Založ si blog

Potvrdené ! Sú to platení diskusní diverzanti . . .

Nie, nebudem ich menovať, všetci dobre vieme, ktorých “ diskutérov “ mám na mysli. V priebehu posledných mesiacov som zverejňoval nielen svoje názory na súčasnú situáciu vo svete, ale aj príspevky, ktoré s politikou vôbec nesúviseli. Bol som zvedavý, či ľudia, ktorí chodia stabilne na diskusie provokovať, alebo odvádzať pozornosť od témy, ktorej som sa v týchto príspevkoch venoval – či títo ľudia prídu aj sem a zapoja sa do diskusie.

Nie, nestalo sa. Prešiel som si aj blogy iných autorov, a môžem s pokojným srdcom prehlásiť, že provokatéri chodia skoro výhradne na blogy, ktoré sa týkajú politiky Bruselu, Bieleho domu, či celkovo Európskej únie. Chodia na blogy, a články pravidelného vydania Pravdy, ktoré sa týkajú Ruska, a jeho záležitostí. Iné témy ich – nezaujímajú. Prečo ? Je to náhoda ?

Nie, nie je to náhoda. Všetky ich diskusné príspevky majú jeden hlavný motív – za každú cenu odviesť pozornosť od aktuálnych problémov, osočiť alebo vyprovokovať iných diskutérov tak, aby im prípadne bolo na nejaký čas aj zablokované konto (lebo sme len ľudia, a sám priznávam, pri niektorých provokáciách sa už nedalo ovládnuť a mlčať), chodia striekať jed, šíriť lož a robiť rôzne intrigy. Týmto ľuďom vôbec nejde o výmenu názorov – im ide iba o jediné – zablokovať diskusie spamom, aby sa ani náhodou neodhalila podstata súčasných problémov …

Prečo to robia ? Sú naozaj presvedčení o pravdivosti toho, čo hlásajú ? Dovolím si o tom pochybovať. Napríklad jeden zo spomínaných diskutérov neustále vyťahuje minulosť bývalého ZSSR a spamuje debaty spomienkami na zločiny režimu J.V.Stalina. Nikdy však nenájdete ani čiarku o zločinoch, ktoré sa dejú vo svete dnes … nikde nenájdete ani čiaročku vyjadrenia zo strany tohoto diskutéra k problémom Iraku, Sýrie, Líbye … či iných krajín, kde dnes zúria občianske vojny – a svetové spoločenstvo sa zmôže len na vágne vyhlásenia, alebo mlčí. Prečo ?

Ak odsudzuje násilie zo strany bývalého stalinského režimu, prečo sa rovnako nechová aj v prípade iného násilia – napríklad vojnových zločinov v Iraku ? Nevidí ich ? Nepočuje ? Nečíta noviny, nesleduje televízne spravodajstvo ?

Nie, sleduje a vie. Ale ak o týchto udalostiach mlčí, hoci k iným, ktoré sa dejú súčasne – sa horlivo vyjadruje, znamená to len jedno – nemôže sa vyjadriť k všetkému, alebo má určené, k čomu sa vyjadriť smie, a k čomu naopak – nesmie. A všetci dobre vieme, že na rôznych portáloch sa pohybujú platení diskutéri (napríklad aj bloggeri počas predvolebných kampaní, ktorí po voľbách zmiznú ako para nad hrncom) … a všetci sa správajú podľa rovnakej šablóny – provokujú, odvádzajú pozornosť od podstaty blogov. Robia to z nudy ? Ale, povedzte sami – môže si dovoliť pracujúci človek stráviť úplne bežne počas dňa aj pätnásť-šesťnásť hodín na internetových diskusiách ?

Áno, môže. Ak je jeho prácou – diskutovanie na portáloch. Môže – ak ho niekto platí za to, aby cielene sledoval témy, ktoré nastoľujú autori blogov, a maril diskusie, ktoré by mohli viesť ku nejakému konkrétnemu výsledku, či zisteniu. Je to platený – diverzant !

Ako sa brániť ? Ignorovaním týchto demagógov, nereagovaním na ich provokácie. Viesť diskusie spôsobom, akoby provokatéri ani neboli účastníkmi. Neodpovedať … aby sa nestrácali vlákna s podnetnými názormi. Nedovoliť im, aby ničili to, k čomu sami nevedia pozitívne prispieť – slobodný prejav názoru.

Títo diskutéri dnes tlieskajú protiruskému embargu, a osočujú každého, kto si dovolí pochybovať o jeho podstate a skutočných cieľoch. Embargo je podľa nich legitímnym nástrojom – tak im ho dajme naplno vychutnať !

Vyhlásme aj my embargo na ich príspevky, preplnené žlčou, nenávisťou a zákernosťou. Ukážme im, že rev hyeny v prázdnej miestnosti – nikto nepočuje. Ukážme im, že nám záleží na tejto krajine, na tomto národe, na osude našich blízkych … a nedovolíme, aby ho niekto hádzal do lotérie za – judášsky groš !

Otočme sa chrbtom … urobme to, čo kedysi zaznelo v jednej rozprávke, kde povestná Máb povedala Merlinovi – nemôžete ma zničiť. Merlin na ňu pozrel a povedal – zničiť ťa nemôžeme, ale môžeme na teba – zabudnúť.

A zabudnutie … to je najťažší trest. Hlavne pre toho, kto žije a je závislý na pozornosti – iných.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

SR Čaputová LPR Zbierka Onkológia Deň Narcisov BAX

Žlté narcisy dodávajú nádej a pomáhajú, zbierku podporila aj prezidentka

18.04.2024 14:06

Vďaka podľa nej patrí dobrovoľníkom, ale aj všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť dobrú vec a prejavia tak solidaritu s onkologickými pacientmi.

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.

Venezuela

Necestujte do Venezuely, varuje Slovákov rezort diplomacie. Zvážiť majú cestu do Kolumbie a Ekvádora

18.04.2024 13:49

Ministerstvo pripomína, že SR nemá ani v jednej z krajín zastupiteľský úrad.

World Press Photo, palestínčanka, gaza, izrael, Mohammed Salem

Plačúca Palestínčanka s mŕtvym dieťaťom v náručí. World Press Photo tento rok vyhrala snímka z Gazy

18.04.2024 13:40

Usporiadatelia pripomenuli nebezpečenstvo, akému fotoreportéri počas pokrývania vojnových konfliktov čelia.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9454552x
Priemerná čítanosť článkov: 3867x

Autor blogu