Založ si blog

Pokojná dovolenka na čiernomorskom pobreží Kanady

Viete, možno to znie neuveriteľne, ale zo zemepisu som mal vždy – jednotku. Posledné udalosti ma však presvedčili, že som si ju vôbec, ale vôbec nezaslúžil. Až včera som sa dozvedel, že Kanadu obmývajú čiernomorské vody. No, lepšie poznať pravdu neskoro, ako nikdy, nie ?

Rusko nemá provokovať, odkázala kanadská vláda do Kremľa.

Ak už je niečo provokáciou, tak cvičenie NATO v tesnej blízkosti Ruska. Navyše, ako vieme, Kanada nie je vlastne nezávislým štátom v pravom slova zmysle, však spadá oficiálne pod hlavu Britského impéria, ktorou je večne živá Alžbeta II. Hej, je to presne tá, čo bude žiť minimálne do skonu svojho najstaršieho syna a nástupcu Charlesa, aby sa nemusela báť rozpadu impéria. Takže, vyhrážka Kanady sa dá pokojne brať ako skrytý odkaz Londýna pre Kremeľ.

Slnko nad britským impériom však už dávno zapadlo, a Rusko nie je krajinou v rovníkovej Afrike …

A tak môže nielen kanadská vláda, ale aj figúrka, ktorá ju zozadu postrkuje, teda britský premiér D. Cameron tancovať od radosti, že na čele Ruska je V. Putin, a nie napríklad nejaký populista žirinovského typu, či niekto z dávnej minulosti skostnatelého politbyra. Pretože ľudia tohoto razenia by ani sekundu neváhali, a spravili to, čo by asi najviac poučilo bezočivcov zo Západu – raz varovali a potom priamo udreli. Vlastne – v ére niekdajšieho moskovského politbyra držali kanadské politické špičky (a nielen tie) – hubu a krok.

Aj mi prechádza mysľou … naozaj nestretnem na kanadskom čiernomorskom pobreží ruské lietadlá a ponorky ? Tak som sa tešil …

A tak som zavolal cez Skype kamošovi Kevinovi do Montrealu a opýtal sa, či mi nevie poradiť nejaké slušné ubytovanie na ich čiernomorskom pobreží … chvíľu na mňa pozeral ako vyoraná myš, a potom sa pobral na mobile pozerať Google Earth, lebo tiež nevedel o tejto vychytenej destinácii v jeho krajine. A potom konštatoval, že si ide dať predpísať okuliare, lebo prešiel celú Kanadu, ale nenašiel ani jedinú kvapôčku … jasné, čiernomorskú. Ono, je tu ešte iná možnosť – ja pôjdem na iné vyšetrenie, alebo kanadskí voliči si vyberú takých politikov, ktorí nebudú hľadať čiernomorské pláže na pobreží Kanady. Ktovie …

Malajzijské lietadlo … hm, vlastne, ak sa nemýlim, tak zmizli dve lietadlá … nie ?

Jedno sa stratilo kompletne a bez stopy. Druhé niekto zostrelil nad Ukrajinou. Hej … niekto. Ukrajinci ? Rusi ? Ukrajinskí Rusi ? Ruskí Ukrajinci ? Alebo Marťania ? Nevedno … isté však je, že ak by posadili na detektor lži leteckého dispečera a položili vhodné otázky, asi by sa dozvedeli čudné veci … a možno aj neuveriteľné. Kamoš pracuje na inšpekcii leteckej prevádzky, alebo ako sa to presne volá. A konštatoval, že pokiaľ ide o civilné linky, ktoré majú letové trasy nad rôznymi, nebezpečnými oblasťami, je obvyklým pravidlom, že ich odklonia. Aj za cenu dotankovania a predlženia letu. Bezpečnosť cestujúcich je prvoradá. Lenže – ako sa zdá, tak práve v tomto prípade niekto na osudy cestujúcich otvorene – kašlal. Prečo ?

Veru, a rovnakú otázku som si kedysi kládol aj v prípade WTC. Skúšali ste niekedy evakuovať ľudí z horiacej budovy ?

Nie, ja som to neskúšal. Ale poznám ľudí, ktorí sa profesionálne živia zachraňovaním iných, a svojho času konštatovali, že je nemysliteľné, aby niekto dostal za necelú hodinu z akejkoľvek budovy tisíce ľudí … vlastne, nebol si istý, či by aj pri dnešnej technike dokázali evakuovať stovky ľudí v tomto čase. A vidíte – v New Yorku zrejme trhli rekord. Dokázali vypratať z horiacich budov za hodinu desaťtisíce ľudí. Bez problému, bez paniky. Dokonca – dokázali v tom čase vypratať aj trezory so zlatom. Neuveriteľné ?

Neverím na náhody a 100% zlyhania systémov. Kto niekedy letel do USA, vie, ako bola zabezpečená bezpečnosť krajiny aj pred pádom WTC. Nekontrolovaný prelet nad mestom v štýle mladého Nemca, ktorý svojho času pristál na námestí v Moskve, je rovnako reálny, ako víťazstvo krtka v boxe so slonom. Tým skôr, že sa jedná o dejinne otrepaný scenár.  Kedysi ho úspešne vyskúšal Hitler na Poľsku (prepadnutie stanice v Gliwiciach), neskôr ho vyskúšali Američania ako zámienku na začatie vojny vo Vietname, a potom ho oprášil G.W.Bush – v prípade Iraku a WTC. Ako sa neskôr ukázalo, nie je to dobrý scenár – pravda sa vždy prevalila. Tak v Glowiciach, ako v Tonkinskom zálive, či neskôr pri agresii voči Iraku. A zámienka na agresiu voči Rusku (či už ekonomickú alebo vojenskú) v podobe malajzijského lietadla, je s prepáčením sprostosť, na ktorej úspech môžu veriť jedine potomkovia – súrodencov.

Hm … a čo s tou dovolenkou ?

Neviem, kamarát hľadá a nevie nájsť čiernomorské pláže na pobreží Kanady. Možno hľadá na nesprávnom kontinente. Vlastne … určite hľadá na nesprávnom kontinente, len jedno nedáva zmysel – prečo v niektorých krajinách vládnu špičky, ktoré túto pravdu nechápu.

Asi bude pravdou – nevadí, že sú to idioti, ale sú to naši – idioti.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432264x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu