Založ si blog

Diktátor a slaboch

Je Putin diktátor ? Netuším … ale nejaký škrabák v SME opisoval jeho deň tak zaujato, že by som tomu aj uveril … keby som bol Američan. Žiaľ, nie som. Som len tupý Slováčisko, ktorý zjavne nepochopil, že pravdou nie je to, čo vidí na vlastné oči, ale to – čo tvrdia médiá. Smola … na tento druh pochopenia akosi nemám mozgové kapacity a príslušné morálne vybavenie.

Jeden deň diktátora …

Div ma netriaslo smiechom, ako epileptika pri záchvate, keď som tie riadky čítal. Autor samozrejme nezabudol podotknúť, že pri svojom výskume využil zdroje, ktoré nemôže menovať v záujme ich bezpečnosti. Veru, v tomto určite neklamal, naozaj by boli v ohrození, ak by odhalil ich mená – báťuška Vladimír by im ochotne zaplatil prehliadku na psychiatrii.

Diktátor a slaboch …

Obama útočí na Putina, lebo jeho ruský protivník symbolizuje všetko, čím sa Barack nikdy nestane. Barack je servilnou bábkou istých kruhov, a z ich moci sa nevymaní. Ani to neskúša, veľmi dobre pozná osud svojho predchodcu Kennedyho. Veru, v bašte demokracie je bežným folklórom streľba na prezidenta … ak neposlúcha. Čomu sa však divíme … však v tejto krajine sa bežne ostreľujú aj decká na školách, medzi sebou.

V Rusku počas Jeľcina vládla anarchia. Teda, pokiaľ nevládol smiech nad jeho speváckymi či tanečnými výkonmi, samozrejme. Za čias Putina vládne len – Putin. Oligarchom to nevonia, Západu tiež nie. Prvým prekáža snaha o nastolenie poriadku, druhým zablokovaná šanca na vykrádanie krajiny v štýle, ktorý predtým predviedli vo východnej a strednej Európe.

Je teda Putin diktátor ?

Asi áno, lebo za jeho pontifikátu Rusko silnie a vracia sa na niekdajšie pozície. V krajine začína vládnuť poriadok, ekonomika sa vzmáha a anarchia je minulosťou.

Posaďte do auta štyroch šoférov a podmieňte jazdu tým, že sa o cieli jazdy musia jednomyseľne dohodnúť. Ako to skončí ? Auto ostane stáť na mieste, zhrdzavie a nakoniec ho predajú, aby sa mohli aspoň dobre – ožrať. Aj tak nebolo ich, no nie ? Ale … ak tam posadíte jedného šoféra, pôjde vpred, hoci bude prechádzať aj cez jamy. Má to logiku ?

Neviem … isté je, že po štvrťstoročí vlády demokratov nemôžem ich výkony hodnotiť inak, ako – odpľutím. Vlastne – nie sú hodní ani toho pľuvanca.

Nikdy ma netrápilo, či má niekto miliardy. Vždy ma však zaujímalo, ako žijú bežní ľudia. Ak majú strechu nad hlavou, plný tanier a môžu bez stresu vychovávať deti, nech vládne aj Belzebub. Čo ma po jeho majetku.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457719x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu