Založ si blog

Kremeľ klamať nesmie, stačí, že klame Biely dom

Tak nejako si to predstavuje americká diplomacia. Pravdou totiž je, že tá nehovorí pravdu ani vtedy, keď želá povestné – dobré ráno. Inu … o morálke vždy hovorili najviac zločinci a klamári, čo napokon nie je vôbec divné … pretože v živote to už tak chodí, že najviac o právach hovoria tí, čo okrem vlastných žiadne iné neuznávajú.

Svetová nerovnováha je čoraz väčším problémom. Tým skôr, že kreslo najvyššieho predstaviteľa v súčasnosti dominujúcej veľmoci už dlhé roky obsadzujú zločincami, alebo slabochmi. Hoci, v Bielom dome je trvale prevaha zločincov. Klasickým dôkazom sú poslední dvaja, ktorých môžeme otvorene označiť za vojnových zločincov, alebo skôr zabijakov s neobmedzenými možnosťami. Ich politike a príkazom zodpovedá aj správanie ostatných krajín. Čoraz viac sa uplatňuje v politike vydieranie, či otvorené násilie pod vykonštruovanými zámienkami.

Nie, niet žiadnej pochybnosti, že aj politika Kremľa je v poslednom čase preplnená klamstvami, či rôznymi výhovorkami. Zodpovedá dobe, v ktorej si krajiny “ civilizovaného “ Západu povedali, že len v ich réžii sa môžu určovať hranice slušnosti a poctivosti.

Dlhoročný obchodný partner bol nedávno v Kosove. Roky pozná tamojších ľudí, a nikdy sa netajil názorom, že politika Belehradu bola voči Prištine často založená na rôznych predsudkoch, ba neraz doslova nacionalistickom fanatizme. Avšak z poslednej návštevy sa vrátil znechutený, ba dalo by sa povedať, že doslova zhrozený. Konštatoval, že najväčšou tragédiou pre Prištinu bolo bombardovanie bývalej Juhoslávie a nasledujúci vývoj.

Camp Bondsteel je americká základňa neďaleko mesta Uroševac, sotva tridsať kilometrov od Prištiny. Bežne sa tam zdržiava okolo sedemtisíc amerických vojakov, niekedy však aj o tritisíc viac. Z politického hľadiska sa základňa označuje za medzinárodnú, ale realitou je, že okrem amerických vojakov na nej nikdy nebola iná posádka (ak teda nerátame občasné zahraničné návštevy). Základňa vznikla v roku 1999, a keďže existuje dodnes, je úplne jasné, čo bolo v pozadí kosovského konfliktu.

O pokoji v Kosove sa dá len snívať. Už po skončení bombardovania bývalej Juhoslávie sa stalo Kosovo doslova rajom drogových barónov. Napriek prítomnosti medzinárodných síl dochádzalo k ilegálnym zatýkaniam, mučeniu, a množstvo ľudí jednoducho zmizlo. Prekvitá obchod s ľuďmi, či ľudskými orgánmi, určenými na transplantácie. Vyberanie výpalného od podnikateľov je rovnako bežnou praktikou, ako napríklad platenie daní. Zákony chránia len tých, ktorí si “ spravodlivosť “ dokážu zaplatiť. Napriek prítomnosti amerických vojakov (lebo o medzinárodných silách sa naozaj nedá hovoriť) kosovská administratíva pokojne vyzbrojuje rôzne extrémistické skupiny v susedných krajinách, najmä Macedónsku. Tie sa snažia vyvolávať nepokoje …

Prečo sa vlastne snaží Biely dom o uznanie Kosova ? No, rozhodne za tým nie je naplnenie sna Albánska o Veľkom Albánsku, či kosovských Albáncov o nezávislom štáte … napokon, o to ani nikdy nešlo. Dôvody sú úplne iné – predovšetkým zriadenie trvalej americkej základne na Balkáne, eliminácia potenciálneho ruského vplyvu v regióne a rozbitie síl, ktoré by sa mohli americkej hegemónii vzoprieť

Nepokojné Kosovo vyhovuje politickým zámerom Bieleho domu, a rovnako aj Bruselu. Nikto sa nepýta, čo robia americkí vojaci v tejto krajine, nikto nežiada ich odchod … zdanlivo pôsobia ako faktor stability v regióne, pre ktorú však nič nerobia. Skôr naopak. O niečo podobné dnes ide aj na Ukrajine – cieľom je vybudovanie americkej základne v blízkosti Ruska. Stačí sa pozrieť na vývoj – neonacisti ako opora súčasnej vlády, zloženej z rôznych privandrovalcov, ktorým by nedali občianstvo ani v Kongu – za dva týždne. A už vôbec by ich nepozvali do vlády. Lenže – tejto téme sa všetci vyhýbajú ako malomocnému na ulici.

Apropó, ruskí trolovia … a bloggeri …

Viete, že americká agentúra pre národnú bezpečnosť ročne “ investuje “ niekoľko miliárd dolárov do budovania “ pozitívneho “ obrazu USA vo svete ? Viete, že počet webov a diskutérov, ktorí cielene manipulujú verejnú mienku v prospech klamstiev americkej administratívy, presahuje milióny položiek ? Viete, že americká administratíva cielene izoluje verejnú mienku od médií, ktoré nie sú dostatočne lojálne voči politike Bieleho domu ? Viete, že skutočne nezávislí novinári nemajú skoro žiadnu šancu na účasť pri rôznych oficiálnych vystúpeniach predstaviteľov administratívy Bieleho domu, a ak sa aj zúčastnia, nie je im umožnené klásť otázky ? Viete, že dnes je úplne bežnou praxou zadržiavanie nelojálnych pracovníkov médií pod vymyslenými zámienkami na policajných staniciach ? Viete, že slobodný prístup k informáciam je len ilúziou, pretože tie skutočne pravdivé a dôležité sa dôsledne chránia pred nepovolanými očami ?

Rusko a demokracia ?

Aká demokracia ? Ten krvavý zvratok, ktorý nám denne servírujú ako čerstvú tortu so smotanou a šľahačkou ? Podobné svinstvo môže obdivovať len nekultúrny barbar, alebo platený zradca. A mimochodom – ak pokladáme za zločinca V.Biľaka, ktorý údajne podpísal a odovzdal pozývací list pre “ spojenecké “ vojská, potom je zločincom každý, kto sa niečoho podobného dopustí. Pozvanie cudzích vojsk na slovenské územie pod akoukoľvek zámienkou je aktom – vlastizrady. Uctievanie klamárov, ktorí majú za posledné štvrťstoročie na svedomí milióny životov – je aktom vlastizrady.

Dáš pokoj, máš pokoj … to má byť základom politiky. To má byť základ mieru a pokoja na svete. Kto zabíja v mene čohokoľvek, nie je demokrat a mierotvorca, ale – sprostý vrah. Obama, Bush, Blair … a mnohí iní …

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Hasičské auto / Hasiči / Požiar / Požiarnik /

Pre požiar vo Výbornej prišli o strechu nad hlavou takmer dve desiatky ľudí

23.04.2024 10:13

Pri požiari štyroch jednoduchých stavieb sa nikto nezranil.

charkov, veža, televízna

List z Charkova: Úder na televíznu veže bolí. Ale nezlomí

23.04.2024 10:00

Vidieť ste ju mohli takmer odkiaľkoľvek v meste, bola najvyššou stavbou Charkova. Pripomínala raketu, ktorá každú chvíľu vzlietne do vesmíru.

povina, krízový štáb

V okrese Kysucké N. Mesto vyhlásili mimoriadnu situáciu pre medvede

23.04.2024 09:56, aktualizované: 10:21

Rozhodol o tom krízový štáb, ktorý zvolali pre nedeľňajší útok medvedice na 34-ročného muža v Chránenej krajinnej oblasti Kysuce.

Gorazdova 27, bratislava, vila, Danko

Nielen prezidentská vila chátra. Štát odkúpil miliónové nehnuteľnosti aj pre šéfa parlamentu, nikto v nich však nebýva

23.04.2024 09:00

Žiaden šéf Národnej rady SR sa do nej totiž nenasťahoval, ani len v jej priestoroch neprijal žiadnu oficiálnu návštevu.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9460514x
Priemerná čítanosť článkov: 3869x

Autor blogu