týchto subjektov, a to ani vtedy, ak zamestnáva viac ľudí, ako spomínané automobilky.

Má totiž jeden nedostatok, nemôže sa hrdiť nepravdivým označením – zahraničný investor.

Grécko … pôvodná idea pomoci bola – pomôžeme vám raz, aby ste sa za pomoci opatrení (podobných tým na Slovensku) rozbehli. Ďalšia pomoc – nebude. Realita ? Chystá sa štvrtá a piata vlna pomoci. Prečo ? Treba odškodniť všetkých špekulantov, ktorí na politickú objednávku kupovali v minulosti grécke dlhopisy za peniaze svojich klientov, hoci vedeli, že sú bezcenné. A nemecká či francúzska vláda by asi nerozchodili odhalenie, že ich predchodcovia veselo okrádali vlastných voličov. Pretože v samotnom Grécku z tzv. pomoci neostane ani cent – všetko ide jeho veriteľom, a Grécko sa ešte viac zadĺži – tentoraz protektorátu v Bruseli.

Solidarita

Pokojne pomôžem človeku, ktorému zhorel dom … alebo ho postihla iná tragédia. Prečo by som mal však pomáhať podvodníkom, ktorí žiadny problém nemajú a nič mi nedali ? Diaľnice ? V reálnom živote platí, že nekupujem to, na čo nemám. Navyše – napríklad pre ľudí v mojom regióne sú diaľnice nepoužiteľné, a navyše musia platiť časté opravy áut, pretože si ich ničia na rozbitých cestách, ktoré musia denne používať. A tieto cesty neopravil primeraným spôsobom nikto už od čias prevratu.

Školstvo, zdravotníctvo ? Ubúdajú školy, škôlky, nemocnice, polikliniky, či ambulancie v strediskových obciach. V čase, keď nám “ Brusel “ nepomáhal, sme ich mali. Dnes ? Prečo zanikajú ? Doprava – niektoré železničné trasy úplne zanikli, podobne je to aj s autobusovými linkami. Poznám obce, kde chodia tri autobusy denne. Cez víkend jeden, alebo aj žiadny. Prečo, keď máme pomoc Bruselu … a bez nej kedysi jazdili.

Len idiot schvaľuje splácanie dlhov podvodníka a nazýva to solidaritou … hoci, možno vzniká aj iná otázka – nebol aj spolupáchateľom, keď tak horlivo obhajuje tieto zločiny ?

Brusel nás živí ….

Píšu rôzni demagógovia. Ak ich živí, nech sa prihlásia u súdruha Žinčicu a splácajú svoje dlhy, ktoré si spôsobili tým, že sa nevedia sami uživiť. Je to ich problém. Obyčajných ľudí živí poctivá práca a na Brusel s prepáčením – kašlú … nechcem to povedať inak. Nie je žiadny dôvod, aby ďakovali niekomu, kto do ich životov nepriniesol nič pozitívne, skôr naopak.

Prejavme vďaku

Denne ďakujem svojim rodičom, že som sa narodil v inej dobe a tak ma nikto nemôže opíjať tvrdením, ako sa máme dobre. Brusel nám dáva hovno, hoci tvrdí, že je to šľahačka – taká je pravda !!!

Moskva nám za priateľstvo musela platiť (dokonca aj v čase okupácie, aby bol pokoj) … Brusel nás v jeho mene okráda … kto je horší ?

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433354x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu