Založ si blog

. . . a rozľahlo sa ohlušujúce ticho

Svojho času povedal istý “ veľkopodnikateľ „, že financuje všetky relevantné politické subjekty. Teda tie, ktoré majú šancu, aby sa dostali k moci. Potom si nejaký čas posedel vo väzení, odkiaľ sa dostal hodne zaujímavým spôsobom, a dodnes si veselo behá po slobode, a vysmieva sa slovenskej justícii.

Bolo to len slávy a hrdosti, keď polícia zatkla údajného šéfa slovenského podsvetia, a začala vyšetrovať jeho “ podnikateľské “ aktivity. Boss skončil v base, a médiá pravidelne prinášali bombastické články o tom, aké kontakty a s kým udržiaval. Prebehol jeden, druhý, tretí súd … tresty pre bossa sa hromadili, ale …

O pozadí toho, odkiaľ čerpal informácie z policajného prostredia … sa rozľahlo ohlušujúce ticho.

Boss sedí, a všetci sú vraj spokojní. Naozaj ? Naozaj sú všetci spokojní s tým, že hoci sa odhalilo, aké informácie dostával, nikto nebol potrestaný ? Ba … zdá sa, že ani to nikto viac neprešetroval. Ktovie …

Gorila sa ukázala a znova zmizla. V pralese vzťahov, ktoré zrejme nepripúšťajú, aby sa niečo odhalilo. Tým skôr, že niektorí politici majú za nechtami toľko špiny … ktovie, či ju doma nevybíjajú dlátom, lebo pilník by sa asi … rozsypal.

Čágo-bélo šílenci … tak nejako sa kedysi zdravila hviezdička T. Pergnerová. No, dnes mi to pripadá ako ideálny pozdrav, ktorý presne vystihuje situáciu – žiaľ, sotva bude niekomu do smiechu. Skôr naopak.

Fontána … vždy, keď nejakú vidím, príde mi na myseľ iná – dunajskostredská.

Nie, tam netryskal vodný gejzír … ale krvavý. Mesto sa možno tešilo, ale zostali aj otázky. Napríklad – akým zázrakom utiekol zásahovej jednotke údajný autor masakru ?

Nóóó … zázraky sa vraj dejú, ktosi povedal. Možno, ale podľa skúsenosti si myslím, že len na osvedčeniach Vatikánu pre účely svätorečenia, a potom tam, kde si niekto pomôže – napríklad peniazmi, či vplyvom. V tom mojom živote sa udiali len také zázraky, ktoré som musel tvrdo vydrieť.

Jasnéééé … aj na Lote som vyhral – na dve krabičky cigariet. Zázrak ? Houby … len zákon priemeru – stokrát podáš, a raz – vyhráš.

Avšak – život rôznych slovenských “ celebrít “ je doslova preplnený – zázrakmi. Vari sú nejakí … lepší ľudkovia ?

Zosnulý kamoš by povedal, že ak na niečo podobné verím, tak mi niekto musel dačo prisypať do žrádla … veru, asi by mal pravdu. Neverím … no, istý svedomitý a bohabojný občan sa nedávno chválil svojou krásnou vilou a jej okolím. Bazén, tenisový kurt, minigolf, pár zvieratiek … ktovie, či tam chodia aj tie stovky ľudí, ktorí stratili v dôsledku jeho “ manažérskych “ schopností prácu. Podniku sa pod jeho vedením nedarilo … ale majetku sa darí až príliš. Samozrejme – len jeho osobnému. Určite mal šťastie … veď je to taký dobrý človek, no nie ?

Všade sa rozlieha ohlušujúce ticho … najmä tam, kde ide o určité záujmy …

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Slaboduchí politickí „znalci“ práva

17.01.2024

Jeden nevie,že so zápisom v registri trestov nesmie byť prokurátorom.A druhý sa slaboducho vykrúca z povinnosti zotrvať na mieste nehody,ktorú spôsobil. Asi je najvyšší čas zrušiť inštitúcie, ktoré im dali osvedčenie o vzdelaní. A možno aj odobrať diplomy tým,ktorí ich príkazy prijímali a vykonávali. Odňatie funkcie nie je trest.Slušné by bolo odstúpenie, ale na [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,443
Celková čítanosť: 9421253x
Priemerná čítanosť článkov: 3856x

Autor blogu