Založ si blog

Nová, proamerická žumpa za peniaze koncesionára

Sobotné dialógy – predseda vlády, ktorého som nevolil a moderátor, ktorého výkon nestojí ani za odpľutie. Ba, skôr je šokom, po nedávnom vystúpení O. Bakovej. Ak má totiž slúžiť koncesionársky poplatok na financovanie proamerickej propagandy, potom treba hľadať spôsoby, ako sa dá jeho platenie legitímne odmietnuť. Nikdy som nebol za platenie týchto poplatkov, pretože som bol vždy toho názoru, že STV a SRo dostávajú dostatok financií na svoju činnosť aj z iných – daní.

Verejnoprávnosť neznamená zadarmo … tak znie zvrátená reklama mamuta s názvom RTVS. No, možno to naozaj neznamená zadarmo, ale určite znamená niečo iné – právo koncesionára na objektívne a neskreslené informácie. A pokiaľ koncesionár toto právo nemá, alebo mu ho niekto zámerne upiera podávaním skreslených informácií, nech to teda platí ten, komu tieto informácie pomáhajú.

Posledné Sobotné dialógy boli podľa tvrdenia moderátora natočené v piatok, keďže predseda vlády mal iné povinnosti v bežnom čase. Ťažko povedať, ktorý výkon účastníkov bol slabší. Pravdou je, že výkon moderátora bol taký úbohý, že by mal zaplatiť sám za to, že vôbec dostal priestor v éteri. Systematicky sa snažil podsúvať jediný pohľad na ukrajinskú krízu, ktorého hlavnou myšlienkou bolo – za všetko môže Rusko, jeho bezprecedentné konanie a obsadenie Krymu. A keď poukázal jeho hosť na fakt, že Krym sa nelíši ničím od praktík, ktoré boli uplatnené v prípade Iraku či Kosova, okamžite sa snažilo odviesť debatu iným smerom, alebo reagoval poznámkou – dnes sa bavíme o Rusku a Kryme.

Ešte komickejšie reagoval moderátor na poznámku premiéra, že práve Ukrajina je nespoľahlivým partnerom, ktorý sa zachoval voči Slovensku v roku 2009 bezohľadne. Okamžite vytiahol záujmy únie, NATO a postoje USA.

Tfuj … všetko má svoje medze. Aj pätolízačstvo. Vŕta mi však hlavou, kde berú určité kruhy týchto úbožiakov. Musia byť na tom naozaj zle, keď platia tento typ ľudí, ktorých by aj prechľastaný Lojzo označil za intelektuálnu spodinu.

Boli časy, keď som sledoval spravodajstvo STV a SRo z jedného – jediného dôvodu. Nebol som tam terorizovaný kýblami propagandy, záplavou reklamy na rôzne sprostosti a informáciami s nulovou úžitkovou hodnotou typu – kto koho zabil, kto na kom spí a podobne.

Žiaľ – slovenský koncesionár si v poslednej dobe platí hlavne nový model proamerickej žumpy. Nikdy ma nezaujímali dôvody, prečo niekto pácha násilie na iných – vždy to bol pre mňa násilník, spodina spoločnosti, besný pes, ktorý by mal nosiť na ksichte košík a krku obojok so silnou reťazou. A je úplne jedno, akej farby sú jeho bombardiaky – či s kosákom a kladivom, alebo množstvom hviezdičiek. Hoci – mnohí asi naozaj vidia záplavu hviezdičiek pri pohľade na to, akých úbožiakov si niekto za ich peniaze najíma.

Politika je panské huncútstvo …

Veru, je. A demokracia v súčasnom podaní je skôr prejavom akejsi duševnej choroby.

Za čias všemocného Sojuzu sa potichu hovorilo, že ak nahlas povieš niečo “ nevhodné „, niekto ťa drbne valaškou (alebo pendrekom), alebo skončíš v nejakej liečebni, kde ťa vyliečia z nesprávneho pohľadu na svet. Smutné je, že dnes v prípade nesprávneho pohľadu na praktiky Wájt Hauzu a inej zberby priletí bezpilotné lietadlo (aby neriskoval nadčlovek so správnym názorom) a drbne ťa – raketou, či bombou.

Pravda a láska prehrali s klamstvom a nenávisťou. Vlastne – nikdy ani nemali šancu vyhrať, pretože o pravdu nikto nestojí a láska … to je drahý šport pre tých, čo si nemôžu všetko kúpiť.

A mimochodom – hoci by sa mi postoje preméra v spomínanej relácii mali pozdávať, keďže sa snažil navodiť dojem, že sa na veci pozerá triezvo a objektívne, vôbec to tak nie je. Hoci jeho slová zneli zdanlivo pekne … neveril som mu, že verí tomu, čo aj hovorí.

Všetci totiž dobre vieme, že vietor nálad voličov sa už dávno otočil … a moc, to je silná droga.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457268x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu