Založ si blog

Páni, nenávisť je krásna, ale pamäť – beštia

Nie, nerobím si vôbec ilúzie o pozadí nenávisti mnohých diskutérov voči bývalému socializmu, lebo ku komunizmu sme sa akosi nedopracovali. Isté je, že medzi zúrivými kritikmi sú dve skupiny – prví nedosiahli na moc a bohatstvo, a druhí poznajú socializmus len z rozprávania tých prvých, alebo klamárov.

Nenávisť urobí z človeka dokonalejšieho idiota, než akákoľvek žena. Pre ženu miniete peniaze, stratíte majetok, budete robiť, čo jej na očiach vidíte, hoci ona vás má menej, než za handru … ale vy nevidíte, nepočujete, ženiete sa za chimérou, v mene ktorej vyrábate zo seba blázna na verejnosti i v súkromí. Verte – viem, o čom hovorím. Zažil som na vlastnej koži, ako som pre ženu, ktorú som zahrnul kyticami ruží, priateľstvom a podporou v každej životnej chvíli – znamenal menej, ako chlap, ktorý ju denne mlátil a ponižoval. Nepochopil som … skôr som možno pochopil neskoro, že jej merítka pre posúdenie, kto je a kto nie je chlap, boli zjavne iné – ako moje. Ale napriek tomu som mal aspoň dobrý pocit, ak som jej občas dokázal rozžiariť oči – však bláznom stačí tak málo, nie ?

Ale – robiť zo seba vola pre nenávisť ? Však z toho nemá človek nič, ani tú občasnú radosť. Teda, pokiaľ nepokladá za radosť to, že provokuje iných, ale v tom prípade je veľmi vážne duševne chorý, a mal by radšej vyhľadať lekára. V konfliktoch a nenávisti sa podľa môjho skromného názoru vyžívajú len duševne chorí ľudia. Nikto iný. A pokiaľ to dokonca kombinujú s rôznymi klamstvami … tak, to už siaha oveľa, ako by som chcel a vedel pochopiť.

Viete, nič v človeku nedá toľko príčin na zamyslenie, ako malá prechádzka. To sa šmatláte po meste, stretávate známych a ajhľa – zvolebnieva sa. Sadnete na pivčo – koho ideš voliť ? Hé … škoda reči. Idem voliť toho starého primátora, hoci pre nás nič neurobil. A počúvaj, to akosi nemá logiku, nemyslíš ? Má, starého poznáme a nový by mohol byť ešte horší … no hej, ale keby si ty v robote nerobil nič pre šéfa, zaplatil by ti ? Nechápem … no, primátor je platený tvojimi peniazmi, nič pre teba neurobí a ty ho chceš platiť znova – a dlhé roky ? Hm … jeho poznám.

Priznám sa … keby som to počul z jediných úst, poviem si – stáva sa. Ale ak to človek počuje z väčšiny úst, napadne ho – je národ stihnutý akousi divnou, duševnou chorobou, že je ochotný platiť svojim zástpcom za to, že kašlú na jeho potreby ? Povedzte, ako si odpoviete na túto otázku ?

Zločinné ideologie … prečo nie je medzi nimi aj kresťanstvo, však v jeho mene sa vraždilo a upaľovalo dlhé stáročia ? Prečo tam nie je sionizmus ? Otázky bez odpovedí, lebo nikto nemôže priznať pravdu – zločinná je obvykle len tá ideologia, ktorá siaha mocným na moc a peniaze. Všetko ostatné je oukej, lebo národ … cha-chá, tá banda bezmenných červov, čo sa tmolia mocným pod nohami, tej škoda nie je – pár ich zdochne, iní sa narodia a vo vojnách aj tak nebojujú boháči, ale pospolitá žobrač. Tak je to od počiatkov ľudstva.

Pamäť je beštia … blázni, viete prečo socialistický tábor mnohé veci nevyrábal ? Nie preto, že nemal konštrukčný potenciál, ale preto, že nemal na realizáciu týchto plánov – suroviny. A pokiaľ nemáte materiál, prečo vymýšľať ? Strata času, nie ? Viete, prečo bol nedostatok banánov, pomarančov, mandarínok či iného exotického ovocia ? Nie pre nedostatok financií, ale preto, že nakupovať sa dalo z jedného- dvoch zdrojov, ktoré neboli schopné uspokojiť požiadavky a ostatní ? Tí rešpektovali embargá, vyhlásené najväčšíme demokratmi, ktorých nezaujímalo nič, len moc.

No napriek tomuto civilizovanému spôsobu “ demokracie “ som nikdy za toho socializmu nehladoval, ani nechodil nahý. Napriek zúfalému nedostatku surovín, ktoré mnohé krajiny nechceli (či skôr pre vydieranie rôznymi demokratmi nesmeli) našej krajine predať, sa tu robili veci a vznikali myšlienky, na ktoré som mohol byť hrdý. Napríklad taká vetrieska – sranda auto na ceste, ktoré vás len zdržovalo, ale v okamihu, ako vošlo do terénu, ľudia len vypliešťali oči, čo dokáže – a nielen naši. Alebo papalášska T – 613 … začiatkom 90. rokov som sa ohromne bavil na optimistoch, čo si hrdo nakúpili sedmičkové bavoráky a s opovrhnutím hľadeli na môj splnený sen – teda spomínanú tatrovku, ale len do prvého snehu. Potom stáli na ceste, a čakali, kým príde pluh … a moje, opovrhnutia hodné auto si veselo išlo a kašlalo na nejaký sneh. Nie vždy je pokrok pokrokom. Niekedy skôr – úpadkom.

Ako – úpadkom ? Veru, úpadkom morálky a ľudskosti. Dokážete v tejto bezohľadnej dobe pokojne sedieť nad plným tanierom a jesť, ak viete, že niekde vonku niekto mrzne a hladuje ? Dokážete svojim deťom sľubovať pokojný a dobrý život, ak viete, že najsilnejší spojenec vašej krajiny pobehuje po svete a hlava-nehlava bombarduje každého, kto sa mu znepáči ? Ak to dokážete – ste ešte vôbec ľudia ?

Ak tvrdíte, že socializmus bol len zlý a priam príšerný, rovnaké vysvedčenie vystavujete aj vlastným rodičom a prarodičom. Hovoríte, že ich práca nestála za nič, nemala žiadnu hodnotu. Len – skúste vysvetliť, odkiaľ sa potom v tejto krajine vzali nemocnice, školy, škôlky, rôzne podniky – všetok majetok, ktorý noví mocipáni šialenou rýchlosťou predávali, aby naplnili štátnu kasu – lebo nevedeli tento majetok spravovať a krajinu viesť  k prosperite.

Pamäť je beštia, lebo vráti aj to, čo by človek najradšej zabudol. Ak zabudnete napriek pamäti, nečakajte, že to urobia aj ostatní. Skôr si položte otázku – zaslúžili si moji rodičia, aby som opľúval výsledky ich poctivej práce ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Boss bossov pred súdom, aj keď o to nežiadal. Dostane sa Mikuláš Černák na slobodu? Dôkazy stále pribúdajú

25.04.2024 08:00, aktualizované: 08:19

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9463454x
Priemerná čítanosť článkov: 3871x

Autor blogu