Založ si blog

USA, Izrael a EÚ – príčiny nepokoja vo svete

Je to v americkom záujme … tak začínali vojny, prichádzali únosy, vraždy, intrigy a utrpenie. Americký záujem sa rovná problémom vo svete, je prakticky isté, že táto krajina nikdy neprestane zo snahami o dosiahnutie svetovlády a absolútneho pokorenia každého štátu, zničenia každého konkurenta … ale, čo môžeme čakať od štátu, kde si obyvatelia zvolia na čelo pologramotného psychopata, ktorý nevie, kde býva ? Áno, mal som na mysli G. Busha ml.

Izrael – krajina, ktorá je permanentne vo vojnovom stave od svojho vzniku, a nastoleniu mieru sa bráni všetkými možnými prostriedkami. Následok obrovskej chyby W.Churchilla, ktorý naivne veril, že ak dá židovskému národu územie pre vlastný štát, konečne sa všetko upokojí, odčinia sa výčitky svedomia za holokaust a konečne sa vyrieši problém, ktorý sa tiahol stáročiami. Chyba – podal prst, a dnes už pýtajú oveľa viac, ako celú ruku, pričom otvorene šliapu po všetkých pravidlách a platných dohodách. Ono, čo môžeme čakať od národa, ktorý pokladá za národného hrdinu človeka, plánujúceho zavraždenie šiestich miliónov Nemcov ako odplatu za holokaust ? (Aba Kovner)

EÚ – niet väčšieho omylu v novodobej histórii európskeho kontinentu, ako tento byrokratický koncentračný tábor, zmietajúci sa v rukách politických kaukliarov a bankových podvodníkov, ktorí už nepoznajú medzí. Ďalším dôkazom, že tento projekt je podvodom, môže byť súčasný plán ECB financovať v rozpore s pravidlami dlhy štátov, a skupovať národné dlhopisy. Nehovoriac o nových a nových emisiách nekrytej spoločnej meny, aby sa zabránilo – deflácii. Inflácia je prijateľná, deflácia už nie … prečo ?

Deflácia

Ekonomický jav, pri ktorom dochádza k poklesu cenovej hladiny. V praxi to znamená, že si za tie isté peniaz môžeme kúpiť viac. Deflácia je opakom inflácie. Z deflácie môžu najviac vyťažiť sporitelia, pretože s odstupom času hodnota ich nasporených prostriedkov stúpa. Naopak, dlžníci sú pri deflácii dlžní s odstupom času viac.

Čo tieto tri celky spája ? Spojené štáty a eurospolok sa boria s ekonomickými problémami, ktoré zjavne nedokážu zvládnuť. Napriek mediálnym klamstvám ratingových agentúr aj slepec vidí, že tadiaľto cesta nevedie a – cisár je nahý. Izrael ? Na jednej strane bohatá krajina, na strane druhej sa borí s problémami, ktoré doslova oohrozujú jej existenciu. Za všetko stačí spomenúť problémy so zásobami pitnej vody a neustále spory medzi vyznavačmi rôznych náboženských prúdov. Z toho vyplývajú rôzne konflikty, nenávisť susedov voči Izraelu a nepokoje v celom regióne, keďže na jednej strane židovský štát trvá na svojom uznaní zo strany všetkých štátov, ale na strane druhej odmieta uznať právo na sebaurčenie iným národom.

Čo s tým ? Ak pre európsky kontinent bol rozpad bývalého sovietskeho impéria nepochybným prínosom, rozpad Spojených štátov a eurospolku sa zdá byť jediným riešením, ako zastaviť snahy o zotročenie všetkých národov pod jednou vlajkou – a hlavne jedinou cestou, ako konečne upokojiť vášne vo svete, vyvolané bezohľadnou politikou predstaviteľov týchto celkov. Politika, založená na legalizovanej mafii (teda politických stranách), proste nefunguje. Alebo – skôr funguje v prospech určitých záujmových skupín, nič viac.

Milióny ľudí vo svete hladujú … milióny iných nemajú strechu nad hlavou … iné milióny umierajú na triviálne ochorenia, ktoré sú liečiteľné, ale nemajú prístup k liekom a zdravotnej starostlivosti … milióny iných ľudí nemajú prácu a denne bojujú o prežitie …

Koho to zaujíma ? Svet ? Nie …  najlepšie o súčasnej úrovni zmýšľania mocných svedčí fakt, že denne schvaľujú programy pomoci pre ľudí, ktorí poctivo a tvrdo pracujú, ale neuživia sa … a tak sú odkázaní na pomoc sociálneho systému. Niet väčšej zvrátenosti … niet väčšej hanby …

Sýty hladnému neverí … lenže hladný raz prestane veriť sýtemu … že je človek

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

zosuv svahu, klokočina, nitra

Na nitrianskom sídlisku Klokočina došlo k zosuvu svahu

23.04.2024 16:30

Podľa predbežných informácií bol zosuv spôsobený haváriou na vodovodnej prípojke alebo vodovodnom potrubí.

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

nehoda tragická

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29, aktualizované: 16:13

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky vrátane dvoch pozemných ambulancií ZZS a záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9460664x
Priemerná čítanosť článkov: 3869x

Autor blogu