Založ si blog

Život najvyššou hodnotou ? Na Slovensku asi nie . ..

Súhlasím s názorom, že korupcia je rakovinou súčasnej spoločnosti

Akú cenu má však ľudský život ? A čo by ste boli ochotní urobiť pre záchranu života vašich milovaných – životného partnera, detí, rodičov, alebo vlastného života ? Čo by ste boli ochotní obetovať ? A čoho by ste sa boli ochotní vzdať ?

Na jednej strane máme známu osobnosť, špičkového lekára … na strane druhej máme obyčajných ľudí, príbuzných pacienta, ktorí sa ho zúfalo snažia zachrániť, a to za každú cenu – aj za cenu porušenia zákona. Je ich snaha hodná opovrhnutia, ba dokonca odsúdenia a trestu ? Neviem … určite by som však nechcel byť sudcom, ktorý by mal vyniesť rozhodnutie.

Ajhľa … absurdnosť právnej normy … jeden vinník sa priznal, že klesol tak hlboko, a nehanbil sa prijať úplatok od zúfalých ľudí, ktorí boli ochotní obetovať posledné, aby zachránili život milovanej osoby … a konanie v jeho prípade je tesne pred koncom, tesne pred uplatnením aktu – miernejší trest za priznanie viny

Naopak – vinníci na druhej strane zjavne ešte ani netušia, akú “ odmenu “ dostanú za to, že urobili len to, čo by bolo pre každú ľudskú bytosť prirodzené – bojovali o život milovanej osoby všetkými prostriedkami, vrátane tých za hranicou zákona. Ponúkli úplatok v presvedčení, že všetko je prijateľné, ak ich blízky prežije … žiaľ, neprežil.

Súhlasím s názorom, že kauza by nevyplávala na povrch, ak by pacient prežil. Všetko by bolo v najlepšom poriadku … a nikto by nevedel, že špičkový lekár si nechal za raz zaplatenú prácu zaplatiť – ešte raz. Nikto by nevedel, že niekto, kto chcel byť najvyšším predstaviteľom tejto krajiny, istou morálnou autoritou ( hoci na Slovensku som ešte nezažil prezidenta, ktorý by mohol byť takou autoritou ) … teda niekto s najvyšším ambíciami – klesol tak hlboko.

Ajhľa … absurdnosť právnej normy … je niečo zvrátenejšie, ako prijatie úplatku od zúfalých ľudí ? Asi áno … na Slovensku pôsobí zvrátenejšie snaha zúfalých ľudí o záchranu milovanej osoby za každú cenu, než snaha hmotne zabezpečenej osobnosti o nepatrný majetkový prospech, získaný výmenou za chabú nádej pre zúfalých ľudí …

 

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9457218x
Priemerná čítanosť článkov: 3868x

Autor blogu