Založ si blog

Odkedy zločinci vyjednávajú o osude obetí ?

Frau Merkel išla do Bieleho domu a rokovala s B. Obamom o spôsobe riešenia ukrajinského konfliktu

Väčšiu zvrhlosť už snáď ani nie je možné vymyslieť – ľudia, ktorí financovali prevrat a spôsobili občiansku vojnu na Ukrajine, dnes sa hrajú pred svetom na mierotvorcov, a chcú riešiť ukrajinský problém – teda následky zločinu, na ktorom sa sami podieľali.

Spravodajské kanály sa predbiehajú v prognózach, ako sa situácia vyvinie, a či nakoniec Biely dom schváli dodávky zbraní pre vládu zradcov a zločincov v Kyjeve. Prvoradým cieľom americkej politiky je mier na Ukrajine, povedal svetový zlosyn č. 1 – B. Obama. A tým vlastne aj potvrdil, že na Ukrajinu už jeho administratíva zbrane dodáva. Napokon, nejeden nezávislý komentátor udalostí vo svete priznáva, že v okamihu, ako začne Biely dom hovoriť o mieri a nastolení pokoja, je vždy už účastníkom – konfliktu.

Približne stovka ľudí s transparentmi, a asi tridsiatka novinárov sa zúčastnili na demonštrácii proti ruskej prítomnosti na východe Ukrajiny

Niečo sa v propagande západných mocností zaseklo. Britské médiá sú už veľmi opatrné, a len s nevôľou komentujú slová niektorých predstaviteľov súčasného kabinetu, ktorí otvorene obviňujú Rusko. A tak dochádza k zjavným trhlinám v plánoch politikov – CNN ukazovala za pomoci rôznych záberových uhlov údajnú demonštráciu v Kyjeve, a rozhovor s babičkou, smútiacou za príbuznými, ktorí odišli podľa jej slov do boja proti – Rusku. Vo vysielaní BBC sa objavili podobné zábery, kde však bolo jasne vidieť hŕstku demonštrantov, a babička hovorila niečo úplne iné – skôr sa pohoršovala nad tým, že v ich krajine je vojna, vyvolaná ľuďmi, ktorých nikto nechce … a mnohých ani nepozná. Iný oslovený vyjadril zhnusenie nad obsadením súčasného ukrajinského kabinetu, kde sú kadejakí privandrovalci.

V Bruseli sa vedú tiché rokovania, ako pomôcť krymským Tatárom, ktorí údajne trpia na Kryme

Len nikde sa nehovorí o tom, že by niekto rokoval o utrpení ruskej menšiny na východe Ukrajiny, ktorá je pravidelným terčom banditov, bojujúcich na strane ukrajinskej armády. A tak vzniká čudesný paradox – štvrťmiliónová menšina krymských Tatárov je podľa elitných politikov oveľa významnejšia, ako o osem miliónov početnejšia ruská menšina. Ale pri pohľade na ekonomické “ úspechy “ spoločného európskeho domu sa vlastne nemôžeme diviť, že pre niekoho je matematika španielskou dedinou … napokon, čo asi môžeme očakávať od inštitúcií pod taktovkou absolventa základnej školy, nie ?

O dodávkach zbraní na Ukrajinu nemôže byť žiadna reč, vyjadrila sa frau Merkel

Veru, v tomto smere hovorí pravdu. Nie je potrebné hovoriť o niečom, čo sa už dávno deje. V nejednej diskusii na sociálnych sieťach priznávajú známi z Ukrajiny, že u armády sa objavujú zbrane západnej produkcie, pričom naznačujú, že prichádzajú z Poľska. Neviem, nevidel som na vlastné oči, nemôžem potvrdiť. Rovnako je pravdou, že sa opäť objavujú rôzni ľudia v uniformách bez označenia, ktorí cvičia – ukrajinskú armádu. Rusi to asi nebudú, lebo tí nemajú jazykovú bariéru a navyše sú “ vraj “ nepriatelia … takže, kto sú inštruktori a prečo hovoria skoro výhradne anglicky ?

Ešte zaujímavejšie je to s humanitárnou pomocou. Rusko posiela konvoje, a napriek údajnej agresii si plní záväzky voči Kyjevu. Na hraniciach sú často problémy s vybavením, pretože Kyjev a politické špičky hovoria o vojenskom materiáli, ale o kontrolu obsahu konvojov nikto nejaví záujem. V prípade, že by chceli Rusi vytvoriť časový priestor na vykonanie kontroly, konvoje by nikdy nedorazili do cieľa. Stáli by a čakali na kontrolu, ktorá by sa nikdy neuskutočnila. Rovnako, ako tomu bolo na začiatku konfliktu. Zlatým klincom absurdnej situácie sú vyhrážky európskych veľmocí a Bieleho domu, že dodávanie humanitárnej pomoci na východnú Ukrajinu budú pokladať za prejav ruskej agresie.

Iste, na Ukrajinu chodí aj humanitárna pomoc od členských krajín únie, prípadne z iných štátov. Aj obsah je zaujímavý – vojenský a zdravotnícky materiál, hlavne rôzne druhy odevov a podobne. Je však zaujímavé, že na sociálnych sieťach hovoria mnohí Ukrajinci o tom, že z humanitárnej pomoci si vláda v Kyjeve urobila výnosný kšeft, a nikdy nekončia dodávky tam, kde sú naozaj určené. O tom sa však dôsledne mlčí.

Kyjev sa už v podstate východnej Ukrajiny vzdal

Vládny kabinet zablokoval prakticky všetko, čo súviselo so životom bežného obyvateľstva. Zablokoval financie, dodávky energií, blokované sú aj cesty, a teda viazne aj zásobovanie. Opäť všetci mlčia o tom, že nebyť ruskej pomoci, bol by už na východnej Ukrajine hladomor.

Zaujímavé je aj niečo iné – vláda v Kyjeve a jej európski spojenci označujú povstalcov za teroristov, ale do pravidelnej armády húfne odmietajú vstupovať odvedenci zo západnej časti Ukrajiny a vyhýbajú sa vojenskej povinnosti všetkými možnými spôsobmi. Na druhej strane, povstalci nemajú problémy so získavaním posíl, odboj voči Kyjevu sa stal akousi formou národného odporu. Nemusia nikoho nútiť, nemusia sa vyhrážať trestami … a opäť spomeniem vyjadrenia známych, ktorí znechutene konštatujú, že v prípade povstalcov je viac záujemcov, než zbraní. A tak medzi povstalcami sa vzmáha nový druh “ zásobovania „, teda zber zbraní a materiálu po boji s armádou. Len mi nejde do hlavy, prečo nachádzajú zbrane západnej výroby, keď všetci tvrdia, že nič na Ukrajinu nedodávajú.

Kyjev svojím postojom vytvoril situáciu, ktorá nevyhnutne speje k rozbitiu Ukrajiny. Otázkou je, či bude rozdelenie dočasné, alebo trvalé. Mierové rokovania zlyhávajú, lebo povstalci odmietajú ako prostredníkov členské krajiny únie, nakoľko ich pokladajú za vinníkov súčasného stavu. Na druhej strane nemajú veľkú chuť prijať ako prostredníka Rusko, a to aj napriek jeho pomoci. Vzopreli sa proti vláde samozvancov, a hlavne proti pripravovanej diskriminácii ruskej menšiny – ktorú propagovala aj  J. Tymošenková. Situácia sa však deň za dňom zhoršuje tak, že musia uvažovať nad tým, ako ďalej – a ukazuje sa, že to vôbec nebude jednoduché.

Pritom všetci chcú jediné – ukončenie bojov a návrat k normálnemu životu

Všetci, okrem vojnových štváčov a aktérov krvavého prevratu – tí už investovali do ovládnutia Ukrajiny priveľa peňazí. Navyše – pre administratívu B. Obamu je Ukrajina zrejme poslednou možnosťou, ako dokázať status mierotvorcu, a Brusel nemôže zlyhať, najmä nie v situácii, kedy sa mu vzpierajú aj vlastní členovia … ako naposledy nová grécka vláda. Priveľa neúspechov totiž spochybňuje samotný projekt a jeho zmysel …

Advokáti majú pravidlo, ktoré hovorí – nikdy neklaď otázky, na ktoré nepoznáš odpovede. U politikov je iné pravidlo, ktoré Brusel ignoroval a dnes na to kruto dopláca – nikdy nezačínaj to, čo nevieš aj ukončiť

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 07:40

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9463367x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu