Založ si blog

Skok do truhly s Plutom na čele

Hej, vo chvíli, ako P. Freša zvolili na čelo SDKU-DS a prvý raz verejne vystúpil na čele strany, prišla mi na rozum postavička slávneho Pluta. Smutný pohľad, lenivý pohyb …brrr, nič pre mňa. Nič proti Frešovi, ale nikdy by som nepostavil osud strany či firmy na jeho “ type “ manažéra. Na druhej strane chápem, prečo sa dostal na čelo strany, ako SDKU-DS. Bol to totiž logický vývoj v politickom subjekte, ktorý pre dve nedôveryhodné osôbky položil poslednú pravicovú vládu.

Po cirkuse pred voľbami 2010 mohol len politický samovrah navrhnúť do kresla ministra zahraničia M.Dzurindu, a na post ministra financií I.Mikloša.

Voľba P. Freša do čela strany by sa dala definovať slovami – hocikto, len nie Radičová, alebo ktokoľvek z jej krídla. A tak to aj dopadlo. Priznám sa, stranu pod vedením P. Freša by som ako prvovolič rozhodne nevolil. Stačil by mi pohľad na predsedu. Prototyp politika, ktorý nemusí odradiť verných voličov, ale určite neosloví nových … či nerozhodnutých. Nemá charizmu, nemá ani vystupovanie politika. V tomto smere by sa mohol veľa podučiť u B. Bugára. Ten dokázal neraz osloviť aj takých voličov, ktorým pri čomkoľvek, spojenom s obyvateľmi južného Slovenska a susednej krajiny otváral aj nožík vo vrecku.

A tak čoskoro pribudne nový kríž na cintoríne politických subjektov. Nemáme však žiadne dôvody na smútenie …

SDKU-DS klamstvom a intrigami začala, a tak aj dnes končí. Jej predseda si navliekol Mečiarove topánky, a bohorovne tvrdí, že 24% podpora je dostačujúca. Nuž, blíži sa k Muftimu, ktorý svojho času bol schopný tvrdiť, že jemu stačí na víťazstvo aj jediný hlas – jeho vlastný. Môžeme sa teda “ tešiť “ na pokračovanie vlády R. Fica ? Asi hej, pretože pravica je tak rozvadená v boji o funkcie, že na voličov úplne kašle. Nič nové, však aj jej vládnutie sprevádzali slová o rešpektovaní záujmov Bruselu, Washingtonu, Berlína … ale skoro nikdy sa nehovorilo o voličoch, ak neberieme do úvahy predvolebné kampane. A aj tam Dzurindova strana veselo klamala a zavádzala.

Smutné je, že pre bežnú Slovač to znamená len jediné – život bude mizerný a peňazí – málo.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9462557x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu