Založ si blog

Zábudlivci, spomeňte si . ..

Pravdou je, že populizmus je vítaným spôsobom, ako sa dostať k moci. Avšak na druhej strane treba priznať, že najviac proti rôznym úľavám pre deti, študentov a dôchodcov bojujú tí, ktorí ich kedysi pravidelne využívali.

Pre smietku v oku cudzom nevidia brvno vo vlastnom …

V dávnejších časoch som za školu neplatil, internát skôr symbolicky, dopravné zľavy boli štedré, dostával som bezplatne rôzne učebnice, a iné študijné pomôcky. Áno, súhlasím, tento systém bol financovaný z vrecka tých, ktorí zarábali a platili dane. Avšak … na oplátku očakávali, že až začnem sám pracovať, a oni pôjdu do dôchodku, budem rovnako solidárne rešpektovať, že z mojich daní sa prispieva aj na služby, určené pre dôchodcov, starších a inak odkázaných ľudí.

Môžeme to nazvať tichou spoločenskou dohodou – ja ti prispejem na štúdium a pokojné dospievanie, nezaťažené úvahami nad tým, čo si môžeš alebo nemôžeš dovoliť … a ty sa o mňa postaráš na staré kolená.

Vadilo to niekomu ? Sotva … prečo to vadí dnes ? Odpoveď je jednoduchá – elity sa boja vzdelaného národa. Boja sa, že by pochopil, ako ho denne klamú a okrádajú … a mohol by sa aj vzoprieť ich požiadavkam. Treba si totiž uvedomiť, že kaukliarskymi kúskami pri zmenách školstve nedošlo k pokroku, ale naopak – úpadku. Väčšinu dnešných absolventov vysokých škôl by poľahky strčil do vrecka absolvent niekdajšej socialistickej učňovky.

Kedysi sa tvrdilo, že na Slovensku pôsobí vyše stovky rôznych politických strán a združení. Prečo ?

Boli a sú to parkoviská pre neschopných, často titulmi ovešaných ľudí. Nejeden z nich vystriedal toľko politických strán, že si už ani nepamätá, ktorá bola prvá. U mnohých z nich bolo jediným cieľom založenia strany získanie oslovenia a postu – predseda. Len nakoniec zistili, že ich strana má dvoch členov – predsedu a nejakého zúfalca, ktorý veril, že sa na jeho chrbte vyvezie ku kariére. Smola, hlasy dvoch bláznov do neba nejdú.

Dorast je budúcnosťou národa. Nech by boli dane akékoľvek, s radosťou prispejem na jeho vzdelanie tak, ako na moje prispievali iní. Ak to niekto nechápe, alebo dokonca odsudzuje, rešpektujem jeho názor – ale nech je frajer, a sám vráti to, čo mu iní dali. Až potom si zaslúži – rešpekt. Dovtedy je len stelesnením piskľavého pokrytca.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Fico

Fico chce prešetriť prideľovanie spisov na Najvyššom súde. Prideľujú sa transparentne, kontrola bola arogantná, odpovedá Šikuta

24.04.2024 16:51, aktualizované: 17:25

Podľa šéfa Smeru je podozrivé, že najcitlivejšie veci pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20, aktualizované: 18:00

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9462187x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu