Založ si blog

Keď objektívnosť a pravda zdochnú v náručí propagandy . ..

Priznám sa, doteraz som pokladal O. Bakovú za jednu z mála novinárok, ktorá dokázala byť aj objektívna. Lenže, chyba lávky – dnes vysielali reláciu Z prvej ruky na Slovensku 1 a nestačil som sa diviť.

Už obsadenie hostí vyvolávalo pochybnosti, čo je vlastne cieľom relácie – objektívny pohľad na kauzu Snowden po roku, alebo skôr niečo iné.

Nuž, bolo to niečo iné. Obaja hostia zúrivo kopali do Snowdena, úplne sa vytratila podstata toho, čo vyplávalo na svetlo sveta – vlastne, to bolo zrejme aj cieľom. Zhrnuté a podčiarknuté – ak prebehne ruský špión na americkú stranu, je to disident a bojovník za slobodu, ktorého treba ospievať, postaviť sochu a určite to nerobil zo zištných dôvodov – teda za peniaze. Ak sa stane naopak, je to prašivý zradca, ktorý určite-určite-určite mal zo svojho kroku nejaký hmotný prospech, treba ho opľuť a zabudnúť.

Áno, verím, že pobúrenie svetových politikov nad odhaleniami Snowdena bolo len efektným divadlom pre oko ich voliča. O tom naozaj nepochybujem. Ale …

Čo robí rozdiel medzi vynikajúcim a priemerným lekárom ? Vynikajúci lieči príčiny choroby, priemerný rieši následky. Terorizmus nie je príčina zločinného konania USA a ich spravodajských štruktúr, ale naopak je to následok špinavej politiky Bieleho domu, ale aj iných veľmocí … Rusko, či bývalé ZSSR nevynímajúc.

Teroristami boli svojho času v očiach Nemcov aj partizáni, ktorí bojovali v slovenských horách. Korene sú spoločné – kde sa nedá bojovať s presilou, tak prichádza na rad zákopová a zákerná vojna. Cieľom je jediné – morálne zlomiť protivníka, znechutiť ho a donútiť kapitulovať aj pred nepriateľom, ktorý je oveľa slabší – či už počtom, alebo vybavením. Američania to zažili vo Vietname, Sovieti v Afganistane … neskôr nasledovala hanebná nakladačka v Somálsku, či útek z Iraku … špinavá vojna v Čečensku, alebo iné udalosti. A nie je ničím neobvyklým, ak sa medzi bojovníkmi za slobodu a nezávislosť objavia aj rôzni fanatici, ktorých jediným cieľom je nastolenie kadejakých pokrivených režimov …

Napokon – niečo podobné sa deje aj pri futbale. Desaťtisíce ľudí sa idú baviť hrou a gólmi, ale stovky “ fanúšikov “ si idú prerážať kotrby tyčami, kameňmi či reťazami. Koho pravda vyhrá ?

Snowden nebol príčinou, ale následkom. Keby nebol on – prišiel by niekto iný. Vôbec nie je podstatné, či zradil za peniaze, alebo pre nejaké ideály. Podstatné je to, čo jeho správanie odhalilo – dnes neexistuje žiadna sloboda a demokracia, ba je jej oveľa menej, než v časoch socializmu. Palcové titulky v novinách odsudzovali sledovanie oponentov rôznych režimov … a dnes rovnakí autori kričia, že sledovanie celých národov je úplne v poriadku. Je to predsa pre ich bezpečnosť …

Hovno, s prepáčením. Je to pre bezpečnosť elít, ktoré sa v honbe za mocou a majetkom už nevedia zastaviť. Tie potrebujú sledovať národy a monitorovať ich nálady. Množstvo z dnešných teroristov kedysi vyzbrojili veľmoci, aby plnili ich predstavy a požiadavky. Akurát to nedomysleli – neuvedomili si, že besný pes zaútočí na hocikoho, ak stratí pôvodný cieľ. Aj na pána … viď al-Kaidá, bin Ládin a spol.

Ak ma niekto špehuje a zasahuje do môjho súkromia, nepokladám ho za spojenca, ale nepriateľa. A priznám sa – vôbec mi nie je ľúto, ak na svoje správanie doplatí. Však čím bojoval, tým aj zdochol.

Ak už teda chceme riešiť problém terorizmu, vytrhnime jeho korene. Nech sa každý stará sám o seba, a nezasahuje do života iných. Dáš pokoj – máš pokoj. Ak to porušíš – nediv sa následkom.

O. Baková predviedla v relácii čistú propagandu. Vlastne sa to vôbec nelíšilo od čias všemocného Sojuzu, len to bolo oveľa horšie. Prečo ? Asi preto, že kedysi sme povedali tomuto svinstvu – už nikdy viac. Ako sa však ukazuje –

… dnes objektívnosť a pravda zdochli v náručí lži a propagandy … a nebolo to prvý raz.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, vyhlásilo Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9464767x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu