Založ si blog

. .. . a pozri sa, čomu slúžiš

Pôvodne som chcel nazvať tento príspevok inak – “ Idioti všetkých krajín, spojte sa …“ Lenže, pri zamyslení nad tým, ako mnohí tzv. diskutéri opreteky nadávajú na Rusko a hádžu vinu za súčasný vývoj na Ukrajine na ruské plecia, som si uvedomil, že plánovaný nadpis by vlastne urážal istú skupinu duševne chorých ľudí, ktorá je oproti spomínaným zaslepencom (zapredancom, zradcom a judášom) – vlastne na vysokej úrovni. Možno nevie myslieť, ale vie aspoň cítiť …

Pred nejakým časom bol označený istý farmár na Slovensku ako rasista, lebo sa bránil proti nájazdom osadníkov a kradnutiu úrody za pomoci psov a varovnej streľby do vzduchu. Dokonca (možno sa nepamätám dobre) mal aj problémy so zákonom, a to i napriek tomu, že osadníci ho bombardovali kameňmi a mlátili palicami … ale on sa podľa zákona vraj dopustil verejného ohrozenia, či čoho … ako to skončilo, to neviem. Ale táto spomienka dokonale ilustruje dnešný stav.

Dám ti po pysku a ty sa poďakuješ … okradnem ťa a ty sa – zase poďakuješ. Ak nie … vybavím si to s tebou inak. Takto vyzerá reálna predstava demokracie a slobody podľa súčasných mocipánov v Bielom dome a Bruseli. Podľa nich je zločinom, ak má suverénny štát svoju armádu na hraniciach so štátom, ktorý sa zmieta v občianskej vojne … ale všetko je v poriadku, ak sú na hraniciach tohoto suverénneho štátu vojaci z krajín, ktorých obyvatelia by ani na mape nevedeli ukázať, kde sa nachádza ich vojenská jednotka.

Neverím … že tento národ tak osprostel a zabudol, ako túžobne volal po odchode sovietskych vojsk. Neverím, že by sa potešil prítomnosti vojsk z aliancie, ktorá sa pokojne prizerala, ako jeden z jej členov zavinil tragédiu vyše milióna Iračanov. Neverím, že tento národ, ktorého vzdelanosť aj dnes ďaleko prevyšuje tuposť vodcov “ bašty slobody a demokracie „, sa pokojne nechá zotročiť a bude sa prizerať, ako ho novodobý Hitler spoza oceána ťahá do konfliktu s fatálnymi následkami. Boli vari obete II. svetovej vojny a boja proti fašizmu zbytočné ? Zamyslime sa …

Vo svetle súčasného vývoja sa ukazuje, prečo “ civilizovaný “ Západ obdivoval rozdelenie Československa. Nemusel ho deliť a rozbíjať intrigami sám, ako bývalú Juhosláviu. Ako sa ukazuje, Miloševič nebol koreňom zla, ale skôr jeho následkom. Prečo nie je pokoj v žiadnej krajine, ktorá bola terčom nastoľovania demokracie a slobody podľa vzoru USA ?

Dnes sa naplno ukazuje, akým omylom bolo rozdelenie bývalej federácie. Ba dalo by sa to nazvať presnejšie – zločinom. Bývalá federácia by mala dnes v európskej politike úplne iné slovo, a rozhodne by nebola špinavou handrou v rukách pobehajov z Bruselu a ich prisluhovačov. Rozhodne by však nepristupovala na špinavé obchody s ľuďmi, ktorí nás v roku 2009 okrádali o riadne zaplatený tovar … a dnes vydierajú v podobnom štýle.

Istý denník začal skvalitňovať diskusie podľa veľmi čudnej šablóny. Zakázal ich pod článkami, ktoré sú spojené s politikou Bruselu a Washingtonu, v iných článkoch nastolil tzv. moderovanú diskusiu a na základe akýchsi zvláštnych kritérií začal mazať kontá diskutérov, ktorí sa vyjadrujú kriticky na adresu súčasnej politiky EÚ.

A tak vznikla veľmi zaujímavá situácia – diskutéri s nízkym hodnotením svojich príspevkov zo strany ostatných čitateľov v pohode prežili lustrovanie, a na druhej strane dostali červenú ľudia s vysokým hodnotením od čitateľov, ktorí si dovolili napísať – NESÚHLASÍME – náhoda ? Sotva. Istý diskutér, ktorého príspevky som dosť často čítal (hoci mi neraz nevoňali) prišiel o konto na základe slov “ vari ste sa načisto pomiatli ? „, ktoré boli vyhodnotené ako osobný útok. Na druhej strane dodnes diskutuje osoba, ktorá mu tesne pred vymazaním napísala “ ty červený k.k.t “ …. divné, nie ?

Nie, nie je to náhoda. Náhodou nie je ani to, že za posledný mesiac zverejnili slovenské médiá bezmála stovku oslavných ód na tému únie a Bruselu. Asi vrcholom súčasnej absurdnej situácie bol jeden blog, ktorý autor po množstve nesúhlasných reakcií stiahol. Tvrdil v tomto blogu, že nebyť ruskej agresie, nikdy by sa v Nemecku nedostal k moci – Hitler !!! Tak, toto už bola veľmi silná káva.

Vážení, nemusíte so mnou súhlasiť – o tom nikdy neboli moje príspevky. Ale je nás mnoho, čo si pamätáme obdobie jedinej pravdy, množstvo ľudí, ktorí jej vo vlastnom záujme poklonkovali a znepríjemňovali život iným, aby sa po ich chrbte dostali k vlastnému prospechu. Boli to ľudia, ktorí nás za každú cenu chceli udržať v područí Moskvy, a dnes sa o niečo podobné snažia v službách Bruselu. Ignorujú všetko utrpenie a násilie, ktorým svet prešiel po roku 1990, pričom účelovo zvýrazňujú len to, čo sa hodí jednej-jedinej strane. Bruselskej … je to náhoda ?

Páni a dámy … rakúsko-uhorské geto národov sa rozpadlo práve preto, že jeho vládcovia ignorovali požiadavky a oprávnené nároky národov, ktoré v tomto gete žili. Nebohý O. von Habsburgh sa nikdy netajil, že európsky spolok je spôsobom, ako naplniť túžbu jeho rodu po obnovení monarchie, nad ktorou by slnko nezapadalo. Európe začínajú vládnuť elity, ktoré sa praktikami a myslením vôbec nelíšia od posledného obdobia spiatočníka Františka Jozefa, ktorý po množstve osobných tragédií (najmä smrti korunného princa Rudolfa) ustrnul vo svojom myslení, a bol ochotný zachovať monarchiu za akúkoľvek cenu !!!

Pozrite sa na úniu – mocipánov a elity vôbec netrápi, že vo väčšine krajín narastá bieda, ale namiesto toho meditujú nad takým nešťastím, ako je nízka účasť voličov na voľbách do vedenia euromafie – európskeho parlamentu. Nie je žiadnym tajomstvom, že aj v Bruseli padajú návrhy o zavedení povinnej účasti na voľbách … a nie je ťažké uhádnuť, prečo. Aj bývalý režim si dodával punc legitimity absolútnou účasťou na voľbách. V Grécku, ktoré Brusel šikanuje rôznymi úspornými opatreniami (aby sa odstránili následky hazardnej politiky Západu počas studenej vojny a nezmyselných investícií európskych bankových domov do bezcenných dlhopisov), sa neustále uvažuje o zavedení zákona, ktorý by trestal kritiku Bruselu. A uvažuje o tom vláda, ktorú práve Brusel označuje za – demokratickú.

Pritom sa začínajú ukazovať aj iné príznaky, že prichádza diktatúra. Potichu a pomaličky sa zavádza cenzúra, lustrujú sa nepohodlní oponenti, v médiách sa čistia diskusie za pomoci rôznych praktík – napríklad v Česku niektoré denníky požadujú zaslanie fotokópie identifikačného preukazu s fotografiou. Inde skúšali spoplatniť diskusie a skoro úplne ich zlikvidovali. Pribúdajú príslušníci represívnych zložiek … a mohli by sme spomenúť aj iné opatrenia.

Aj právo na zhromažďovanie sa nenápadne obmedzuje. Ak pochodujete za rôzne postranné “ absurdnosti „, nikto si vás nevšíma, okrem nejakých politických zúfalcov, ktorí sa snažia oživiť svoje upadajúce kariéry na týchto akciách, napríklad fiktívnym bojom za práva menšín. Skúste však protestovať v masovejšom meradle proti G7, alebo niečomu podobnému – a okamžite nastupujú represívne zložky a hovorí sa o anarchistoch. Prečo ? 

Oni majú strach … elity a mocipáni. Dostali sa do bodu, kedy sú už následky ich zločinov, ktoré páchali a páchajú pri výkone verejných funkcií, jasne viditeľné. Ešte stále sa môžu skryť za kolektívnu “ nevinu „, ale už nemajú opraty vývoja vo vlastných rukách. Postupne sa odhaľuje pravda o ich skutočných charakteroch

Ukrajina je testom. Testom, či si môžu dovoliť, podobne ako v afrických krajinách, zvrhnutie legitímnej vlády akýmikoľvek prostriedkami, na európskom kontinente. Je to test, či ľudia naletia masovej propagande o ruskej vine … lenže, Krym prišiel po krviprelievaní na Majdane. Je to test, či pohrobkovia Hitlera a Gobbelsa majú šancu na úspech v 21. storočí pri ceste za naplnením sna o svetovláde.

Obete našich predkov, ktorí sa vzopreli vláde jednej strany a jedinej pravdy nemajú žiadny zmysel, ak budeme dnes mlčky tolerovať presne rovnaký vývoj. Vývoj, ktorý skončí len jediným výsledkom – diktatúrou. Alebo – ešte horšie, novou a poslednou vojnou na európskom kontinente. Vojnou, v ktorej by boli len porazení.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457616x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu