Založ si blog

Ešte šťastie, že hlupáci sa nezaprú

Zakáz premietania filmov nie je ničím iným, ako potvrdením cenzúry …

A svet môže aj dnes poznať, kto vlastne riadi Ukrajinu. Nie, to nie je prezident, nie je to ani osobnosť. Je to skôr sluha, navyše neschopný rozoznať následky svojich rozhodnutí, keď sa hrá na pána. Napokon, v kombinácii so zborom šašov, ktorý mu postupne dohadzujú ako tím poradcov, sa nedá ani očakávať nič iné, než poriadne drahá tragikomédia.

Ale, musíme otvorene priznať, že obeťami cenzúry, či skôr zúfalého pokusu o cenzúru, nie sú len Ukrajinci. Ak sa totiž pozrieme aj na obsah, ktorý ponúkajú slovenské médiá, musíme priznať, že tu cenzúra vystrája už dlhé roky, ba dalo by sa povedať, že len po odovzdaní moci v ponovembrovom vývoji začala byť veľmi účinná … napriek slovám,ktoré vtedy padali. Ostatne … veríte vari sľubom alkoholikov a príživníkov ? Nie, neveril som im vtedy, a už vôbec im nemám dôvod veriť dnes. Hoci, treba uznať, že niektorí časom dokázali odhaliť, že tiež len slúžili a niekomu šlapali chodník. Škoda, že už neskoro.

Kultúra a objektívnosť padli za obeť záujmom určitých skupín ľudí … ľudí, ktorých by v slušnej spoločnosti mali označiť ako zločincov

Žiaľ, vysokopostavení zločinci môžu všetko – rozkrádať štát, bombardovať územia zvrchovaných štátov, či slintať pred kamerami so slovami – yes, we can … a svet tlieska, lebo zásluhou cenzúry nevidí následky ich skutkov. Ak sa opýtate obyčajného Američana, Taliana, Belgičana či Íra, či vie, čo sa deje vo svete, väčšina len odpovie tým, čo jej predložili – médiá. Skutočnosť ? Nepoznajú, lebo na jej overenie nemajú čas, a tak jediným zdrojom sú médiá, či internet. Mimochodom, viete, že napríklad v Spojených štátoch je prístup na množstvo ruských serverov blokovaný ? Objaví sa klasická hláška, že stránku sa nepodarilo načítať, a treba skúsiť neskôr … čo akosi nepomáha.

Založenie organizovanej skupiny je podľa Trestného zákona závažným zločinom, prax sa však javí inak

Je politická strana organizovanou skupinou ? Je. Napriek tomu dochádza k zaujímavým paradoxom – v jednom prípade je organizovaná skupina pri spáchaní škôd desiatkam, stovkám, alebo tisíckam občanov (napríklad povestné nebankové subjekty) posudzovaná ako zločinecká skupina a pdajú tvrdé tresty … ale v inom prípade, keď skupina politikov spôsobí štátu – teda miliónom ľudí – škody vo výške miliónov, či dokonca miliárd eur, nedeje sa nič a vytiahne sa – neprípustnosť kolektívnej viny. Prečo ? Vari vy nenesiete zodpovednosť za svoje konanie v zamestnaní ? Vari vám zamestnávateľ nedá k náhrade škodu, ak nejakú spôsobíte ? Vari sa s vami rozlúči výpoveďou a na náhradu škody jednoducho kašle ? Či vás dokonca za škodu povýši ? Nie, to je možné jedine v politike a pri vedení štátu. Aj to len preto, že – mlčíme.

Prosperuje firma, v ktorej pracujete ? Máte v nej demokraciu a zamestnanci prikazujú šéfom, čo treba robiť ?

Pochybujem. A nechápem, prečo to tolerujete v prípade štátu. Prečo tolerujete, že vaši zamestnanci vám nielen prikazujú, čo máte robiť, ale dokonca vám klamú, okrádajú vás, zneužívajú vašu dôveru, ničia životy vašich rodín ? Prečo to dovolíte ? Žijú predsa z vašich peňazí, a toto je váš štát. Tak prečo si ho necháte ničiť ? Prečo dovolíte, aby politický odpad sa vyvážal do Bruselu (najnovšie do Kyjeva) a budil presvedčenie, že je všetko v poriadku a národ je priam nadšený tým, aké skutky robili tí, ktorí odtiaľto odišli ?

Vo firme, kde pracujem, platí jedno pravidlo – kto vyvoláva rozbroje v kolektíve, ide na vlastné tričko a kašle na záujmy a potreby ostatných – končí. Šéf môže byť len jeden, a ciele kolektívu (teda firmy) musia byť spoločné. Každému je srdečne jedno, či prídete do firmy v smokingu, alebo plavkách – ale musíte ťahať za jeden povraz. Antipatie si môžete zobrať do krčmy a zapíjať. Ale do práce – nepatria.

Nie, nechápem … ani nebudem chápať. Nebudem chápať, prečo sa pokojne prizeráte, ako sa v parlamente za vaše peniaze tvoria záujmové skupinky, ktoré medzi sebou bojujú o moc a na vaše záujmy – kašlú. Prečo ste ich volili ? Preto, aby naplnili vaše potreby … alebo preto, aby vytvorili absurdný kabaret ?

Čo vás po antipatiách Figeľa voči Ficovi, Fica voči Sulíkovi, Matoviča voči Paškovi a podobne ? Každého z nich niekto vybral ako svojho zástupcu, a vy by ste mali podobne ako vo firme trvať na tom, aby pracovali spoločne vo váš prospech. Ak toho nie sú schopní, nemajú na svojich miestach čo robiť. Ak spôsobia škodu, mali by niesť následky. Jednoduché a v bežnom živote účinné – pracuj za mzdu, a nes zodpovednosť za škody. Je na tom niečo nenormálne, že za škody sa vymeria trest ? Ak je normálne, že za kvalitnú prácu sa platí (zámerne nehovorím, že dobre), má byť normálne aj to, že za škody sa trestá.

Skúste sa zamyslieť …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457999x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu