Založ si blog

Dane štátu, konzumentov – do zemľanky

Fajčenie škodí zdraviu … alkohol škodí zdraviu … prejedanie škodí zdraviu … automobily znečisťujú životné prostredie … z každého rohu na vás vykukne niečo, čo podľa výskumov škodí zdraviu, či už konzumentov, alebo spoločnosti celkovo. Ale … kým to ľudia kupujú, platia spotrebné dane, štát zarába, všetko je v poriadku, dokonca aj cesta k pomalej smrti, ktorú lemuje užívanie vecí, škodiacich zdraviu.

Pokrytectvo

Zákaz fajčenia tam či tam … však černoško, pardón fajčiar svoju úlohu voči štátu splnil, spotrebnú daň zaplatil, a teraz nech sa pakuje kade-ľahšie, aj so svojím samovraždeným zlozvykom, však tfuj … hádam nám nebude zasviňovať prostredie tým, čo sme mu tak ochotne predali, nie ? Ináč, poisťovne tvrdia, že by fajčiari mali platiť viac … však si sami škodia. Sami ? Neviem, sami si ten škodlivý výrobok vyrobili, či predali ?

Podobne je to aj s alkoholom … predaj je prijateľný, liečenie následkov už veľmi nie … však všeobecne sa vie, že konzumácia alkoholu môže viesť k závislosti úplne rovnako, ako fajčenie. Ale pohoršujeme sa až vo chvíli, keď máme platiť za následky toho, na čom sme zarobili.

Prečo len tí ľudia jazdia na tých autách … a prečo si nekúpia ekologické autá, keď už chcú na nich stále jazdiť. Čím to asi bude ? Neviem, nebude to náhodou tým, že ani štát nemá záujem o predaj ekologických aút, ktoré sú vzhľadom na svoje ceny a nulovú podporu zo strany štátu skôr predraženými exotmi ? Ťažko totiž nahovoriť niekoho, aby si kúpil ekologické autíčko nižšej strednej triedy za cenu auta v prémiovom segmente.

Zemľanka

No, to by mohlo byť riešenie … najprv predať cigarety a chlast, potom klienta naložiť do policajného auta (aby náhodou neutiekol), a eskortovať ho do vopred pripravenej zemľanky, kde svoj cenný matroš môže vypiť a vyfajčiť. Pre istotu ho tam zamknúť, aby neodišiel skôr, než všetko spotrebuje, nie ?

A pokiaľ sa prejavia následky nezodpovedného superkšeftu, požičať mu pištoľ s jedným nábojom, nech sa zachová zodpovedne a nemíňa z peňazí, ktoré predtým zaplatil … však si za to môže sám, nie ? Ej, či by bolo štátu dobre, peniaze by ostali a problémy nie …

Aj prejedaniu sa dá zabrániť

Potraviny na prídelové lístky, každému vypočítať primeranú spotrebu … možno by aj v takej Bratislave stačili štyri obchody na celé mesto. Nekôr môžeme zaviesť aj známy ázijský prístup, myslím, že to bol Pol Pot, ktorý kedysi určil, že plebsu stačí jeden odev na rok a miska ryže na deň, nie ?

Veru, sprostá doba plodí sprosté nápady … či skôr sprostí ľudia tvoria sprosté zákony ?

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kandidatúra A. Danka je drzosťou najhrubšieho zrna

21.01.2024

A len potvrdzuje, že úrad prezidenta je zbytočný.Namiesto osobností máme ponuku politických pobehajov. Čo neplatí len o Dankovi.Všimol si napríklad Korčok,ako vyzerá žiadosť o vstup na územie nášho „spojenca“ USA ? Američania cestujú na Slovensko bez obmedzení, Slováci pri ceste do USA musia súhlasiť so stratou práva na ochranu osobných údajov a zdieľaním [...]

Slaboduchí politickí „znalci“ práva

17.01.2024

Jeden nevie,že so zápisom v registri trestov nesmie byť prokurátorom.A druhý sa slaboducho vykrúca z povinnosti zotrvať na mieste nehody,ktorú spôsobil. Asi je najvyšší čas zrušiť inštitúcie, ktoré im dali osvedčenie o vzdelaní. A možno aj odobrať diplomy tým,ktorí ich príkazy prijímali a vykonávali. Odňatie funkcie nie je trest.Slušné by bolo odstúpenie, ale na [...]

Bratislava protivládny protest rtvs

Pod hromadnú pripomienku liberálov k zmenám v RTVS sa podpísalo vyše 11 000 ľudí

19.03.2024 12:14

Návrh zákona nerozdeľuje súčasnú RTVS, mení však kreovanie orgánov telerozhlasu.

čaputová, pavel

Čaputová po schôdzke s Pavlom: Vzťahy medzi ČR a SR sú predurčené k blízkosti. Našu spoluprácu však treba budovať a upevňovať

19.03.2024 11:40

Prezidentka Zuzana Čaputová sa počas návštevy Prahy stretla so svojím českým náprotivkom Petrom Pavlom.

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,443
Celková čítanosť: 9421281x
Priemerná čítanosť článkov: 3856x

Autor blogu