Založ si blog

Rovina

Budú mať problém, ak bude Mexičan pískať rovinu, prehodil kamarát pred začiatkom zápasu Brazílie s Nemeckom. Veru, budú … napadlo ma pri spomienke na množstvo operných vystúpení (nielen) Brazílčanov.

Pomsta je sladká …

Muselo napadnúť (nielen) Chorvátov. Zadosťučinenie museli pocítiť aj Mexičania (hoci remizovali), a určite aj Chiľania. A mnohí ďalší, ktorých neraz šokovali verdikty najslabšieho kolektívu na šampionáte – rozhodcov. Práve tí zmenili nejeden zápas na frašku.

Rovnoprávnosť vždy a všade … a za každú cenu …

Výsledky potom vidíme – v Brazílii na futbalovom šampionáte pískajú nadšení fanúšikovia opery, na Slovensku robia starostov – analfabeti, ktorým musí prečítať úradnú poštu – zástupca, alebo schopnejší člen rodiny, či poštárka. Je však zaujímavé, že rovnoprávnosť sa vzťahuje len na určité situácie a podujatia, lebo tiež nie je priznávaná všetkým. Stačí sa pozrieť na slovenský sociálny systém – pre všetkých sa píska “ rovina „, ktorej výsledkom je, že poctivá väčšina dostane desatinu možností prešpekulovanej menšiny. Vraj v mene vyrovnania životnej úrovne obyvateľstva – jeden žiadateľ o sociálne dávky je nútený predať “ nadštandard „, ktorý u iného veselo svieti …

Rovina je problém, hovoria rovným – tí rovnejší …

Nikoho nesmieme diskriminovať … a na konci tejto jednosmerky profitujú tí, čo vedia hlasne kričať, a nie tí, čo sú – poctiví. Však to poznáme, nie ? Za dobrotu – na žobrotu.

Ondro býva už šiesty rok na sociálnej ubytovni. Kedysi mal vlastný dom. Pracoval, platil dane a poplatky, od nikoho nič nepýtal. Povodeň dom zmietla, a z Ondra sa stal – sociálny prípad. Práca síce ostala, ale poisťovňa zaplatila odškodné v takej výške, že by sotva stačilo na obstarožnú maringotku. Štát síce schválil akési príspevky, ale smolou Ondra bolo, že nemal rodinu … a tak sa ocitol na konci poradovníka. Banka nepožičia, lebo je starý a neperspektívny.

Voda vtedy zmietla aj časť istej osady, ktorá pozostávala z chatrčí, nelegálne postavených na cudzích pozemkoch. Obyvatelia roky ignorovali všetko a všetkých – smrad tiahol na kilometre ďaleko, a nočná prechádzka okolím by mohla byť zaradená na listinu adrenalínových športov. Po povodni sa celá osada zlikvidovala, a osadníci dostali bývanie v sociálnych domčekoch, ktoré postavil štát … áno, aj z daní Ondra, ktorý bol tiež obeťou, ale mal tú smolu, že rešpektoval zákony a nebol – osadník.

Rovina je problém súčasnosti … nikto už nevie, čo to slovo vlastne znamená.

Nielen v oblasti ľudských a občianskych práv. Taký obchodník – štát na neho striehne, tvrdo kontroluje každý cent, ktorý mu prejde rukami a neustále ho šikanuje hrozbami, čo bude – ak poruší zákon, pričom je jedno, či úmyselne alebo neúmyselne. Pritom chudák sotva prežíva a s ťažkosťami živí rodinu.

Poslanec a člen vlády – široké právomoci, ale žiadna zodpovednosť. Počuli, alebo čítali ste o stovkách … ba tisíchoch ľudí, ktorí boli potrestaní rôznymi spôsobmi za škody vo výške pár stoviek či tisícok eur.

Počuli ste však o nejakom politikovi, ktorý bol potrestaný za miliardové škody, ktoré pri výkone funkcie spôsobil tejto krajine ? Kolektívne nezodpovední rovinu – nepoznajú. Možno tak – za volantom luxusného auta, ktoré im “ nezištne “ zapožičal priateľ na otestovanie. Nože – zbehnite do predajne automobilov, či vám požičajú na otestovanie nový model auta, však na ňom určite nenajazdíte viac, ako stotisíc kilometrov … aj potom sa dá predať, nie ? Určite vás vybozkávajú od nadšenia, že ste prišli.

Vraj sa čoskoro zase budú meniť pokladne … tešte sa obchodníci. Neviem, ale prečo to vlastne má byť ? Lepšia kontrola a pomoc pre daňové úrady ? Na rovinu – to len isté, politicky prepojené spoločnosti potrebujú kšeftík. Však to poznáte – malí platia všetko a poctivo, a k veľkým kontroly zo zásady – nechodia. A ak – tak sa predsa pekne ohlásia vopred, nie ?

Mrazené kuriatko, taká skvelá vec … prinesiete domov, na obale je napísané, že má 1 200 gr. Ehm … akosi zabudli spomenúť maličkosť – po rozmrazení ostane v miske slušná mláčka vody, či skôr jazierko … a váha kuriatka sa podozrivo zmenšila. Prevážite a ajhľa – 788 gr. Čo sa stalo ? Nie, hádam nie ste takí sprostí a neveríte konšpiračným teóriám o prebaľovaní tovaru v hypermarketoch a kŕmení kuriatka vodou pred zmrazením, nie ?

Veru … rovina je luxus. Dostupný – pre rovnejších, ako rovných.

 

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Fico

Fico chce prešetriť prideľovanie spisov na Najvyššom súde. Prideľujú sa transparentne, kontrola bola arogantná, odpovedá Šikuta

24.04.2024 16:51, aktualizované: 18:50

Podľa šéfa Smeru je podozrivé, že najcitlivejšie veci pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9462237x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu