Založ si blog

Plody zla, zasiateho po novembri 1989

Akosi sa tá hospodárska (nie finančná) kríza nekončí. A ani nemôže skončiť. Čo začalo podvodom, nemôže skončiť úspechom.

Koreň prvý – nedodržaný sľub o obojstrannom zrušení spolkov, a vytvorení jedného – s rovnakými podmienkami pre všetkých

RVHP a Varšavská zmluva boli zrušené tak, ako bývalé ZSSR ústami M. Gorbačova sľúbilo. Nie tak už NATO a EHS. Prvé ostalo bez zmeny, a druhé sa najprv zmenou názvu transformovalo na ES, a neskôr – EÚ.

Koreň druhý – budeme spolupracovať s každým, kto prijme naše podmienky …

Ale o tomto predsa reč nebola. Naopak – dohodlo sa, že všetci a podľa rovnakých pravidiel. Omyl – po vstupe krajín do prístupového procesu, ktorý mal viesť k členstvu v únii, sa ihneď ukázalo, že ekonomické kritériá neplnia ani členovia. Ani nemohli – veď by to znamenalo absolútnu devastáciu domácej ekonomiky v štýle, ako to neskôr postihlo – Slovensko.

Krajinu, ktorá bola označená istou americkou politickou prostitútkou za čiernu dieru. Krajinu, ktorá neplnila demokratické kritériá, lebo bola v područí vládcu, ktorý sa nechcel deliť o moc a majetok s privandrovalcami. Nie, tých vôbec netrápili jeho praktiky, len neochota deliť sa o lup.

Koreň tretí – čo musíš ty, nemusím – ja

Kritériá na prijatie spoločnej meny splnili len krajiny, ktoré ho prijali v druhom slede – Slovinsko, Slovensko, Lotyšsko a Estónsko. Kritériá na jej používanie neplní vôbec nikto, a najväčšie problémy majú krajiny ako Portugalsko, Španielsko, Taliansko … pričom aj “ bohaté “ Nemecko podmienky neplní, o Francúzsku nehovoriac.

Živnostník alebo malá firma skrachovať môžu, nadnárodný koncern alebo štát ? V žiadnom prípade …

Kto požičiaval Grécku, Španielsku či Portugalsku napriek tomu, že nesplácali ani svoje pôvodné záväzky ? Kto tuneloval majetok vlastných občanov ?

Medzinárodné bankové domy postihol úpadok. Ten, ktorý údajne postihol bývalý východný blok, ten, ktorý mal byť príčinou jeho rozpadu. Omyl … príčinou rozpadu východného bloku bola skôr – korupcia. Na najvyšších miestach … však aj po autorovi perestrojky Gorbačovovi sa v Moskve pokrikovalo, že predal svoju vlasť.

Krach štátu – neprijateľné ! Krach by odhalil, ako “ demokratické “ vlády Nemecka, Francúzska, či iných krajín roky okrádali vlastných občanov, aby mohli pokračovať v studenej vojne.

Nemecko zapríčinilo najväčší konflikt v dejinách ľudstva, a k vyvolaniu ďalšieho nemá ďaleko …

Pohľad na A. Merkelovú hovorí jasne – zúfalstvo v očiach, panika v srdci. Kríza sa nekončí, eurospolok čoraz viac upadá, a najbohatšou krajinou kontinentu je odveký nepriateľ – Rusko. Nielen bohatý, ale navyše aj vojensky silný.

V skutočnom pozadí imperiálnej politiky Bieleho domu a Bruselu stojí obava z nedostatku surovín … na demokraciu a slobodu všetci kašlú. Kto neverí, nech si položí otázku, prečo mnohé európske a svetové denníky blokujú diskusie, alebo ich “ skvalitňujú „

Ukazuje sa, že napríklad bridlicový plyn je skôr bublina, než reálna náhrada za stratené zdroje. Rovnako sa ukazuje, že zásluhou “ demokratizačného “ procesu na Blízkom východe, ktorý spôsobili USA, môže svet na tieto zdroje zabudnúť. Zúria tam občianske vojny a ich koniec je v nedohľadne. Oceánske zdroje sú na ťažbu veľmi nákladné … lenže, svet je životne závislý na rope a zemnom plyne. Čo teraz ?

Rusko – lenže tam recept, ktorý sa osvedčil na Blízkom východe a vo východnej Európe (hoci nepriniesol žiadané výsledky) – nefunguje.

Na čele Ruska je politik, ktorý sa poučil z tragédie strednej a východnej Európy, kde vlastní politici predali štátne majetky a nezávislosť západným dobyvateľom. Takže – vytiahne na svojich oponentov ich vlastnú špinu, a jednoducho ich pošle – do väzenia. Spoza hraníc síce štekajú rôzne ľudsko-právne organizácie, ale on veľmi dobre vie, ako je to vlastne z ich pohľadom na ľudské práva – bojujú za ne len tam, kde sa to hodí ich chlebodarcom.

A kríza ďalej otriasa svetom, z čoho vyplýva aj posledný zúfalý pokus politických kaukliarov – prevrat na Ukrajine a zatiahnutie Ruska do konfliktu, ktorý by dal zámienku svetu na vydieranie – Ruska. Pokrytecký plač nad tragédiou malajzijského lietadla sa zmení na zmätené mlčanie a dohodu o utajení výsledkov vyšetrovania, keď sa zistí, že – lietadlo nezostrelili oponenti krvavej kyjevskej vlády – proruskí separatisti.

Plody zla dozreli …

A Európa balancuje na pokraji nového, zničujúceho konfliktu. Konfliktu, ktorý má zakryť stopy zločinnej politiky tzv. demokratov a vyriešiť problém, spojený s okrádaním vlastných voličov. Nie, západné politické špičky nemajú žiadne škrupule – v mene zachovania majetku a moci pokojne obetujú vlastné národy. Nakoniec – planéta je aj tak preľudnená, nie ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

Kim Jo-džong

Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

24.04.2024 09:50

Severná Kórea tvrdí, že vojenské cvičenia USA sú prípravou na jadrovú vojnu proti Pchjongjangu.

znásilnenie. násilie, týraná žena,

Amnesty: Situácia v oblasti ľudských práv na Slovensku sa v roku 2023 nezlepšila

24.04.2024 09:14

Slovensko ani v minulom roku neratifikovalo Istanbulský dohovor.

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9461548x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu