Založ si blog

Podivné praktiky prevádzkovateľov káblovej televízie

V meste sa zmenil prevádzkovateľ káblovej televízie. Poviete si, však je to jedno, aj tak káblovku nepoužívam. Lenže … časom zistíte, že to jedno nie je.

Príde revízny technik, kontroluje elektroinštaláciu a následne konštatuje, že nespĺňa nároky, ktoré vyplývajú zo zákona a vy musíte vykonať nápravu. Otvoríte správu a čítate – voľne ležiace káble v podkroví (nedostatok podľa ….. atď.) … aké káble ? Však v podkroví nič nie je … Idete do podkrovia a skoro spadnete z nôh – na stene visí akási nová skrinka s varovaním, že je majetkom spoločnosti XYZ a jej poškodenie je trestné podľa zákona. A na zemi vidíte niekoľko káblov, voľne pohodených a pod skrinkou visí obrovský chuchvalec káblov, ktoré sa niekto neunúval ani zviazať.

A tak zisťujete, že niekto si bez vášho vedomia jednoducho nainštaloval vlastné zariadenie (na ktorom zarába nemalé peniaze), vymenil kabeláž amatérskym spôsobom a spôsobil škodu vo výške vyše 300 €, pretože zavinil negatívny výsledok revízie. Zvláštne, nie ?

Voláte vlastníkovi skrinky, kde vás dôležitý hlas upozorní na nahrávanie hovorov, ale nezistíte, kto za túto bezočivosť zodpovedá. Pýtate sa operátorov, kto im povolil čiernu inštaláciu zariadenia na cudzom majetku a odpoveď je stále rovnaká – napíšte písomnú sťažnosť a my sa vyjadríme.

K čomu sa chcú vyjadriť ? Prečo mám písať písomné sťažnosti, keď niekto neoprávnene a podvodne vstúpil na súkromný majetok, odviedol navyše šlendriánsku prácu a ešte drzo chce zarábať na váš úkor ? Však si to vezmime – za štátnu televíziu platíme vo forme inakasa, a teda by mala byť dostupná v každej sieti bez ďalších poplatkov. Nie je … musíte zaplatiť bezmála stoeurový aktivačný poplatok (! aktivácia niečoho, čo ide desiatky rokov), a prijať akýsi podivný balíček služieb, o ktorý možno nestojíte. Ak však chcete mať to, čo ste už raz zaplatili, musíte zaplatiť ešte raz – za to, čo vlastne nechcete.

Konečne nájdete niekoho zodpovedného a žiadate, aby dal veci do súladu so zákonom. Nie je problém, ubezpečí vás … a nič sa nedeje. Okrem toho trváte na tom, aby s vami podpísal zmluvu o prenájme nebytového priestoru, zodpovednosti za prípadné škody a samozrejme aj zaplatil za to, že užíva cudzie priestory pre vlastnú podnikateľskú činnosť. A ajhľa … zodpovedný sa vzpiera, to neurobíme, však my vám poskytujeme služby. Zadarmo, pýtam sa ? No to nie, ale poskytujeme. Nuž, aj my vám poskytujeme (hoci nedobrovoľne) službu, a tiež ju chceme – zaplatiť. Obchod je obchod, nie ?

Mlčanie … musíme sa poradiť s právnym oddelením, lebo nikomu neplatíme takéto poplatky. (Hlavne, že účtujete poplatky za službu, ktorá už bola raz zaplatená – štátu) Ale, viete … nevidím dôvod, aby sme niečo také platili. Iným to nevadí …

No iným to možno nevadí, že sponzorujú vagabunda, ktorý spoplatňuje to, čo už raz zaplatené bolo. Nám to však vadí poriadne. A ešte viac nám vadí, že nejaký špekulant veselo pobehuje po cudzích priestoroch a pokojne si načierno inštaluje svoje zariadenia, na ktorých zarába. Čo teraz s tým ?

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432218x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu