Založ si blog

Mier bez rovnováhy síl nebude

Možno nás potešil pád niekdajšieho ZSSR, ale v opojení klamstvami a sľubmi skorumpovaných disidentov, teda zradcov v službách amerického imperializmu sme na niečo zabudli – ak nie je vo svete rovnováha síl, mier nebude.

Poznaj svojho nepriateľa

 

To nebude vôbec ťažké, pretože všetci naši nepriatelia sú v NATO a EU. Ak o tom pochybujete, položte si jednoduchú otázku – prečo naši “ spojenci a partneri “ zásadne tlieskali politikom, ktorí vypredávali a ničili majetok tejto krajiny, a naopak mali vždy plné ústa diktatúry a nedemokratických postupov, ak sa našiel niekto, kto to odmietal ? Prečo humanitárne organizácie mlčali pri zločinnom útoku na Irak, ale na druhej strane ich nesmierne znepokojoval pohyb ruských vojsk – na ruskom území ? Je to jednoduché – tieto organizácie, a vôbec všetky mimovládne organizácie slúžia tým, ktorí ich financujú a teda sú – skorumpované. Pravdu nepovedia ani pri rannom pozdrave, vlastne – ak aj povedia, tak len pri rannom pozdrave. Hoci – pozrite sa pre istotu z okna, či sa náhodou nezačína súmrak.

 

Rusi alebo Američania ?

A čo tak – nikto ? Prečo sa máme riadiť cudzím záujmom ? Prečo máme byť za každú cenu členom nejakého spolku ? Pre udržanie mieru vo svete ? Však je to lož ! Od roku 1990 behajú po svete Američania ako odtrhnutí z reťaze (ktorou bolo žiaľ bývalé ZSSR) a vybavujú si svoje účty s každým, kto im príde do cesty. Však aj S. Husajn či U. bin Ládin boli produktami ich politiky. Rodina bin Ládinovcov dlhé roky obchodovala s klanom G. Busha, a dodnes udržiavajú kontakty. Plány na výrobu zbraní hromadného ničenia boli predané do Iraku za vládnutia kabinetu R. Reagana ako prevencia proti prípadnému víťazstvu Iránu v konflikte s Irakom, lebo vládli obavy z následkov úspešnej islamskej revolúcie v Iráne. A dodávky konzultoval okrem iných aj D. Rumsfeldt. Nemusím pripomínať, kto to je. Vtedy nevadil vražedný režim S. Husajna ?

Ak ustúpiš raz, budeš ustupovať stále …

 

Vlastná skúsenosť. Dlhých osem rokov ma šikanoval sused, lebo som si myslel, že slušnosťou a trpezlivosťou sa nájde spoločná cesta porozumenia. Smola, nenašla. Začalo to nenápadným uberaním z môjho pozemku, samozrejme náhodným – proste si prioral tu meter, tam dva. Po upozornení, že je to môj pozemok, začala vojna. Najprv umiestnil dvadsať úľov k spoločnému plotu a výlety smerovali samozrejme do našej záhrady. Neskôr ma pravidelne pri návrate z práce v neskorších večerných hodinách čakala mestská polícia pre údajné narušovanie nočného pokoja, lebo mu vadilo vchádzanie auta do garáže. Pokračovalo to návštevami v mojej záhrade počas neprítomnosti a odnášaním vecí, ktoré sa mu zapáčili. Začal som chovať dvoch psov, niekto ich otrávil. A pretože som sa nehodlal chodiť vyplakávať po úradoch, zásadne v prípade sťažností dohovárali mne, aby som bol – ústretovejší. Natiahol som ostnatý plot, niekto ho do ráne – prestrihol. Zasadil sok kríčky, aby sa nedalo cez plot preliezať – niekto ich postriekal akýmsi svinstvom, a vyschli.

Všetko nakoniec skončilo – v krčme. Prišiel som do nášho dedinského “ Hiltonu “ na kávu. Sused prišiel tesne po mne, a začal provokovať. Nevšímal som si ho, a tak nahlas prehodil – “ neprestanem, kým sa ty a tá tvoja kurva neodsťahujete …“ vtedy sa mi zatmelo pred očami, padla facka a sused sa kvíliaci váľal pod stolom. V krčme zavládlo ticho a ja som zavolal policajtov – na seba. Už mi bolo všetko jedno. Policajti prišli, ale susedovi nebolo nič, a pretože nehodlal podať trestné oznámenie, dostal som pokutu a pobrali sa preč. Odvtedy mám pokoj – sused sa mi pekne zdraví, a nie sú žiadne problémy. Len sa vždy pýtam a nikdy nepochopím – prečo nestačili slušné slová a prosby ?

Padla presne tá facka, ktorá dnes chýba, aby sa konečne začali USA zaujímať o vlastné problémy a prestali terorizovať svet. Svet totiž už dávno poznal, že voľba prvého Afroameričana na post amerického prezidenta bola marketingovým podvodom, a v skutočnosti po G. Bushovi je najvyšším predstaviteľom krajiny iný, oveľa horší – vojnový zločinec. Dokonca s Nobelovou cenou za mier, na ktorú stačil – marketingový podvod.

Svetu chýba rovnováha. Preto majú Albánci dva štáty a Kurdi ani jeden. Hoci – Kosovo je drogovou diaľnicou, a Kurdi neraz pomáhali “ demokratickým “ silám. Preto sú neustále nepokoje na Blízkom východe. Preto vyvolali USA beztrestne občiansku vojnu na Ukrajine.

A mier bez rovnováhy síl nemôže byť, lebo …

Len slepý by nevidel, že ekonomika USA stojí a padá na výrobe zbraní a ich predaji. Ak nie sú vojny, nie sú peniaze. Zbrojársky priemysel zamestnáva priveľa ľudí, a tvorí priveľké zisky, ktoré sa nedajú ignorovať. Lenže – kto bude kupovať, ak sa nikde nebojuje ? A ako môže prosperovať krajina, ktorá od II. svetovej vojny minie každý rok oveľa viac, než zarobí ? Medzi bežnými obyvateľmi takýto život nie je možný – veľmi rýchlo vedie ku krachu.

Ale v politike – tam sú možné rôzne absurdnosti. Napríklad udelenie ceny za mier človeku, ktorý pre mier nič neurobil.

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Predseda KDH Milan Majerský

KDH listom žiada eurokomisiu, aby nám nepozastavila čerpanie financií z plánu obnovy

16.04.2024 17:34

"Nechceme, aby za 'prešľapy' vlády bol potrestaný občan," vyhlásil líder hnutia Milan Majerský.

Belgicko, Európsky parlament, polícia

Krajná pravica tu nie je vítaná. Bruselské úrady zablokovali konferenciu konzervatívcov, kde mal vystúpiť Orbán

16.04.2024 17:26, aktualizované: 17:54

Medzi pozvanými boli tiež niekdajší kandidát na prezidenta Francúzska Éric Zemmour alebo jeden zo strojcov brexitu Nigel Farage.

nehoda, auto

Tínedžer s dvomi promile alkoholu si sadol za volant, po nehode chcel ujsť

16.04.2024 17:20

Mladíka zadržal policajt, ktorý náhodou prechádzal okolo.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9452436x
Priemerná čítanosť článkov: 3866x

Autor blogu