Založ si blog

Vagabund veriteľ . ..

… je podľa niektorých diskutérov ten, čo sa nemieni nechať ďalej okrádať a tolerovať dlžníkovi, že nespláca svoje dlhy, a navyše ho aj okráda inými spôsobmi.

Páni a dámy, tí, čo tvrdíte alebo podporujete túto absurdnosť, patríte do ústavu pre duševne chorých a mali by vám odobrať občiansky preukaz, lebo ste nebezpeční – nielen pre spoločnosť, ale aj pre seba.

Takže, podám niekoľko základných informácií o fungovaní trhu na “ civilizovanom “ Západe.  Bez ohľadu na krajinu platí jedno pravidlo – vždy a v každej krajine – kto nezaplatí raz, nič viac nedostane … a ak nakoniec svoj dlh splatí, dostane novú dodávku až po zaplatení zálohy v plnej výške. Ak však neplatí, obvykle bankrotuje, lebo veriteľ sa často postará o varovanie ostatných pred takýmto nespoľahlivým partnerom.

Rozmenené na drobné to znamená, že Ukrajina by v prípade dodávok plynu z Nemecka, Rakúska či iných krajín už dávno kúrila drevom a vlastnými bioplynmi, ak by na tieto krajiny skúšala podrazy, aké skúša na Rusko. A ak by skúsila kradnúť tovar na jeho ceste (ako okrádala aj Slovensko počas plynovej krízy v roku 2009), okamžite by čelila rôznym sankciám a obchodnému embargu. Bez zľutovania

Záver teda znie jednoducho a podľa starej pravdy – tá hovorí, že každý, kto podporuje a schvaľuje zločin, je rovnako vinný, ako ten, čo ho pácha. A teda – všetci, čo podporujete konanie Jaceňuka v prípade ruského plynu (teda nárast dlhu v dôsledku neplatenia a odmietanie plnenia bežných pravidiel) – ste rovnako vinní, ako Jaceňuk. Pravdou totiž je, že Ukrajina dostala po prevrate rovnakú cenu za dodávky plynu, ako európske krajiny a k tomu musí splácať časť starého dlhu. Nič viac, nič menej. Žiadna neprimerane vysoká cena …. len náhrada škody, ktorú Ukrajina dlhé roky spôsobovala Rusku.

V tejto súvislosti spomeniem ešte niečo iné, zviazané len so Slovenskom. Svojho času ma označil za vagabunda človek, ktorému som odmietol podpísať petíciu za odškodnenie obetí nebankoviek. Vo svete platí jedno nemenné pravidlo – každý má právo nakladať so svojím majetkom podľa vlastnej úvahy, a za svoje rozhodnutia nesie zodpovednosť.

Takže – odkaz pre všetkých, čo ste sa nepýtali, či máte do nebankoviek investovať (a ani neradili s odborníkom), ale dnes žiadate od ostatných, ktorí si svoj majetok chránili a prejavili zodpovednosť – hľadajte svoje peniaze u tých, ktorým ste ich dali. Vaša škoda nie je náš problém – nič by ste nám nedali zo svojich ziskov, nie je dôvod, aby sme platili vaše škody.

Kto podporuje pokryteckú politiku Bruselu a jeho spojencov voči Rusku, je spoluvinníkom na zločine vydierania – ktorý by nikto z tých, čo dnes horlivo pľujú na Rusko – netoleroval.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9433488x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu