Založ si blog

Nie, vôbec netušíte, čo je morálka . ..

Je prezentovanie názoru, alebo pravdivej skutočnosti otázkou morálky ? Myslím, že áno. V súčasnom svete sa však morálkou najviac oháňajú ľudia, ktorým sa nedá veriť ani vo chvíli, keď hovoria – Dobré ráno … už vtedy totiž premýšľajú nad tým, ako a koho v daný deň podrazia, či využijú. Napokon … väčšina z nich prešla na odpustkový mód, čiže od pondelka do soboty lotroviny, a v nedeľu im to predsa pánbožko odpustí, nie ?

Dokáž, že hovoríš pravdu … trápna výzva. Pravdu totiž netreba dokazovať, tá sa aj bez veľkej pomoci odhalí a dokáže svojpomocne. Je to ako v tom príbehu o zlodejovi, kde jeden policajt hľadal dôkazy o tom, že zlodej kradne a chcel ho usvedčiť pred súdom … a druhý policajt hľadal spôsoby, ako zlodejovi zabrániť v kradnutí … čo myslíte, ktorý z nich bol ľuďom užitočnejší ?

Ste naštvatí, keď čítate moje riadky ? Skôr by ste mali nad ich zmyslom premýšľať. Nie je totiž problém, aby sa človek vrhol po krásnom pozlátku, ale málokto má dostatok odvahy a majetku, aby vedel zaplatiť aj účet za svoj omyl. Česi a Slováci ho nesplatili dodnes, ale Ukrajinci sú na tom oveľa horšie, lebo platia vlastnou krvou a životmi. A prečo ? Pre neexistujúci a bludný sen o prosperite pod vedením skorumpovaných a zapredaných podvodníkov ? Nič nie je horšie, ako nechať si ukradnúť to najcennejšie – vlastnú krajinu, vlasť … môže sa ľahko stať, že už ju nikdy nezískate späť.

V diskusiách na mňa často útočí jeden primitív, pričom sa veľmi rád oháňa vzdelaním a jeho údajným nedostatkom v mojom prípade. Nuž, skúsme sa pozrieť na realitu – predka má odsúdeného kolaboranta, sám absolvoval politickú školu, bol perspektívnym kádrom ŠTB, dodnes žije v byte, pridelenom bývalou štátnou bezpečnosťou, a dodnes oddane slúži – len inému pánovi. Neustále provokuje ostatných, a myslí si zrejme, aký je nedostižný … naozaj ?

Nie, práve naopak – je dokonalým vzorom nádoru, ktorý zasiahol celý kontinent. Ľudia sa nehodnotia podľa toho, čo urobili pre svoj národ, ale len podľa toho, čo a kedy povedali. A tak máme populistické vlády, rastúce zadĺženie krajiny, široké vrstvy pracujúcich bedárov, rastúcu nezamestnanosť a dokonca platíme za to, že nás niekto môže zdierať a za poctivú prácu platiť … žobrácky groš. A tomu niekto hovorí pokrok ? Potom je len z troch kategórií ľudí – predajná prostitútka, zlodej, alebo zradca národa … a patrí za mreže.

Reči, že táto krajina sa musí vyrovnávať s dedičstvom socializmu (lebo komunizmus tu nikdy nebol), sú len klamstvom a zavádzaním.

Podľa rôznych klamárov dokazuje nedostatok tovaru na pultoch zaostalosť krajiny. A čo ak to je naopak – ľudia majú toľko peňazí, že nestačí výroba ? Všetko je len vec pohľadu. A vieme veľmi dobre, že ten znesie rôzne uhly.

Avšak – podľa môjho názoru, človek, ktorý má stálu prácu, bývanie, priemerne vybavený byt (teda televízor, chladnička, práčka), dokáže si splácať pôžičku na auto – a pritom nehladuje a v pohode vychováva svoje deti – nemôže byť (a nie je) chudobný. A len podvodníci tvrdia niečo iné …

… alebo závistlivci, ako jeden neschopný kolaborant, ktorý sa cítil ukrivdený, lebo mu za onej éry nepridelili byt. Len akosi pozabudol dodať, že býval v rodinnom dvojgeneračnom dome, a boli tam celkovo – štyria. Potreboval byt ? Nemal bývanie ? Mal … len chcel mať na úkor iných viac … a dnes sa opäť snaží o niečo podobné, keď kolaboruje s tými, čo túto krajinu pľundrujú …

Nikdy ho nezaujímali osudy iných … napríklad mladé rodiny s nastávajúcimi mamičkami, ktoré potrebovali vlastný byt oveľa viac, keďže často ešte bývali na ubytovni, alebo u rodičov sa tiesnili … on nedostal, tak je všetko zlé. ON, ON, ON …

Takýchto ľudí treba odhaliť a vylúčiť z normálnej spoločnosti … vôbec im nejde o prospech národa, ale len vlastný. Sú horší, ako morová rana … a škodia aj sami sebe … nepomohlo ani vzdelanie, keďže sa im neušiel – intelekt. 

Morálka ? … čo je nemorálnejšie, ako sa prizerať na ničenie vlastného národa rôznymi hlupákmi, pasákmi a prostitútkami ? … čo je nemorálnejšie, ako na úkor vlastného národa podporovať rôznych špekulantov a privadrovalcov ? … čo je nemorálnejšie, ako klaňanie sa opskanému zlatému teľaťu, kde spod zlatej farby vytŕča zhnité drevo ? … čo je nemorálnejšie, ako tlieskať krvavým prevratom s množstvom obetí ?

Chýba Slovensku morálka ? Ak máme nemorálne zákony, tak jednoznačne chýba. A keď som včera pozeral reláciu, venovanú rôznym absurdnostiam na Slovensku, kde napríklad istý občan chcel využiť zákon a vyhlásiť osobný bankrot – ale nemohol, lebo predtým potrebuje zaplatiť bezmála dvetisíc eur … (ako môže platiť ten, čo nič nemá ?) … alebo som videl, ako pred pár týždňami rozoberali záujem o využitie služieb akéhosi centra právnej pomoci, kde musí záujemca splniť toľko požiadaviek, že sa ocitne ešte v horšej sociálnej situácii … a pritom nemá istotu, že pomoc získa …

No, položte si otázku – nechýba v tejto krajine morálka ? A súdnosť ?

Sklamaný pätolízač Korčok perlil . ..

07.04.2024

Severoatlantický sluha Korčok to nezvládol. Aj tak prezidenta nepotrebujeme.Je hanbou,že nie sme schopní nájsť skutočné osobnosti. Na vlastný štát sme nedorástli….

Vysvetlenie pre ochranárske „trúby“

20.03.2024

Hlavne pre jedného magora Erika. Skúste napchať do 2-izbového bytu dvadsať ľudí.Stačí na pár dní.A pochopíte (ak máte čím),že potrebujete pomoc psychiatra. Slovensko nie je nafukovacie, v knihách nájdete,aké územie potrebuje jeden dospelý medveď. Na vaše sprosté rady,čo strčiť do záhrady,aby tam nechodili medvede,si nájdite seberovných magorov. A choďte príkladom [...]

Každý vládca má svojho šaša (akurát nám nie je do smiechu)

22.01.2024

Matovič a Heger mali Remišovú,Fico má Šimkovičovú Dámy majú jedno spoločné – nedostatok výbavy na pochopenie vlastnej neschopnosti.Niekto s priemerným intelektom by reagoval diplomaticky.A priznal by kritikom právo nesúhlasiť.V prípade hlupáka príde arogancia.Niečo na štýl „Čo si to dovoľujete? Viete,kto som ja ?“ Pri hlupákoch sa dobre vládne.Alebo [...]

Atény / Sahara / Prach / Akropola /

Atény sa opäť zafarbili do oranžova, prach zo Sahary pohltil aj Akropolu

24.04.2024 13:43

Meteorológ Kostas Laguvardos výhľad z jednej meteorologickej stanice prirovnal k pohľadu na Mars.

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Mimovládne organizácie píšu do Bruselu, chcú nezávislú a slobodnú RTVS

24.04.2024 13:02

Otvorený list, pod ktorý sa podpísalo viac ako 68-tisíc občanov Slovenska, smeruje poslancom europarlamentu i eurokomisii.

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18, aktualizované: 13:17

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

cudzinec

Kto sa nepoučí z vlastnej minulosti,je nútený si ju opakovať.Budúcu koalíciu volili tí,ktorí dali moc do rúk šialencov a hlupákov vo voľbách 2020.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,445
Celková čítanosť: 9461780x
Priemerná čítanosť článkov: 3870x

Autor blogu