Založ si blog

Súdruh riaditeľ ráčia byť humorista ? Možno ich smiech a drzosť prejdú . ..

Prínos verejnoprávnej stoky s názvom RTVS do môjho života sa rovná – NULE. Taká je realita. Znie to možno neuveriteľne, ale skôr nájdem napríklad vystúpenia slovenských športovcov na českých, rakúskych či nemeckých kanáloch, ako vo verejnoprávnej televízii. Ba … neraz sa stane, že sa v novinách objaví lakonická výhovorka – chceli sme, ale nedohodli sme sa na cene.

Zhrnuté a podčiarknuté – podľa súdruha riaditeľa je vinný dodávateľ, lebo “ veľa “ pýtal. Podľa môjho názoru je vinný manažér RTVS, lebo nebol schopný dohodnúť prijateľné podmienky.

Skúsme si spomenúť na pohárové vystúpenia slovenských futbalových klubov. Zápas Trenčína s Hullom bol o sume päťtisíc eur. RTVS nebola schopná prijať ani tieto, doslova smiešne, podmienky a realizovať prenos. Čo k tomu dodať ? Asi to, že na sprosté programy s vypáchnutými “ hviezdami “ a tupým humorom sa peniaze nájdu, ale na športové podujatie spojené s vystúpením slovenského klubu – nie. Možno, ak by v tomto stretnutí účinkoval bratislavský Slovan, peniaze by sa našli určite.

Trochu teraz odbočím k fraške s názvom – Národný futbalový štadión. Iste si pamätáte vydieranie pred MS v hokeji na Slovensku, kde sa neskryte lobovalo v štýle – buď sa prispeje Slovanu na opravu starej búdy, alebo nebude – nič. Len hanba … a tak sa robila rekonštrukcia objektu klubu za cenu, ktorá by postačila na výstavbu štyroch nových štadiónov … nie, žiadne peniaze nezmizli, a neboli inak použité, však ten hotel v susedstve sa postavil sám a zadarmo … to neviete ? Isté je, že ak sa nebude rekonštruovať Tehelné pole, príslušní ľudia sa postarajú, aby nebolo vôbec nič … a možno budú naši futbalisti hrávať – vo Viedni. Vitaj – návrat čias c.k. monarchie. A mimochodom – prečo by malo byť všetko za financie celého národa práve v Bratislave ? Prečo to nie je plánované tak, aby to bolo dostupné celému národu za primeraných podmienok ?

Asi preto, že koncom Bratislavy začína – vidiek. Niečo podobné si zrejme myslí aj súdruh riaditeľ RTVS. Sedem eur mesačne ? Za akú službu ? Službu, o ktorú nemám záujem, ale ona musí uživiť zástup naničhodníkov, ktorí by zdochli hladom, ak by nemohli cicať zo štátneho cecka ?

Ako neplatiť za niečo, o čo nestojím ? Áno, je tu zástrčkový zákon. No, neviem, ale aj moje plytké právne povedomie mi hovorí, že zástrčku má len ten, kto má zmluvu s nejakým dodávateľom elektrickej energie. Ak ju nemáte, tak podľa zákona nemáte – ani zástrčku.

Je tu aj iné riešenie – nájsť si čas, a začať sa venovať populárnemu americkému športu – žalobám proti všetkým, a za všetko. Problém je, že strávite roky na slovenských súdoch s istým výsledkom – prehrou (lebo štát neporazíte), aby ste sa konečne dopracovali k výsledku – možnosti žalovať štát na medzinárodnej úrovni, s nejakou šancou na úspech. Ak sa toho – dožijete.

Potom sa mi zdá to prvé riešenie – nemať zmluvu s niekým o dodávke elektrickej energie jednoduchšie, a hlavne – lacnejšie. Tým skôr, že nemať zmluvu s dodávateľom ešte neznamená – byť bez elektriny. Existuje predsa dosť legitímnych spôsobov, ako mať – vlastnú energiu.

Nemám pravdu ?

A možno prejde smiech a hlúpe nápady nielen súdruha riaditeľa, ale aj tých, čo ho menovali a začnú konečne hľadať riešenie, ako dať ľuďom kvalitu, za ktorú by boli ochotní – platiť. Alebo príde tretie riešenie, ktoré som nespomenul –

Kódovanie RTVS – budú prijímať len tí, čo zaplatia … a keďže nikto nezaplatí, RTVS zanikne a štát ušetrí financie, ktoré sa zatiaľ vyhadzujú – von oknom.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432177x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu