Založ si blog

Kúp si svojho nepriateľa . .. a bude čušať.

Nie je podstatné, či Penta chce alebo nechce kúpiť vydavateľa denníka SME. Podstatná je iná otázka – je denník SME nezávislý teraz, pred potenciálnym predajom ? Nie, nie je – znie môj názor. Pretože nezávislosť denníka skončila vo chvíli, ako začal “ skvalitňovať “ diskusie, teda blokovať diskutérov s nevhodnými názormi. Dodnes si pamätám a ešte dlho budem, ako bol vyblokovaný kamarát – rôzne pseudoexistencie do neho nejaký čas štekali a provokovali, ale administrátor zareagoval až vo chvíli, ako im to oplatil. Hoci slušnejšou mincou, bolo to vyhodnotené úplne inak.

Existuje na Slovensku nezávislý denník ?

Nie. A pochybujem, že taký existuje niekde vo svete. Ak mám blog na Pravde, nie je to preto, že súhlasím s názormi denníka, ale skôr preto, že to bol jediný známejší priestor, kde sa dalo publikovať svoj názor. Slovenská politika je mi ukradnutá, snažím sa ju v maximálnej možnej miere ignorovať. Nie je to nezáujmom, ale skôr tým, že už dávno som pochopil isté pravidlá – neexistuje priestor, kde by mohol človek otvorene povedať, čo si myslí, bez ohľadu na to, kde publikuje.

Objektívnosť príde vo chvíli, ak sa médiá prestanú deliť na provládne a opozičné, červené alebo modré … aj tak je to sprostosť a manipulácia s verejnou mienkou

Pamätáte si ešte na podvod s menom “ Zachráňte Markízu “ ?  Spomeňte si, čo ukázali neskoršie udalosti. Vôbec nešlo o nezávislosť súkromnej televízie a objektívnosť pri jej činnosti, ale len o problémy, spojené s neplnením záväzkov zo strany jej vtedajších majiteľov. Obvykle to v médiách funguje jednoducho – kopú proti tým, ktorí vadia ich majiteľom, alebo stranám, ktoré podporujú. Možno to vyznieva komicky, ale pravdou je, ža ak sa chcem dozvedieť niečo o dianí vo svete, mám problém – musím nahliadnuť do niekoľkých denníkov súčasne, a napriek tomu mám pocit, že čítam sterilné informácie. Dôsledne prefiltrované, aby ani náhodou nehrozilo odhalenie skutočného pozadia vecí a udalostí.

Humanitárne bombardovanie … nikdy som nepočul väčšiu sprostosť. Skúste si predstaviť vraha, ako pri súde argumentuje – zabil som, aby nemusel hladovať … akú to má logiku ?

Nijakú. Vražda sa nedá ospravedlniť nijakým spôsobom. A vo chvíli, ako ju začnú médiá prezentovať vo svetle nevyhnutnosti, mali by sme sa zastaviť a zamyslieť. Kto a čím nás to chce napchať ? V koho záujme ? Je rozdiel medzi teroristom, ktorý sa obalený výbušninami odpáli niekde v metre a bezpilotným lietadlom, ktoré vyloží svoj náklad niekde nad cudzím územím ? Myslím, že nie. Je to rovnaká špinavosť, akurát terorista obetuje svoj život, lebo nemá prostriedky na zakúpenie bezpilotného lietadla.

Kúp si svojho nepriateľa …

Stará stratégia. Ak chceš niekomu zapchať ústa, tak ho kúp. Akurát v prípade súčasných denníkov či televízií sa dá konštatovať, že prípadná akvizícia vôbec neovplyvní objektívnosť – tá nebola predtým, a sotva bude neskôr. Ak nejaká Penta kúpi nejaké SME … nič sa nezmení. Objektívnosť stále – nebude.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Atény / Sahara / Prach / Akropola /

Atény sa opäť zafarbili do oranžova, prach zo Sahary pohltil aj Akropolu

24.04.2024 13:43

Meteorológ Kostas Laguvardos výhľad z jednej meteorologickej stanice prirovnal k pohľadu na Mars.

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Mimovládne organizácie píšu do Bruselu, chcú nezávislú a slobodnú RTVS

24.04.2024 13:02

Otvorený list, pod ktorý sa podpísalo viac ako 68-tisíc občanov Slovenska, smeruje poslancom europarlamentu i eurokomisii.

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18, aktualizované: 13:47

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

vláda, rokovanie, saková, fico

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9461792x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu