Založ si blog

. .. keď chce chvost vrtieť so psom, dopadne to zle . ..

Vždy som obdivoval ľudí, ktorí chceli tancovať na vlastnom pohrebe.

Ale končí to stále rovnako – pohreb sa koná, ale oni – netancujú. Neviem, asi sa im nechce … isté je, že radosť Ukrajiny nad protiruskými sankciami pominula rýchlejšie, ako povestná para nad hrncom. Vlastne, trvala len dovtedy, kým sa nepotvrdilo staré a známe –

Ako sa do hory volá, tak sa aj ozve …

A dnes sa Kyjev sťažuje Svetovej obchodnej organizácii (WTO), že Rusko svojím zákazom dovozu ukrajinskej produkcie ovocia a zeleniny porušuje platné medzinárodné i dvojstranné dohody. No, akosi už nikto v Kyjeve nemá náladu na smiech a radosť … vlastne mi to pripomína poľskú hrdosť v spojitosti s jablkami, ktorá sa veľmi rýchlo zmenila na zúfalstvo a zdesenie.

Kto druhému jamu kope, sám do nej spadne …

Ak by sa malo sťažovať Rusko, ale aj iní ukrajinskí partneri na porušovanie dohôd zo strany Kyjeva, zrejme by činitelia WTO neriešili dlhé roky nič iné. Stačí si spomenúť, ako Kyjev okrádal Slovensko v roku 2009. A nielen Slovensko.

Vlastne ani nechápem, ako si to Porošenko a jeho suita predstavovali. Naozaj boli presvedčení, že ak si kopnú do Ruska, prejde to Kremeľ mlčaním ? Potom si zrejme pomýlili dobu, alebo sa dá pochybovať o ich zmysle pre realitu. “ Impérium “ im totiž vrátilo úder okamžite, a oveľa tvrdšie, než predpokladali. Zrejme žili v predstave, že ak spravia za pomoci Bieleho domu na Kremeľ bu-bu-bu, bude všetko po starom, a zmenia sa len tie veci, ktoré súčasnej verchuške vyhovujú.

Niečo na štýl – plyn na sekeru a lacno, ale kamoši s Rusmi ? Nie, to nebudeme …

Ktovie, čo bude v zime. Plán s vydieraním Ruska nevychádza ani napriek stratám, ktoré produkujú ratingové agentúry, a nemusíme si robiť ilúzie, kto tieto škody v budúcnosti zaplatí. Tancovať nad miliardovou injekciou do podpory stability rubľa na svetových trhoch môže len nevzdelaný a hlúpy človek. Alebo predajná presstitútka.

Čakajú nás ťažké roky. Po kríze, ktorú si vymyslel Brusel, aby pre banky neplatili bežné ekonomické pravidlá, a pre politikov zase bežné zákony, príde iná kríza – spojená so splácaním škôd, ktoré Brusel a Biely dom napáchali na Rusku v – našom mene. Pokiaľ niekto kŕmi ľudí táraninami o alternatívnych zdrojoch, mohol by vysvetliť, prečo sa ropný priemysel desaťročia úspešne bráni proti širšiemu rozšíreniu napr. rôznych hybridných, či na ropných produktoch nezávislých vozidiel. Alebo by mohol vysvetliť, prečo sa projekty využívania alternatívnych zdrojov energií navonok síce podporujú, ale sú spojené s takou byrokraciou, že mnohých odradia.

Kyjev skúsil vyšľachtiť chvost, ktorý bude vrtieť so psom …

A čoskoro pochopí, aký absurdný a drahý pokus to bol. Nedá sa predpokladať, že zoženie prostriedky na zaplatenie časti dlhov podľa dohody s Kremľom, a ak by ich aj zohnal, určite nezoženie ďalšie, ktorými si bude môcť predplatiť nové dodávky. O to viac by sme sa však mali obávať my – vieme totiž veľmi dobre, ako sa v takejto situácii chovala Júlia Tymošenková, krvavá ikona Majdanu … a nemusíme si robiť ilúzie, rovnako sa budú chovať aj jej nasledovníci.

Budú sa chcieť udržať pri moci za každú cenu a všetkými prostriedkami. Napr. odvádzaním pozornosti na súdny proces s Janukovyčom … či okrádaním tých, ktorých pomoc si vynucovali v predošlých mesiacoch …

Budúce dopady tejto šialenej politiky na Slovensko ? Verte, problémy s dodávkami plynu budú tým najmenším zlom. Neskôr sa dá totiž predpokladať oveľa horší vývoj – Rusko vybuduje tranzitnú trasu, ktorá obíde Ukrajinu, na čo doplatí aj Slovensko – stratou príjmov z prepravy. Čo bude okrem iného znamenať aj hľadanie riešení, ako nahradiť výpadky v štátnom rozpočte – a riešenie predsa dôverne poznáme.

Nebudú platiť rôzni štváči z pseudo-objektívnych denníkov, či zaprášené ikony ponovembrového vývoja … ale obyčajní ľudia. Tí, ktorých prakticky od roku 1990 okráda každý, kto sa dostane k moci.

Ak teda budete počuť, alebo čítať plamenné výzvy na pomoc Ukrajine, nehanbite sa a pozrite sa, kto ich šíri – a pokojne mu povedzte priamo do očí –

Predaj, čo si doteraz nakradol a pomáhaj … zo svojho …

Nemajte obavy, ľudia, ktorí sa dostali k svojmu majetku poctivo a tvrdou prácou, nebudú tieto výzvy šíriť … vedia veľmi dobre, že svoje postavenie dosiahli presne opačným konaním, než Kyjev – teda dodržiavaním zmlúv a plnením záväzkov.

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,444
Celková čítanosť: 9432384x
Priemerná čítanosť článkov: 3859x

Autor blogu