Založ si blog

Vtáka poznáš po perí a človeka ? Po reči . ..

Veru, pri čítaní diskusných príspevkov sa táto stará pravda potvrdzuje. Zbabelci, ktorí pritakávali svojho času okupácii našej krajiny vojskami Varšavskej zmluvy, dnes rovnako iniciatívne pritakávajú spolku s krvavými praktikami – NATO. Komu nevadilo vydieranie sovietskeho politbyra kedysi, v čase rôznych zákazov a obmedzení ( však si spomeňme, ako skončili niektoré prevratné modely automobilov, a a aký paškvil vznikol pod názvom Favorit ), tomu dnes nevadí ani vydieranie Bruselu. Zradcovia a zapredanci sa nikdy nezaprú.

Bez eurofondov neprežijeme …

Vždy, idúcky okolo stavieb, na ktorých zdanlivo hrdo svieti modrá nálepka so žltými hviezdičkami ma napadne, kde asi končia naše dane, ak sme podľa politikov odkázaní na milodary z Bruselu ? A nenapadá ma nič rozumnejšie, ako konštatovanie, že naše dane niekto ukradol … či spreneveril.

Spoločnosť či štát … ekonomické pravidlá platia vždy a rovnako …

Ak je štát riadený ako prosperujúca firma, teda odborníkmi a zodpovedne, nepotrebuje žiadne milodary z pochybných spolkov. Ak tomu tak nie je – pozrite sa na Slovensko. Tak vyzerá krajina, ktorá pomaly stráca svoju identitu a stáva sa handrou v rukách cudzích záujmov. Nie sme samostatní už prakticky v žiadnej oblasti, a sme doslova otrokmi želaní Bruselu, ktorý nám občas hodí kosť. Ak niekto tvrdí, že sme rovnocenní – prečo nemáme aj rovnocenné príjmy ? Prečo naši ľudia denne drú desať-dvanásť … ba i viac hodín za mzdu, ktorú dostane niekto v inej krajine za dva týždne bežnej osemhodinovej pracovnej doby ?

A prečo sme museli schváliť euroval za každú cenu ?

Solidarita ? Vraj, ak vieme brať, musíme vedieť aj dávať ? Hlúposť … to rovnako môžeme byť solidárni aj s náhradou škôd, ktoré spôsobil Horizont, BMG, AGW či iné nebankovky. Nie je totiž rozdielu medzi nebankovkami a bankami, ktoré roky okrádali svojich klientov, aby mohli financovať politikov, ktorí sa vyžívali v studenej vojne. Je jasné, že vtedajší stav vyhovoval obom stranám. Umožňoval totiž financovať aj kaskadérske ekonomiky ako Grécko, Taliansko či Portugalsko, ktoré mali dávno skrachovať podľa pravidiel trhu, ktoré tak Západ ospevoval v 90. rokoch.

Zdravé prežije aj bez pomoci štátu ….

Pamätáte tieto slová, ktorými sa oháňali Klaus, Mikloš, Dlouhý či iní “ ekonomickí odborníci “ ? Ak sú pravdivé, znamená to, že dnes financujeme pôsobenie chorých firiem na Slovensku, ktoré už dávno mali skončiť. Ak to pravda nie je, potom by šíritelia týchto slov a súvisiacich postupov mali stáť pred súdom, a zodpovedať sa za škody, ktoré spôsobili národu.

…………………………

Zákony Slovenska sú postavené tak, že dlhodobo diskriminujú poctivú väčšinu.  Pár vyvolených spoločností dostane od štátu všemožnú pomoc, ostatní majú akurát povinnosti. Vrcholom bezočivosti je nedávne rozhodnutie voči kartelu firiem, ktoré na jednej strane dostali trest, no na strane druhej im podľa zvrátenej legislatívy trest plynul aj v dobe pred rozhodnutím. Skvelé, nie ? Vlk sa nažral a koza ostala celá. Naozaj sme takí sprostí ?

Roky sa živím svojou prácou. Brusel (a predtým ani Moskva) pre mňa z hľadiska obživy neznamenali absolútne nič. A ani nebudú znamenať. Prečo ? Vždy ma učili, že najdôležitejšia je sebestačnosť. Nebyť odkázaný na iných. A tým sa aj riadim. Bankové úvery a pôžičky nikdy nesmú prekročiť 30% celkového príjmu. A už priblíženie k tejto hranici ma núti k zamysleniu, čo asi robím zle. Neviem si predstaviť, ako môže fungovať štát alebo firma, ktorých zadlženie prekračuje 100% hranicu, aké pravidlá pre nich vlastne platia ? Nie je to skôr tak, že pre nich neplatia – žiadne pravidlá ?

Za dávnych a starých čias sa najtvrdšie trestalo šírenie nekrytej meny a falošných peňazí …

Dnes sa veselo tlačí nekrytý dolár i euro. A toto máme obdivovať ? Tomuto sa máme klaňať ? Na jednej strane sa smejeme rubľu či čínskemu juanu, ale tolerujeme, a dokonca obdivujeme, že niekto cielene znižuje hodnotu nášho majetku falošnou menou. Neviem, ale kto tomuto tlieska, je podľa mňa nebezpečný blázon. Najprv pre seba, a potom pre iných.

V politike sa kradlo a klamalo vždy, a inak to ani nebude …

Mnohí ľudia tak hovoria, a mávajú rukou nad tým, čo sa dnes deje. Nemyslia na to, že následky postihnú ich deti a vnúčatá. Už dnes by sme sa mali ospravedlniť dorastajúcej generácii za to, ako naivne sme ohrozili jej budúcnosť tým, že sme v 90. rokoch dali moc do rúk rôznych klamárov a špekulantov, či opilcov a flákačov. Všetci sme ich poznali, vedeli sme, že mnohí z nich sedeli v komunistických väzniciach za príživníctvo, a ich pôsobenie vo vrcholovej politike dokázalo, že vtedajšie súdy im dali tresty oprávnene. Však sa na nich pozrite – ak sa nedržia zubami-nechtami politiky, posedávajú v rôznych neziskových organizáciách, či iných formách “ práce „. Iní skrachovanci sa neustále pokúšajú dostať na vrchol politiky, zakladajú nové strany … len nech konečne získajú kreslo predsedu. Nie je to dostatočné varovanie a dôkaz o ich ozajstných cieľoch ?

Spolky vždy viedli a povedú do horúcich pekiel …

Nepotrebujeme ich. Spolok, kde jeden berie plnými priehrštiami a druhý toľko, aby prežil – je zločinný spolok. Bolo zbytočné vyháňať Rusov, ak ich mali vystriedať iní okupanti. Kto chce slúžiť Bruselu a žiť z jeho falošných peňazí – môže sa spakovať a ísť. Nikto mu nebráni. Ale nech do svojho vazalstva neťahá iných.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9456846x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu