Založ si blog

Diaľnice priorita a občania ? Predsa príťaž, nie ?

Volá kamoš, vraj – ako by sa dostal z Kysúc do Šiah. Však máš net, nie ? Mám, ale nechcem veriť vlastným očiam. A to už prečo ? No, mám ísť o pol šiestej ráno, aby som sa tam dostal okolo pol jedenástej, hoci tam potrebujem byť o deviatej ráno ? Nie, máš aj inú možnosť – zasmial som sa. Môžeš ísť o deň skôr a prespať na hoteli.

Vlastne, spojenie z Kysúc do Zvolena nie je problém. Ten začne až vo Zvolene.

Nejaká “ pomazaná “ hlava sa totiž rozhodla, že niekdajší medzinárodný železničný ťah na Šahy je príťažou, a tak ho jednoducho – zrušila. Kto ? Neviem, ale určite si ten smrad vyváža svoj zadok aj dnes v bavoráku za štátne peniaze. Však jeho ctená riť je predsa dôležitejšia, ako nejakí sprostáci, platiaci dane … no nie ?

Takže – ostala vlastne jediná možnosť spojenia Kysúc a Šiah, aj to len s prestupom a príchodom tesne pred obedom. Vraj to stačí … povedal kedysi niekto. Čo teraz ?

No, ak niekto nemá auto a vodičák, tak je situácia na zaplakanie. Avšak – ak ho aj má, nič extra nevyhral.

Tragikomický úsek za Dudincami síce už opravili, ale cesta Zvolen – Šahy stále pripomína viac nejaký tankodrom, než medzinárodný ťah, denne preťažený kamiónmi … hlavne Poliakmi, ktorí neraz v obciach vytrubujú na somárov, idúcich prikázanou päťdesiatkou, a bláznivo predbiehajú. Hliadky ? Nedajte sa vysmiať – tie stoja na notoricky známych miestach, a kontrolujú tak dôležité veci, ako lekárnička … platnosť dokladov a podobne.

Čo tam po ľuďoch … aj tak je Zem preľudnená, nie ? Trocha prirodzenej regulácie nezaškodí … asi si hovoria.

Ono … aj iné úseky pôsobia tak, akoby pospolitá Slovač neplatila žiadne dane a poplatky. Taký úsek z Turčianskych Teplíc do Martina, to je iná “ kvalitka „. Obehnete obrovský výmoľ a dostanete pokutu – lebo ste prešli cez plnú čiaru do protismeru a mohli ste niekoho ohroziť … však tam nikto nebol ? Ale … mohol byť … a hádate sa so zúrivým ramenom zákona, hádate a znášate jeho nové a nové požiadavky … však ja ťa naučím pyskovať zákonu …

Kdesi v zákone som kedysi videl, že rameno zákona je oprávnené vyzvať správcu komunikácie, aby ju uviedol do bezpečného stavu. Hja … na túto lekciu asi nikto nechodí … alebo ju učia počas prázdnin ? Možno.

Postavíme ďalšiu diaľnicu … to vám bude hej …

Veru … naozaj bude, pretože pre tých, čo im je diaľnica na pendrek, lebo denne jazdia na zdemolovaných okresných cestách … tam by mal štát radšej automaticky rozdávať živnosti na obchod s náhradnými dielmi, aby mohli nakupovať vo veľkoobchodoch tlmiče, pneumatiky, pružiny … a iné “ srandy „, ktoré si denne ničia na draho zaplatených “ tankodromoch “ …

Zaplať dane a neotravuj …

Nová ekonomická stratégia štátu. Taká zdravotná poisťovňa si vyplatí bezmála polmiliardy zisku, hoci odmieta preplácanie rôznych úkonov, sponzoruje športové kluby a pacienti ? Rovnako ako šoféri – plaťte a nepyskujte. Kto vám kázal ochorieť … či jazdiť na vlastnom aute ? Keby ste makali v politike, jazdíte na štátnom a neničíte svoje … asi ste neschopní.

Našli sme nedoplatok vo výške 11,81 €. Doplaťte ho v lehote …. dní, ináč budeme nútení siahnuť k jeho inkasu prostredníctvom súdu … tak nejako to z istej inštitúcie napísali minulý rok. Zábavné na tom bolo, že platby si vypočitávajú sami, platobné príkazy tiež pripravujú sami … ale mňa by chceli dať na súd len za to, že nevedia rátať …

Hľa … i to je Slovensko. Ale budeme mať ďalšie diaľnice, to budeme frajeri …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456977x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu