Založ si blog

Neviem, je vydieranie nástrojom demokracie ?

Je povinnosťou i právom každého vlastenca chrániť vlasť i národ proti každému nepriateľovi … hoci aj vlastnej vláde, ak sa chová ako nepriateľ národa alebo vlasti.

Nie, nie sú to moje slová, a vlastne ani poriadne neviem, kto to povedal. Kedysi mi to utkvelo v mysli pri nejakej príležitosti, a ten výrok ma celkom zaujal. V podstate dokonale vystihoval to, čo som roky čakal od slovenského národa, ale nikdy sa nestalo. Nedá sa totiž poprieť, že nejedna slovenská vláda sa správala i konala ako nepriateľ národa i vlasti. Ale, asi som to tak videl len ja sám, ktovie. Horšie by bolo, ak to tak videli aj iní, a napriek tomu nikto nekonal.

Sú voľby v Donecku a Luhansku nelegitímne ?

Skúsme sa opýtať inak – bol legitímny prevrat na Majdane ? Nebol, tým skôr, že prezentoval vôľu mizivého percenta Ukrajincov, hoci zdanlivo pôsobil ako povstanie národa proti vládnutiu V. Janukovyča. Kto však pozorne sledoval udalosti, nemohol prehliadnuť, že dianie nebolo v rukách Majdancov, ale skôr stál niekto v pozadí, kto všetko financoval a koordinoval. Vzduchom lietali vyhrážky o zásahu proti vláde V. Janukovyča, ak sa pokúsi ukončiť demonštrácie zásahom represívnych zložiek a vyvolá násilnosti, ale na druhej strane sa mlčalo pri masakrovaní obyčajných policajtov, či obyvateľov demonštrantmi. Pritom protestovali sotva 2% ukrajinského obyvateľstva, čo môže vydávať za prejav nespokojnosti národa naozaj len veľmi tupý človek.

A nastúpila vláda krvi a utrpenia, reprezentovaná “ dočasným “ prezidentom a akýmsi nevoleným premiérom. Ktovie, nasledovali prax Bruselu, kde máme tiež nevolených predstaviteľov mamuta na hlinených nohách ?

Už vtedy jasne prejavili obyvatelia východnej časti Ukrajiny a Krymu nesúhlas so zmenami v Kyjeve. Médiá, najmú tie zahraničné, však tieto prejavy oprávnenej nespokojnosti národa ignorovali, a vlastne sa prebudili len vo chvíli, ako sa odtrhol Krym a začala občianska vojna. Prečo ? Nuž, padol plán obsadenia hlavnej ruskej námornej základne, ktorý bol hlavným cieľom ukrajinského prevratu, navyše sa ukázalo, že organizátori nepokojov nemajú štát pod kontrolou, ako sa snažili tváriť. A čo bolo ešte horšie, dlhoročný štedrý sponzor Ukrajiny, teda Rusko, natiahol ruku a jasne deklaroval – ak nie sme priatelia, a naše záujmy nie sú spoločné – vyrovnajme záväzky a rozídeme sa. A s tým naozaj nikto nepočítal, však všetci očakávali, že sa veci skončia akosi samovoľne, podľa príkladu strednej a východnej časti kontinentu, kde sa veselo odpúšťali dlhy bohatým krajinám … ktoré vôbec neboli rozvojové, a dlhy určite neboli nevymáhateľné, ako sa oficiálne tvrdilo. Nestalo sa, lebo účet sa nemá robiť bez krčmára.

Voľby sú v Donecku a Luhansku sú porušením ukrajinskej ústavy, zaznelo … nebolo jej porušením už zvrhnutie legitímnej vlády násilím ? Kedy prestáva byť občan viazaný znením zákonov, a hlavne toho najvyššieho – ústavného ?

Myslím, že vo chvíli, ako prestanú predstavitelia štátu rešpektovať zákony, ktorých dodržiavanie chcú striktne vymáhať. Vo chvíli, ako začne vláda konať proti svojmu národu, proti jeho vôli a naopak, začne realizovať želania tých, ktorí k jej národu a voličom nepatria. Má vtedy občan právo, aby povedal rázne – nie ? Má, ba dokonca je povinný, aby chránil svoju krajinu a jej obyvateľov proti nepriateľovi, hoci je tým nepriateľom – jeho vláda. Moc totiž pochádza od ľudu, a tak, ako je ľud oprávnený zveriť správu krajiny do rúk konkrétnych ľudí, má aj právo im túto moc odňať, ak svoje postavenie zneužívajú v neprospech krajiny a národa. A vzbura proti vlastnej vláde neprišla sama od seba, pretože to nebola vzbura proti legitímnej vláde, ale naopak – samozvancom a organizátorom prevratu v krajine, teda v zmysle najvyššieho zákona krajiny – zločincom.

Voľby v Donecku a Luhansku sú nelegitímne, a ich výsledky v žiadnom prípade neuznáme … zaznelo z Nemecka, Francúzska či USA. A koho to zaujíma, či výsledky volieb uznajú predstavitelia vlád iných štátov ? Akým právom zasahujú do slobodného rozhodovania občanov cudzej krajiny ?

Právom silnejšieho ? Možno, ale ostáva pravdou, že tieto spory sa nedajú vyhrať silou, ani vydieraním. Skôr sa môže všetko len zhoršiť. V rámci únie veria len blázni, že je to perspektívny projekt. A samozrejme ho podporujú tí, ktorým umožňuje pohodlný a komfortný život bez povinnosti pracovať a zodpovedať sa z výsledkov. Projekt únie je už dávno v stave klinickej smrti, z čoho vyplýva aj zúfalá snaha istých kruhov o udržanie moci prostredníctvom budovania základní NATO na územiach štátov, ktoré ich ešte nemajú. Tu vôbec nejde o projekt spoločnej ochrany, ale skôr prípravu objektov pre represívne zložky, ktorých povinnosťou bude jediné – udržanie zdochýnajúceho impéria v politickej a mocenskej hre. Preto nechcú, vlastne ani nemôžu uznať voľby v Donecku a Luhansku. Stali by sa nebezpečným precedensom, návodom pre ostatné nespokojné národy, ktorý by jasne vypovedal – ak vás vaša vláda okráda, predáva a zrádza, môžete ju jednoducho kopnúť tam, kde chrbát stráca svoje poctivé meno a vydať sa iným smerom.

Príde chlap do vášho domu a prehlási – ja som demokrat a tvoj vzor. Zje vašu večeru, pretiahne vašu ženu, dcéru pošle šlapať do bordelu a zmení zariadenie vášho domu. Budete mlčať a prizerať sa, ako vám ničí život, berie právo na nezávislé rozhodovanie a ničí budúcnosť vašich blízkych ?

My sme sa prizerali, ako nám ukradli vlasť a mlčali sme. Dnes už máme jasnú predstavu, ako to všetko skončilo. Východná časť Ukrajiny sa nechce prizerať, a už vôbec netúži po tom, aby o jej živote rozhodovali vrahovia a zradcovia. Má na to právo ?

Niekto prirovnáva vývoj na Ukrajine k otázke južného Slovenska. Je to len zavádzanie. Po zdanlivej autonomii južného Slovenska bažia len politici, ktorí sa skrývajú za práva menšín, a niekoľko skutočne zúfalých fanatikov. Prejdite sa po južnom Slovensku a opýtajte ľudí, či sa cítia diskriminovaní, alebo túžia po akejsi fiktívnej samostatnosti, prípadne dokonca pridružení k nášmu južnému susedovi … čo vám povedia ? Vysmejú sa vám, pretože všetky údajné problémy vidia len ako žabomyšie vojny politikov. A nepresvedčí ich ani H. Malinová. Mnohí vidia aj jej prípad ako dielo partie vagabundov, ktoré niekto zneužil na vlastné ciele. A môžete si byť istý, že nikoho vôbec nezaujímal osud obete – tá bola len nástrojom.

Zamyslite sa – dnes tlieskate tým, čo označujú voľby v Donecku a Luhansku za nelegitímne. Ale, možno sa raz samo ocitnete v situácii, že budete chcieť zmeniť beh dejín a hlasovať o tom, čo sa tiež nebude páčiť mocným v Berlíne, Washingtone, Bruseli či Londýne – ako sa budete cítiť, ak vám oznámia, že na vaše hlasovanie kašlú a jeho výsledky neuznajú ?

Spomeňte si, ako bolo Slovensko vydierané v súvislosti s eurovalom. Páčilo sa vám to ? Mali ste z toho dobrý pocit, že vás niekto pod kepienkom solidarity núti platiť cudzie dlhy, navyše vzniknuté podvodmi bankárov, politikov a ratingových agentúr ? Alebo ste zabudli, že slovenské banky boli ozdravené z vašich úspor v dôchodkových fondoch a následne odpredané po cenu do zahraničia ? Nikdy ste nepremýšľali nad tým, prečo je Slovenská sporiteľna neustále zisková, ale jej materská banka trvale v strate ? Možno vám to raz začne prechádzať mysľou, ale môže byť už neskoro.

Vydieranie je dôkazom, že vás niekto nevie presvedčiť o svojej pravde. Je to aj dôkaz, že si vás neváži. Môže to byť váš priateľ a spojenec ? Vlastne – potrebuje pravda vydieranie ? Súdite obyvateľov Donecka a Luhanska, že si dovolili prejaviť to, na čo ste sami nemali odvahu ? Neviem, ale skôr by ste mali byť radi, že vám ukázali pravý charakter ľudí, ktorým sa denne klaniate a živíte ich.

Obyvatelia Donecka a Luhanska si skôr zaslúžia pomník za odvahu, že sa vzopreli vydieraniu a nezákonnosti … a ukázali svetu pravý charakter Bruselu, Washingtonu či Paríža. Charakter bezohľadnej politicko-finančnej mafie, ktorú treba nemilosrdne zničiť.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9455867x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu