Založ si blog

Drahý Voloďa (list diktátorovi)

… na úvod môjho  krátkeho listu ti chcem pogratulovať k tvojej funkcii. Stať sa diktátorom celej matičky Rusi, to sa len tak ľahko niekomu nepodarí. A to už vôbec nie v celom našom modernom svete, kde aj napríklad taký americký prezident v skutočnosti len obyčajný poštár a hovorca. Veru, musí hovoriť za tých, čo veľa chcú a na svetlo sveta sa ukázať nemôžu (aby ich náhodou ľudia svinským krokom nehnali), no a občas musí aj kadečo doručiť – napríklad bomby hen do Pakistanu, teda krajiny, ktorá je mu je spojencom, ale pretože nemá peňeži na poriadne traktory, tak im orie pôdu – bombami. Hotový ľudomil, nie ? Síce mu to občas drisne aj na nejaký ten dom či školu … to asi s tej preveľkej snahy pomáhať robí takieto kreposti, ktovie.

Oné chcel som ti povedať, i ty chyby robíš. Napríklad nedržíš pysky, keď hovoria tí, čo ťa chcú zvrhnúť, alebo okradnúť. Šak oni ti chcú dobre, to nevidíš ? Keď nebudeš nič mať, nemusíš sa o nič báť a starať … to ti bude sveta žiť. Alebo oné … chlapa necháš chytiť kukláčom, privliecť do Moskvy, medzitým ho poriadne zmlátia, aby priznal šícko, i to čo neurobil (alebo by kamoša pred ťurmou ochránil), a ty ho nakoniec pred novinármi sťa pohár za futbal vystavuješ … šak to sa nerobí, šak oni nesmú vidieť, kto a ako dostal po pysku … to vari nechápeš ? Chováš sa ako krepán … nemôžeš ukazovať zbitie ksichty do kamier. Hen, vezni si príklad z tvojho konkurenta Činžiaka – ten nepriateľa zatkne, strčí do ťurmy, kašle na jeho práva, bije ho sťa besnieho psa, topí, elektrikou masíruje, nič mu nepovie, len ho v ťurme drží … a hotovo. A nemá probléma … nijaký novinár nemóže napísať, čo sa vlastne deje … iba hádať.

Veru Voloďa, chovaj sa k teroristom a vrahom slušne. Sú to predsa ľudia, ktorí len v nejakom zapadákove objavili samopal a chceli ho vyskúšať … len si zlý terč vybrali, nemali mieriť na tvojho nepriateľa … ale na teba, nepochopil si ? Poplakali by si na tvojom funuse, pospomínali … aký si bol kamoš, nažrali i ožrali … a teraz ništ … ani v lumpačku rabovačku sa im nedá dúfať … veľmi si ma sklamal.

Veru Voloďa, sklamal si kamošov. I robotu im pridávaš, keď onieho strelca do televízie vystavuješ … oni potom musia ľudskie práva spomínať, zronene sa tváriť i hlasivky odierať … to sa nerobí. Zle im robíš, oni ťa za diktátora pasujú a ty takto – novinárov k vrahovi púšťaš, právnika mu vodíš a tie občianske kontroly toleruješ. Nechápeš, prečo ťa tak nenávidia ? Šak oni sa len boja, že by rovnaké robiť nemuseli …

Voloďa, Voloďa … takto sa seriózny diktátor nechová. Oné, Činžiak ti už aj zásielku chce poslať a nemôže … bo vraj neni žiadny dôvod, keď ty si taký krepáň. Tak mu je smutno … rád by ti zaželal šicko najlepšie kyticou granátov, a ty mu to kazíš.

No ništ, musím s listom končiť. „Polepši sa Voloďa a chovaj sa ako človek vo vysokej funkcii … bi, kradni, klam a nič … pospolitý ľud ťa síce prekľaje, no Činžiak bude na teba hrdý … a nielen on.

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457175x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu