Založ si blog

Hanbime sa – dobrovoľne sme zmenili okupantov

Tlieskali sme a radovali sa – Sovieti odchádzajú. Naozaj odišli, a mohli sme byť hrdí, lebo by nás pochválili aj naši dedovia, ktorí neraz trpeli, lebo chceli pomôcť osloboditeľom. Dnes sa však naši dedovia otáčajú v hroboch, lebo sme vlastnú krajinu nechali nielen rozkradnúť, ale ešte sme ju aj zbavili nezávislosti za trápnu hviezdičku na kuse látky.

Ak národ nie je nezávislý, nemôže byť slobodný …

Je Slovensko nezávislé ? Nie je. Ak sa naše zákony riadia požiadavkami Bruselu, sme len kolonia, nič viac. O svojich životoch môžeme rozhodovať rovnako, ako sedliak za čias feudála, kedˇ mohol robiť čokoľvek, ak to povolil – pán. Alebo to vyhovovalo – pánovi.

Na panské ….

Bisťu, a vy to nevidíte ? Vždy, ak sa hovorí o platoch, páni nariekajú, že inflácia síce stúpla, ceny vzrástli … ale treba nejako vydržať, nesmú sa platy zvyšovať, lebo páni v záujme udržania vlastného zisku by museli – prepúšťať. Teda, oni nepovedia o svojom zisku, oni to nazvú neprimeraný rast nákladov, čo by – neutiahli.

Zisk firmy dosiahol v minulom roku necelú miliardu, ale nemôže pridať pre svojich päťtisíc zamestnancov po dvadsať eur, čo by znamenalo výdavok vo výške – 1,2 mil. ročne ! Iste, sú tu ešte odvody a dane, ale aj keby dosiahli rovnakú sumu, je to smeť oproti spomínanému zisku.

Ale pospolitá Slovač trpí, ťahá a tlieska. Môžeme cestovať do zahraničia, môžeme si hovoriť – čo nás napadne (čo tam po tom, že to nikoho nezaujíma), môžeme si kúpiť hocičo (čo tam po tom, že väčšina na to nemá) …. môžeme, môžeme … naozaj môžeme ? Niektorí áno, ale väčšina by pri rečiach o oficiálnej priemernej mzde najradšej vzala do ruky valašku a …. oné, niektorých slovutných matematikov drbla po hlave … možno by sa im rozsvietilo, akí sú krepí … no nie ?

Páni, v Afganistane (Iraku) sa bijú … nože, chojte sa biť aj vy …. ale, pán veľkomožný, však nám nič neurobili, prečo sa máme biť ? No a ? Neurobili, ale … mohli urobiť. A oné … zafúľaný Jožo predsa hovoril, že jeden z tých vagabundov na neho krivo pozeral …. no, ale my ani nevieme, kde to je, pán veľkomožný … vy nemáte vedieť, kde a prečo sa bijete – vy sa máte – biť !!!

Veru, krepá Slovač – treba sa biť. A nemaj obavy, možno sa aj ty dočkáš, že ťa niekto drbne valaškou a nebudeš vedieť – prečo. Len sa nezlosti a spomínaj – na koho si krivo čumela, lebo ťa okradol, dcéru ti v šope na chrbát zvalil a pankharta zanechal …. máš predsa hubu držať, a platiť …

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432389x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu